Kuva Naapurin Maalaiskanan tuotantolaitokselta Liedosta.

Case Naapurin Maalaiskana: Kansainväliset rekrytoinnit vastauksena osaajatarpeeseen

  1. Haaste

    Elintarvikealan tuotannon työtehtävät eivät houkuttele työntekijöitä kotimaan markkinoilta ja Naapurin Maalaiskanan on ollut vaikea löytää työovoimaa. Kansainvälisten työntekijöiden kotouttaminen ja kouluttaminen sitoo resursseja.

  2. Ratkaisu

    Baronan avulla Naapurin Maalaiskana löytää kansainvälisiä osaajia ja pystyy jatkamaan kasvuaan. Barona auttaa läpi rekrytointiprosessin aina sopivien kandidaattien löytämisestä ja esivalinnoista työntekijöiden kotouttamiseen ja kouluttamiseen.

”Kansainväliset työntekijät ovat meille pelastava oljenkorsi, sillä he ovat vastaus osaajapulan haasteisiin.”
Tuija Kantoluoto, henkilöstöpäällikkö, Naapurin Maalaiskana Oy
Tuija Kantoluoto, henkilöstöpäällikkö, Naapurin Maalaiskana Oy

Kansainväliseen Scandi Standard-konserniin kuuluva Naapurin Maalaiskana tuo markkinoille kotimaista broileria, joka tuotetaan laatu ja maku edellä Turun kupeessa Liedossa. Vuodesta 2013 lähtien Naapurin Maalaiskana on mullistanut suomalaista siipikarjamarkkinaa ja lunastanut itselleen vahvan aseman kotimaisten markkinoiden ytimessä. Kasvun myötä Naapurin Maalaiskana rekrytoi aktiivisesti uusia tuotantotyöntekijöitä, joita hankitaan kansainvälisiltä markkinoilta Baronan johdolla.

Kansainväliset työntekijät tuovat työyhteisöön monimuotoisuutta ja positiivista energiaa

Baronan ja Naapurin Maalaiskanan yhteistyö rekrytointien saralla on tiivistä. Barona etsii kansainvälisiltä markkinoilta tuotantotyöhön sopivia kandidaatteja ja huolehtii esivalinnoista, mutta haastattelut ja lopulliset valinnat tehdään yhdessä. Rekrytointitarve ja askelmerkit sujuvaan rekrytointiprosessiin määritellään yhdessä.

Kansainvälisissä rekrytoinneissa Tuija pitää tärkeänä avoimuutta sekä yhteisen kielen löytämistä.

”Ulkomailta rekrytoidessa kandidaateille on tarkkaan selvitettävä työnkuva sekä työolosuhteet. Haasteita saattaa aiheuttaa myös kielimuuri, minkä vuoksi yhteinen kieli on edellytys rekrytoinnille. Kansainväliset työntekijät ovat meille pelastava oljenkorsi, sillä he ovat vastaus osaajapulan haasteisiin. He tuovat mukanaan monimuotoisuutta työyhteisöömme ja kulttuuriimme sekä positiivista ja nöyrää asennetta työntekoon”, Tuija kiittelee.

”Barona ottaa asioita proaktiivisesti huomioon ja toimii kanssamme yhteistyössä yhdessä sovituilla pelisäännöillä. Kun luottamus on rakennettu, on helppo työskennellä.”
Tuija Kantoluoto, henkilöstöpäällikkö, Naapurin Maalaiskana Oy
Tuija Kantoluoto, henkilöstöpäällikkö, Naapurin Maalaiskana Oy

Kokenut rekrytointikumppani varmistaa rekrytointien onnistumisen

Naapurin Maalaiskanan ja Baronan hyvin sujunut yhteistyö perustuu molemminpuoliseen luottamukseen sekä yhteisiin toimintamalleihin. Tuijan mukaan rekrytoinnin ulkoistaminen Baronalle on ollut huoletonta, minkä lisäksi asiantunteva rekrytointikumppani on ylittänyt odotukset osallistumalla aktiivisesti myös kansainvälisten työntekijöiden kotouttamiseen.

Varsinaisen rekrytoinnin ohella Barona auttaa työntekijöitä Suomeen saapumisessa ja sopivan asunnon löytämisessä. Barona on myös pyrkinyt yhdessä Naapurin Maalaiskanan kanssa rakentamaan yrityksen työnantajamielikuvaa sekä Suomessa että ulkomailla.

“Luottamuksellinen yhteistyömme Baronan kanssa mahdollistaa sen, että voimme haastaa toisiamme ja tehdä päätöksiä, joista molemmat osapuolet hyötyvät. Vuosien aikana olemme luonnollisesti kohdanneet myös haasteita, mutta olemme ottaneet niistä yhdessä opiksi. Voin suositella Baronaa lämpimästi myös muille toimijoille, sillä kun luottamus on rakennettu, on heidän kanssaan äärettömän helppoa työskennellä”, Tuija toteaa.

Lue lisää kansainvälisistä rekrytoinneista
Lue lisää kansainvälisistä rekrytoinneistaVoisimmeko auttaa yritystänne työovoimapulan selättämisessä? Lue lisää kansainvälisistä rekrytointipalveluistamme.Kansainväliset rekrytoinnit

Horizontal line

Lataa opas kansainväliseen rekrytointiin