Kiinnostaako rekrytointi koulutuksen kautta? Ota huomioon nämä 5 vinkkiä

Jari Maskonen 17.11.2022

Onko yritykselläsi haasteita löytää tarpeeseen sopivaa työvoimaa?

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta tavoitetaan alalle mieliviä uusia tekijöitä, jotka saavat koulutuksen kautta perehdytyksen uuteen ammattiinsa. Tuloksena on työtehtävässä tarvittavaa osaamista ja sitoutuneita työntekijöitä.

Ohessa täsmävinkit siihen, mitä rekrytoivassa koulutuksessa kannattaa ottaa huomioon ja mitä yritykseltä edellytetään, jotta prosessi onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Näistä asioista kannattaa lähteä liikkeelle:

 1. Oman tarpeen pohdinta

  Koulutus räätälöidään yrityksesi osaamistarpeen ja tavoitteiden mukaan. Pohjalle on tärkeää selvittää, löytyykö tavallisella rekrytoinnilla yrityksen tarpeita ajatellen tarpeeksi tai ollenkaan osaamista, jotta koulutuspaketti osataan mitoittaa oikein. Osaajatarve määrittelee yleensä samalla sen, kuinka nopealla aikataululla osaajia toivotaan ja kuinka paljon koulutukseen voidaan käyttää aikaa.

 2. Yksin ei kannata tavoitella ratkaisuja

  Ilman näkemystä ja kokemusta ei kannata lähteä yksin liikkeelle. Kumppani auttaa sinua saavuttamaan paremmin hyvät hakijat, jotka ovat keskeinen tekijä koulutuksen onnistumisen taustalla. Kumppanin kautta saat ymmärrystä myös siihen, miten hakijamarkkinointia voitaisiin tehdä laadukkaasti ja yrityksen ja brändin imagoa tukien.

 3. Ole valmis osallistumaan suunnitteluun

  Lähde aktiivisesti mukaan koulutuksen suunnitteluun ja työpaikalla tapahtuvaan ohjaamiseen. Mieti sopivia ratkaisuja myös itse, vaikka kumppanilla olisikin kokemusta koulutuskentästä ja toimivaksi osoittautuneista keinoista. Ole mukana valintahaastatteluissa ja käy esittäytymässä osallistujille koulutuksen aikana: tulevia työntekijöitä luonnollisesti kiinnostaa, minkälaiseen yritykseen he ovat suuntaamassa.

 4. Varmista, että tekijällä on edellytykset viihtyä työssään

  Rekrytointi koulutuksen kautta tukee normaalia rekrytointia, muttei ole mikään ainoa ja automaattinen tie onneen. Jotta koulutus todella näyttäytyisi hakijoille vetovoimatekijänä ja viestiä onnistuneista koulutuksista saataisiin rummutettua puskaradion kautta eteenpäin, myös työn perustan pitää olla kunnossa.

 5. Mieti koulutuksen jälkeiset stepit valmiiksi

  Tärkeää on miettiä jatkuvasti myös jatkumoa – mitä tapahtuu sen jälkeen, kun koulutus on ohi? Mitkä ovat tavat, joilla työntekijöiden osaamista voidaan lähteä laajentamaan ja millaisia urapolkuja osaajille voidaan tarjota näiden sitouttamiseksi pitkäaikaisesti?

Kokemus tuo mukanaan parhaat tavat toimia

Kannattaa pitää mielessä, että toisteisuus on avainasemassa koulutuksen maineen ja laadun parantamiseksi. Jokaisesta kerrasta opitaan lisää ja yleensä seuraavasta koulutuksesta saadaan leivottua vielä edellistäkin parempi. Käytännön toimenpiteet kuten se, miten koulutukseen liittyvistä asioista kommunikoidaan ja miten koulutukseen liittyvä työpaikkaohjaus järjestetään, kehittyvät paremmiksi ajan, kokemuksen ja yhteistyön myötä.

Opas rekrytointiin tähtääviin koulutuksiin yrityksille. Lataa klikkaamalla

Mietitkö rekrytoivaa koulutusta?
Mietitkö rekrytoivaa koulutusta?Älä mieti yksin. Barona on ratkaisu myös silloin, kun kun toiveenasi on löytää osaavat tekijät koulutuksen kautta.Lue ratkaisuista

Erotinviiva

Miten homma menee käytännössä? Asiakkaamme kertoo

Kokosimme saman pöydän ääreen rekrytointiin tähtäävien koulutusten asiantuntijat sekä asiakasyrityksemme OP Financial Groupin, joka on ratkonut IT-erikoisosaajien pulaa rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Kuuntele heti ⬇