Tervetuloa Samasta vai erikseen? -podcastin pariin!
Hei, hienoa että olet täällä! 🫧🎧 Istu alas, ota hyvä asento ja liity kanssamme juttelemaan ravintola-alan ydinkysymyksistä. Takaamme, että seura on hyvää, meininki kuplivaa ja aiheet täyttä asiaa!
Asiantuntijavieraiden kanssa käsittelyssä ovat mm. seuraavat kutkuttavat aiheet:
- Mikä on myynnin rooli ravintola-alalla ja miten sitä johdetaan?
- Miltä näyttää ravintola-alan kulttuuri tulevaisuudessa?
- Miten varmistetaan alan vetovoima?
- Ketkä ovat alan seuraavat superstarat?
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsii kanssanne vastausta Melina Siimeslahti ja Johanna Wegelius – upeita vieraitamme unohtamatta! Podcastin mahdollistaa Barona Horeca. Tervetuloa mukaan!
Toisen tuotantokauden jaksot
20. Onko Ruotsissa kaikki paremmin | Ina Niiniketo
Ina Niiniketo on nähnyt ja kokenut ravintolamaailman kärkipaikat sekä Suomessaettä Ruotsissa. Pohdimme Suomen ja Ruotsin välisiä kulttuurieroja ravintolamaailmassa. Keskustelemme myös Inan urasta, työskentelystä fine diningin parissa ja unelmien toteuttamisesta ravintola-alalla.
19. Mainetta ei voi ostaa | Timo Lappi
Keskustelemme MaRa Ry:n toimitusjohtaja Timo Lapin kanssa ravintola-alan vetovoimahaasteista ja ratkaisuista. Lisäksi pöydällä on työnantajamielikuva, palkkauksen kulmakivet, henkilöstön hyvinvointi ja asiakkaiden käyttäytyminen.
18. Miten kielimuurit ylitetään | Siru Kalpio
Ravintola-ala kaipaa paljon ulkomaista työvoimaa kukoistaakseen, mikä tarkoittaa että töitä täytyy pystyä tekemään yhteisellä kielellä, usein englanniksi, mutta välillä “fingelskaksi”. Keskustelemme kotimaisen ravintola-alan kansainvälistymisestä ja englannista käyttökielenä työyhteisöissä. Vieraana Restel Fast Food Oy:n liiketoimintajohtaja Siru Kalpio.
17. Monimuotoisuutta ei tarvitse pelätä | Salla Gantsi
Monimuotoisuutta käsitellessämme puhumme ihmisten erilaisuudesta ja heidän erityispiirteidensä huomioimisesta. Käymme DEI-konsultti Salla Gantsin kanssa läpi monimuotoisuuden ulottuvuuksia ja pohdimme sitä, miten monimuotoisuus valjastetaan organisaation voimavaraksi.
16. Inhimillinen johtaminen vaatii heittäytymistä | Anna Lumme
Miten ihminen laitetaan liiketoiminnan keskiöön ja miten bisnestä johdetaan inhimillisesti? Selvää on se, että pelkästään kulmahuoneessa pysyttelemällä se ei onnistu. Muutoksen läpivienti vaatii jalkautumista ihmisten keskuuteen. Vieraana jaksossa on Compass Groupin liiketoimintajohtaja Anna Lumme.
15. Saako ravintola-ala liikaa negatiivista julkisuutta? | Sari Mikkonen-Mannila
Kun ravintola-ala mainitaan mediassa, otsikot liittyvät usein heikkoihin työ-oloihin, lopettaneisiin toimijoihin tai työvoimapulaan. Jaksossa keskustelemme Omnipressin toimitusjohtajan Sari Mikkonen-Mannilan kanssa siitä, saako ala liikaa negatiivista julkisuutta, ja voisiko alasta kenties puhua positiivisemminkin?
14. Keskity työntekijäkokemukseen | Timo "Lintsi" Linnamäki
Muru Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo "Lintsi" Linnamäen kanssa keskustelun ytimeen nostetaan työntekijäkokemus ja sen vaikutus ravintolan vetovoimaan työnantajana. Toki pelkkä vetovoima ei riitä, vaan tarvitaan myös pitovoimaa. Miten näitä kahta luodaan ja ylläpidetään maamme eturivin ravintoloissa?
13. Huono perehdytys voi pilata hyvän rekrytoinnin | Markus Apuli
Ravintola-ala on tunnetusti nopeatempoinen ja ajoittain intensiivinen, eikä jokaista uutta tekijää aina ehdi opastamaan kädestä pitäen. Pahimmassa tapauksessa kehnosti hoidettu perehdytys saattaa kuitenkin pilata muutoin hyvän ja onnistuneen rekrytoinnin.
12. Ravintola-alan uusi kulttuuri | Laura Styyra
Mihin suuntaan meno alalla on muuttunut? Mitkä uudet toimintatavat vievät tilaa vanhoilta? Entä onko lasikattoja vielä olemassa ja kuinka sukupuolittunutta urakehitys alalla on? Keskustelussa mukana Kuurnan Laura Styyra.
11. Miten johtaa ja kehittää myyntiä ravintola-alalla? | Jussi Rissanen
Kauden avausjaksossa paneudutaan Myyntiradion Jussi Rissasen kanssa siihen, miten omaa myyntiä ja johtamista voi konkreettisesti kehittää.
Kaikki jaksot
Tästä Samasta vai erikseen? -podcastin ensimmäisen ja toisen tuotantokauden kaikki jaksot kuunneltavaksi.