Vuokratyöstä pysyvyyttä ja turvaa

Vuokratyöstä pysyvyyttä ja turvaa

Maria Mäenpää 9.12.2020

Monen mielessä vuokratyö yhdistyy pätkätyöhön – todellisuudessa vuokratyö kuitenkin joustaa ja tuo pysyvyyttä. Työelämän epävarmuudessa Barona tarjoaa vuosittain 30 000 työntekijälle kaivattua jatkumoa ja turvaa.

– Vaikka vuokratyösuhde on aina lähtökohtaisesti määräaikainen, se on monelle itse asiassa lupaus paljon pysyvämmästä, pohtii henkilöstökonsultti Topi Peltoluhta. Peltoluhta hoitaa Baronalla teollisuuden alan rekrytointeja ja huolehtii siitä, että työntekijöille löytyy mahdollisimman sujuvasti uusi mieluinen työ yhden päättyessä.

Työ päättyy, uusi alkaa – joustavasti

Kun määräaikainen työtehtävä Baronan asiakasyrityksessä on päättymässä, työntekijän puhelin kilahtaa aina hyvissä ajoin. Baronan yhteyshenkilö soittaa keskustellakseen, mikä on työntekijän oma tilanne, millaisia toiveita seuraavan työpaikan suhteen on ja miten edellinen työ vastasi odotuksia.

– Seuraamme tilannetta aina ennakoivasti ja yritämme löytää hyvälle työntekijälle mieluisan uuden työn mahdollisimman pian, tiivistää Topi Peltoluhta.

Työntekijälle suositellaan avoimena olevia työpaikkoja, mutta lisäksi Baronan rekrytointi- ja henkilöstökonsultit myös etsivät aktiivisesti muita mahdollisuuksia.

– Etsimme piilotyöpaikkoja suoraan asiakasyrityksistämme ihan soittamalla ja kysymällä, olisiko osaajalle tarvetta. Lisäksi keskustelemme kollegoiden kanssa, tarvittaessa yli toimialarajojen. Esimerkiksi tuotannon työntekijät sopivat monesti myös logistiikkaan, Peltoluhta kertoo.

Me usein tunnemme työntekijämme ja voimme hyvillä mielin suositella huipputekijöitämme, joiden työn laadusta ja sitoutumisesta meillä on jo tietoa aiemmista työsuhteista. Tämä avaa helposti oven uuteen työpaikkaan, kertoo Peltoluhta, joka päivittäin käy keskusteluja tekijöiden ja asiakasyritysten kanssa.

Kesä- tai vuokratöistä vakituiseen pestiin

Henkilöstökonsulttia lämmittää aina myös se, että työntekijä siirtyy Baronalta suoraan asiakasyritykseen.

– Meillä on paljon työntekijöitä, jotka on rekrytoitu vuokratyöstä suoraan asiakasyritykseen vakituiseen työsuhteeseen. Se kertoo siitä, että olemme löytäneet hyvän tyypin ja ammattilaisen asiakkaalle, mutta on myös merkki siitä, että työntekijämme on viihtynyt, kun haluaa ottaa paikan vastaan.

Myös kesätyöt tarjoavat monille näytön paikan, joista voi poikia upeita työuria. Kesätöiden avustavat tehtävät voivat kasvaa vastuullisemmiksi rooleiksi ja vakituisiksi työsuhteiksi valmistumisen jälkeen.

Joskus polku vie myös suoraan Baronan leipiin, mistä Peltoluhdalla onkin omakohtaista kokemusta.

Hän on itse aikanaan tehnyt opintojen ohella varastohommia Baronan kautta. Opintojen päätyttyä tarjoutui mahdollisuus työskennellä suoraan Baronalla: tuttu ja asiakkaan suosittelema tekijä rekrytoitiin Baronalle toimihenkilöksi, jolloin tehtävät vaihtuivat varastolta toimistolle. Pian Peltoluhdalle tuleekin neljä vuotta täyteen henkilöstökonsulttina Baronalla.

Huipputyypille on kysyntää

Vaikka työnsä tekee kuinka hyvin, valitettavasti työsuhteet voivat päättyä yllättäenkin. Baronalla huipputyypille etsitään kuitenkin aina seuraavaa askelta.

– Vaikka työsuhde päättyisi yt-neuvottelujen takia, meidän työntekijöillämme on se etu, että autamme etsimään uutta työtä laajasta verkostostamme”, Topi Peltoluhta sanoo.

– Emme jätä ketään yksin.

Kokoonpanotehtävissä työskentelevä Anastasia Nikiforova kiittää Baronaa siitä, että hänelle on kahteen otteeseen löytynyt uusi työ nopealla aikataululla.

– Minulle tarjottiin nopeasti uutta työpaikkaa, kun määräaikainen sopimus päättyi, ja myös toisen kerran, kun yt-neuvottelujen myötä tehtäväni päättyivät. Lisäksi saan aina apua yhteyshenkilöltäni Baronassa, jos on mitä tahansa epäselvää, Nikiforova kiittää.

– Anastasia näytti kyntensä työssään. Asiakasyrityksemme antoi hänestä erinomaista palautetta, joten etsimme hänelle oikein mielellämme nopeasti uuden työn, Peltoluhta kertoo. 

Millaista jatkuvuutta vuokratyö tarjoaa?

  1. Saatat työllistyä vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen suoraan yritykseen, jossa olet jo työskennellyt.
  2. Kun määräaikainen sopimus vuokratyötä tarvitsevassa yrityksessä päättyy, Barona etsii ja tarjoaa sinulle sopivia työmahdollisuuksia verkostoistaan.
  3. Työsuhteesi päättyessä voit hakea Baronalla vapaana olevia työpaikkoja.
  4. Sinulle voidaan tarjota työpaikkaa myös toiselta toimialalta, johon osaamisesi on sopivaa.
  5. Oman osaamisesi ja esimerkiksi koulutustasosi kehittyessä voit työllistyä vaativampaan rooliin.

Tutustu Baronan henkilöstövuokrauspalveluihin >>