Rekrytoi kouluttamalla – tee itse tarvitsemasi osaajat

Rekrytoi kouluttamalla – tee itse tarvitsemasi osaajat

Kun hakijavirta avoimiin paikkoihin hiipuu, on aika tehdä asiat toisin. Rekrytoi kouluttamalla: sido rekrytointiin osaamista kasvattava koulutus ja ylläty, miten toisenlaiselta maailma voikaan näyttää – koulutuksiin yhdistetyt haut saavat keskimäärin 3-kertaisen määrän hakijoita.

🔹 Ota meidät avuksi! 🔹 Suunnittelemme ja toteutamme teille parhaiten sopivan ratkaisun – oppisopimuksella, rekrykoulutuksella tai räätälöidyllä täsmäkoulutuksella. Toimimme projektipäällikkönä, hoidamme sidosryhmäyhteistyön ja hankimme ja rekrytoimme oikeat tekijät. Kun haluat luotettavan kumppanin, Barona on ratkaisu.

Miksi Barona?

 1. Projektijohtaja puolestasi

  Vastaamme koko hankkeen sujuvuudesta, aikataulusta ja tuloksellisuudesta. Toimimme sinun yrityksesi eduksi hankkeen sidosryhmien kanssa.

 2. Koulutusratkaisuiden syväosaaja

  Kuuntelemme ja tunnistamme tarpeesi ja suunnittelemme juuri siihen sopivan koulutusratkaisun. Olemme ratkaisseet vuosien ajan eri toimialojen asiakkaiden vaihtelevia osaajahaasteita koulutuksen keinoin.

 3. Kattava yhteistyöverkosto

  Sujuvan etenemisen vauhdittajana on pitkäaikaiset suhteemme alueellisten sidosryhmien, kuten ELY-keskukset ja TE-toimistot, sekä valtakunnallinen koulutustoimijoiden ja oppilaitosten kanssa.

 4. Innostamme hakemaan

  Modernin rekrytointimarkkinoinnin keinoin löydämme alanvaihtoa ja uusia uramahdollisuuksia etsivät. Avaamme heille kokonaisuuden ymmärrettävästi ja innostamme heidät hakemaan.

 5. Tunnistamme parhaat hakijat

  Baronan asiantuntevat rekrytointikonsultit ja toimialan erikoisosaaminen viimeistelevät rekrytoinnit. Sinä valitset hakijoista sopivimmat. Tarvittaessa rekrytoimme yhdessä TE-toimiston kanssa.

 6. Huolehtiva työnantaja

  Meille tärkeintä ovat ihmiset: tuemme heidän kasvuaan. Huolehdimme koulutettavista ja työntekijöistä ja kaikista työnantajavelvoitteista.

Keskity ydintekemiseesi, me hoidamme muun

Te tunnette tarpeenne ja tavoitteenne, me Baronalla ratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen. Voit keskittyä olemaan oman bisneksesi erikoisosaaja – me hoidamme muun ja pidämme huolta, että olette tyytyväisiä valintaanne.

Koulutamme joka vuosi noin 3500 ihmistä uuteen ammattiin.

Koulutuksen yhdistäminen rekrytointiin ratkaisi näiden asiakkaiden haasteet

Kun VAK Huoltopalveluiden toiminta laajeni Etelä-Suomeen, ei osaavia asentajia löydettykään tarpeeksi. Barona suositteli oppisopimuskoulutusta, ja kokeilu kannatti: nyt malli on käytössä valtakunnallisesti. Barona on toiminut projektin yhteen kurovana voimana VAK Huoltopalveluiden, koulutusta toteuttavan oppilaitoksen sekä tutkintoon ja rahoitukseen liittyvien viranomaisten kanssa. Lue lisää toteutuksesta »

Uusiutuvan energian suosion kasvaessa on Danfossilla kasvoi myös kysyntä, mutta haasteeksi osoittautui sopivien työntekijöiden rekrytointi. Ratkaisu löydettiin suomen- ja englanninkielisistä oppisopimuskoulutuksista. Lue lisää Case Danfossista »

Opas rekrytointiin tähtääviin koulutuksiin yrityksille. Lataa klikkaamalla

Rekrytointiin yhdistetyt koulutus­ratkaisut sopivat moniin tarpeisiin

 1. Oppisopimus: tutkinto ja työpaikka houkuttelevat lähes valmiita osaajia

  Rekrytoidut suorittavat virallisen ammatillisen tutkinnon, mikä houkuttelee jo lähes valmiita osaajia. Oppisopimuskoulutus sitouttaa: tutkinnon suorittaminen kestää yleensä puolestatoista kahteen vuotta. Tarjoa myös vakituinen työpaikka ja voilà – hakijoita riittää.

 2. Rekrytoivat koulutukset: nopeasti tarvittavat taidot työn aloittamiseen

  Muutaman viikon tai kuukauden kestoisista koulutuksista osaajat valmiina hommiin. Ratkaisu kiinnostaa alanvaihtajia ja uutta mahdollisuutta etsiviä. Työllistät työttömiä työnhakijoita, ja saat koulutukseen tukea.

 3. Täsmäkoulutus tai teho­valmennus: uransa alussa olevat kiinni työ­elämään

  Nopea perehdytys työ­tehtävään, rooliin, ammatin alkeisiin ja työn­antajaan. Näillä eväillä kouluista valmistuvat tai vasta alasta haaveilevat saavat lennokkaan startin. Sopii hyvin vaikka sesonki­työhön: päiväkään ei mene hukkaan, kun työ luistaa heti.

 4. Erikoisalan lisäkoulutus: roolissa vaadittava erikoisosaaminen

  Etsinnässä kovia oman alansa eksperttejä? Jos yrityksessäsi tarvittavaa erikoisosaamista ei löydy työmarkkinoilta tai osaajakilpaan tuntuu turhalta lähteä, koulutetaan yhdessä junior-tason tekijöistä juuri ne tarvitsemanne asiantuntijat.

Koulutuksen ja työpaikan yhdistelmä tuo moninkertaisesti hakijoita

Tiestitkö, että koulutuksiin yhdistetyt hakuilmoitukset saavatkin keskimäärin kolminkertaisen määrän hakijoita verrattuna perinteisiin työpaikkailmoituksiin? Kun tarjolle tulee työpaikka, johon on yhdistetty mahdollisuus kasvattaa osaamista koulutuksen muodossa, aktivoituvat uudenlaiset hakijat.

 • Motivoituneita ja kehittymisen mahdollisuuksia etsiviä. Jos on valmis opiskelemaan, on väistämättä valmis kehittymään. Koulutus myös sitouttaa uuteen työnantajaan.
 • Alanvaihtajia ja omalla alallaan erikoistuvia. Rekrytointiin tähtäävä koulutus on monelle uraloikkaa toivovalle odotettu mahdollisuus. Esimerkiksi oppisopimuskoulutukseen hakee työelämässä jo olevia niin samalta kuin rinnakkaisaloilta.
 • Kokeneita, työelämää jo nähneitä. Baronan kautta toteutetuissa oppisopimuskoulutusrekryissä korostuu 28–35-vuotiaiden mutta myös sitä vanhempien osuudet. Elämäntilanne edellyttää vakautta, jota työpaikkaan sidotut koulutusratkaisut ja palkallinen kouluttautuminen tarjoavat.
 • Suomeen muuttaneita työmahdollisuuksia etsiviä ammattilaisia. Monella ulkomaalaistaustaisella oppisopimuskoulutukseen hakeutuvalla on ammatti tai koulutus entisestä kotimaasta tai lähtömaasta, joten tarjolla on usein lähes valmiita osaajia, jotka etsivät väylää työhön.

Aletaanko hommiin? Ota yhteyttä!

Paavo Saranen
Paavo Saranen
Henri Pynnönen
Henri Pynnönen
Johtaja, asiakakassektorit & -ratkaisuthenri.pynnonen@barona.fi

Haluatko syventyä käytännön toteutukseen?

Kokosimme saman pöydän ääreen koulutuksen kautta rekrytoinnin valinneen yrityksen ja kaksi kokenutta ratkaisuiden toteuttajaa. Kuuntele, mitä he kertovat prosessin eri vaiheista, ratkaisun hyödyistä ja toteutustavoista. ⬇

Erotinviiva

Mietit vielä?

Opas rekrytointiin tähtääviin koulutuksiin yrityksille.
Miten se sitten tehdään?Oppaasta selviää koulutusratkaisut, prosessi, sidosryhmäsi ja se, millaisia hakijoita saat. Vastaukset asiakkaidemme polttavimpiin kysymyksiin yksissä kansissa.Lataa opas
Tällaisia hakijoita koulutukset houkuttelevat
Tällaisia hakijoita koulutukset houkuttelevatMotivoituneita, kehittymishaluisia, alanvaihtajia, omalla alallaan erikoistuvia, kokeneita konkareita – kouluttamalla töihin tuleminen kiinnostaa monenlaisia hakijoita.Lue juttu
Tällainen sidosryhmä on tukenasi
Tällainen sidosryhmä on tukenasiRatkaisuja ei tarvitse keksiä itse. Lue, millainen sidosryhmä on tukenanne, kun rekrytoitte koulutuksen kautta.Lue juttu
Sakkaako? Rekrytoi kouluttamalla, niin tekijöitä riittää
Sakkaako? Rekrytoi kouluttamalla, niin tekijöitä riittääEikö löydy tekijöitä? Ette ole ainoita. Yli puolet työnantajista on jo samassa kelkassa. Mutta asiaa voi ratkoa kouluttamalla.Lue juttu

Osaajapula ei helpotu itsekseen – lue lisää

Ratkaise osaajapula »