Finnish Design Shop Riikka Lempinen ja Baronan Eeva Virtanen

Case Finnish Design Shop: Ei huolta logistiikan resurssivaihteluista – ennakointia ja joustoa henkilöstövuokrauksesta

  1. Haaste

    Verkkokauppabisneksen voimakas sesonkivaihtelu toi haasteita Finnish Design Shopin logistiikkakeskukseen, josta toimitetaan tilauksia yli 100 maahan. Tarpeena oli myös kehittää osaamismatriisia ja työn resursointia siten, että varastolla on aina juuri oikenlaisia osaajia paikalla.

  2. Ratkaisu

    Barona toimittaa nyt osaajat logistiikkakeskukseen joustavasi sesongeissa ja niiden ulkopuolella. Viikoittain vaihtuva määrä työntekijöitä tuo Finnish Design Shopin toimintaan joustavuutta ja kustannustehokkuutta. Myyntiennusteen pohjalta laadittu resurssisuunnitelma sekä yhteiset työvuorosuunnittelu- ja työajansaurantajärjestelmät ja ovat yhteisen kehitystyön tulosta.

"Baronan innovatiivinen lähestymistapa ja vahva sitoutuminen yhteistyöhön ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen."
Riikka Lempinen, varastopäällikkö, Finnish Design Shop
Riikka Lempinen, varastopäällikkö, Finnish Design Shop

Verkkokauppabisneksessä on tuttuakin tutumpaa voimakas sesonkivaihtelu. Finnish Design Shop löysi ratkaisun logistiikkakeskuksensa resursointiin Baronan joustavasta palvelusta. Henkilöstöresurssia suunnitellaan ennusteen pohjalta, mutta tarvittaessa muutoksia tehdään nopeasti, jotta varastolla on aina oikea määrä oikeanlaista osaamista.

Finnish Design Shop on vuonna 2004 perustettu Pohjoismaiseen designiin erikoistunut verkkokauppa, joka tarjoaa laajan ja tarkoin kuratoidun valikoiman vastuullista huippumuotoilua. Pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Turussa, mistä käsin tilauksia toimitetaan yli 100 maahan.

– Baronan kanssa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä kolmen vuoden ajan; he toimittavat meille tarvittavat osaajat logistiikkakeskukseemme joustavasti ja kustannustehokkaasti, kertoo varastopäällikkö Riikka Lempinen.

Henkilöstövuokrauksesta joustava resurssi verkkokauppabisneksen volyymivaihteluihin

Finnish Design Shopin ja Baronan yhteistyö perustuu myyntiennusteen pohjalta laadittuun resurssisuunnitelmaan, jolla turvataan työvoiman saatavuus kaikissa tilanteissa. Finnish Design Shopin osaamismatriisi puolestaan takaa sen, että logistiikkakeskuksessa on aina oikeanlaista osaamista.

– Yhteistyömme Baronan kanssa toimii sesonkiaikoina ja sen ulkopuolella. Toimimme verkkokauppabisneksessä, jossa suuret volyymivaihtelut tuovat haasteita henkilöstöresursointiin. Saamme Baronalta viikoittain vaihtuvan määrän työntekijöitä, ja se on tuonut toimintaamme lisää joustavuutta ja kustannustehokkuutta, kuvailee Lempinen.

Huoli pois – kumppani vastaa työvoiman ja osaamisen tarpeista

Varastotyöntekijöiden rekrytointien ulkoistaminen on antanut Finnish Design Shopille mahdollisuuden keskittyä omaan ydinliiketoimintaan. Baronan vastuulla on varmistaa, että työvoiman tarve ja osaaminen kohtaavat.

– Barona on meille tärkeä kumppani varastotyöntekijöiden rekrytoinneissa. He huolehtivat siitä, että meillä on tarpeeksi osaavaa henkilöstöä jokaisessa tilanteessa. Esimerkiksi Black Weekin aikana hyödynsimme Baronan laajaa toimialaverkostoa, ja saimmekin heiltä osaavia kaupan alan työntekijöitä. Olimme tyytyväisiä henkilöstön panokseen, ja he puolestaan olivat innoissaan mahdollisuudesta päästä tutustumaan eri toimialaan", korostaa Lempinen.

Riikka Lempinen, Finnish Design Shop, nainen logistiikkakeskuksessa

"Yhteistyömme Baronan kanssa toimii sesonkiaikoina ja sen ulkopuolella. Saamme Baronalta viikoittain vaihtuvan määrän työntekijöitä. Se tuo joustavuutta ja kustannustehokkuutta."
Riikka Lempinen, varastopäällikkö, Finnish Design Shop
Riikka Lempinen, varastopäällikkö, Finnish Design Shop

Avoin ja luotettava yhteistyö tekee logistiikkakeskuksen arjesta mutkatonta

Baronan innovatiivinen lähestymistapa ja vahva sitoutuminen yhteistyöhön ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen Riikkaan. Kumppanuus perustuu vahvaan molemminpuoliseen luottamukseen, mikä heijastuu myönteisesti myös työntekijöihin.

– Mielestäni Barona erottuu edukseen laajalla palveluvalikoimalla sekä proaktiivisella yhteistyöotteella. Käytössämme on yhteinen työajanseurantajärjestelmä, jonka hyödyntämistä olemme jo aloittaneet, ja aiomme kehittää tulevaisuudessa. Yhteyshenkilömme Baronalla ovat huippuammattilaisia; he ovat aina valmiita auttamaan ja reagoivat nopeasti pyyntöihimme. Parasta yhteistyössä on ehdottomasti avoimuus ja luotettavuus. Suosittelemme Baronaa vilpittömästi myös muille, sillä he toimivat pyyteettömästi asiakkaidensa hyväksi", summaa Lempinen.

Myös Finnish Design Shopin yhteyshenkilö Eeva Virtanen pitää onnistuneen yhteistyön salaisuutena nopeaa ja avointa kommunikaatiota sekä molemminpuolista luottamusta. Baronan vahva asiakasymmärrys auttaa tarjoamaan oikeat osaajat muuttuviin tarpeisiin.

– Vuosien mittaan olemme aktiivisesti syventäneet yhteistyötämme Finnish Design Shopin kanssa. Nykyisin olemme hyvin perillä heidän liiketoimintansa sesonkivaihteluista, ja pystymme ennakoimaan muuttuvia työvoiman tarpeita. Käytössämme on sama työvurosuunnittelujärjestelmä kuin Finnish Design Shopilla, mikä on tehnyt vuorojen varaamisesta sujuvampaa niin meille kuin työntekijöillekin”, kiteyttää Virtanen.