Yrittäjyyden vapaus ja palkkatyön yhteisöllisyys yhdistyy HR-konsulttina: ”Tässä näkyy oma kädenjälki”

Marika Pitkänen 14.3.2022

Olen saanut Baronan kautta mielenkiintoisia projekteja niin nimekkäiltä isoilta yrityksiltä kuin pieniltä start-upeiltakin kaikenlaisilta toimialoilta. –Camilla Sellman

Camilla Sellman on porvoolainen HR-alan yrittäjä, jolle HR-alan kokemusta on kertynyt jo yli 20 vuoden ajalta. Yrittäjyyden tuoma vapaus sopii Camillalle ja yhteistyö Baronan kanssa on ollut helppoa: Erilaiset hankkeet ja toimeksiannot Camilla saa suoraan Baronalta ja ne on pystytty tarjoamaan Camillalle hänen omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.  

Tällä hetkellä Camilla työskentelee HR-konsulttina suuressa suomalaisessa yrityksessä, jossa hän avustaa vaativassa muutoksessa ja valmentaa esihenkilöitä muutoksen keskellä. HR-konsultoinnin lisäksi Camilla tekee myös suorahakuja monipuolisesti eri organisaatioille. Toimeksiannot hän saa Baronalta.

Työnsä hän kokee merkitykselliseksi, kun voi auttaa muutoksessa, istuttaa uuden siemeniä ja ratkaista ongelmia – tässä työssä todella pääsee näkemään oman kädenjälkensä. 

– Konsultilta edellytetään vaikuttavuutta, tuloksia, ongelmanratkaisukykyä ja itsenäisyyttä ja ne asiat pitää lunastaa joka kerta. Aina uuden hankkeen alkaessa tapaat uudet ihmiset ja uuden tiimin ja konsultin pitää pystyä ottamaan yritys nopeasti haltuun ja toimittamaan asiat, mitä on luvattu, Camilla pohtii ja jatkaa:

– Tässä työssä oma kädenjälki näkyy, kun autan erilaisia yrityksiä luomaan merkityksellisiä asioita ja tuen heitä heidän haasteissaan. Tuntuu hyvältä, kun voin projektin jälkeen jättää asiakkaan siihen tilanteeseen, että heillä on eväät jatkaa siitä itsenäisesti eteenpäin. 

Parhaat kiksit tuo vaativa ongelmanratkaisu 

Camillan työhön tuo merkitystä HR-asioihin liittyvä ongelmanratkaisu – mitä vaativampi, sen parempi. Pienestä paineesta ja ongelmanratkaisusta syttyvä Camilla nauttii, kun saa laittaa itsensä likoon.  

– Yleensä HR:n pöydälle tulevatkin ne hankalimmat ja vaikeimmat asiat ratkaistavaksi. Tässä työssä vaaditaan kykyä nauttia haasteista ja ongelmanratkaisusta. Parasta onkin, kun voi tukea useaa organisaatiota ongelmanratkaisussa ja auttaa yritystä luomaan merkityksellisiä asioita. Voisikin sanoa, että konsultti menestyy yhdessä asiakkaiden kanssa, Camilla toteaa. 

Yllättävintä in-house-konsultoinnissa Camillan mukaan on ollut se, kuinka paljon konsulttia arvostetaan: Camilla on päässyt aidosti vaikuttamaan asiakasyrityksen asioihin - hänen neuvojansa kuunnellaan ja asiakasorganisaatio on ollut muutokseen avoin ja valmis.

– Olen saanut olla osana tiimiä ja minulla on yrityksen tarjoama työkone ja sähköpostiosoite – minua kohdellaan kuin olisin siellä palkkalistoilla töissä, Camilla kertoo.    

– Jokaisesta asiakkuudesta jääkin aina oppeja käteen – sitä oppii itsestään, oppii uusia toimintatapoja, näkee uusia kulttuureja, tapaa uusia ihmisiä, uusia ammatteja, uusia toimintatapoja. Yhdessä yrityksessä työskenteleminen ei välttämättä mahdollistaisi tätä. Yksi tämän työn eduista onkin jatkuva oppiminen – kaikkea ei tarvitse heti osata, Camilla pohtii. 

Erityisesti Camilla nauttii yrittäjyydessä ja in-house-konsultoinnissa vapaudesta päättää itse vaikkapa työviikon pituus ja työnteon määrä – ylipäätänsä työn vaihtelevuus ja vapaus inspiroi ja sopii hänelle. Toisaalta yrittäjyydessä on yrittäjän riskit, vastuut ja yrityksen pyörittämiseen liittyvät hallinnolliset asiat. Ei siis tässäkään asiassa ole vapautta ilman vastuuta.  

Miksi valitsit Baronan kumppaniksesi? 

– Baronalla on aidosti ketterä ja ihmisiä arvostava kulttuuri. Vaikka en ole heidän palkkalistoillansa, minulla on aina ollut sellainen olo, että olen tervetullut Baronan toimistolle tai lähtemään vaikkapa lounaalle heidän kanssaan. Työnteko on ollut aidosti hauskaa heidän kanssaan ja työn tekemisen ilo on välittynyt minulle asti. Olen saanut Baronan kautta mielenkiintoisia projekteja niin nimekkäiltä isoilta yrityksiltä kuin pieniltä start-upeiltakin kaikenlaisilta toimialoilta. Baronan kanssa ei ole tullut tylsää päivää, Camilla toteaa. 

Kiinnostaako työ HR-alan in-house-konsulttina? Katso mitä voimme sinulle tarjota ja hae asiantuntijapooliimme