Keikkatyö on mahdollisuus tehdä työelämästä omannäköistä.

Haaveena omannäköinen työelämä? Onneksi on keikkatyö!

Maria Nyman 20.6.2023

Haaveiletko vapaammasta, omannäköisestä elämästä, jossa työvuoron jälkeen jaksat suunnata muuallekin kuin sohvan nurkkaan? Tee haaveistasi totta! Valitsemalla keikkatyön pääset säätelemään sitä, kuinka paljon ja missä paikoissa töitä teet.

Keikkatyö on kasvava trendi työmarkkinoilla ja vetää yhä useampaa puoleensa. Eikä mikään ihme, keikkailu nimittäin sopii mainiosti kaikille siitä kiinnostuneille – seuraavaksi kerron, miksi näin on.

Opiskelu vai työ, loma vai lisäansiot? Keikkatyö antaa vapauden valita

Keikkatyöllä tarkoitetaan yleensä yhden tai muutaman vuoron mittaisia työkeikkoja, joita keikkatyöntekijä voi ottaa vastaan oman aikataulunsa puitteissa. Sen sijaan, että odottelisit työvuorolistan ilmestymistä, voit itse päättää, jätätkö kalenteriisi enemmän tilaa vapaa-ajalle vai täytätkö sen töillä. Keikkatyöntekijä pääsee todella maistamaan vapautta ja olemaan oman elämänsä herra!

Yhdelle keikkailu merkitsee ensisijaisesti lisätuloja vakituisen työpaikan ohella, toinen rakentaa uransa keikkailemalla ja kolmas kaipaa opintojensa oheen sopivaa työtä – koska keikkatyö mahdollistaa työnteon ja tulojen ansaitsemisen joustavasti ympäri vuoden, kaikkia lomia ei tarvitse viettää töissä ahertaen.

Keikkatöitä löytyy siis jokaiseen tarpeeseen ja mikä parasta, niiden aloittaminen ei ole kiinni iästäsi, elämävaiheestasi tai aiemmasta työhistoriastasi. Esimerkiksi eläkeläiselle keikkatyö voi olla mieluinen tapa jatkaa työuraa omilla ehdoilla.

Keikkatyö on tilaisuus tehdä juuri omaa juttua – tai löytää se

Tiedätkö jo, mikä sinusta tulee isona? Ei välttämättä tarvitse, mutta vastaus kysymykseen voi löytyä keikkatyön kautta. Keikkatyössä voit halutessasi keskittyä ainoastaan siihen, mitä jo osaat ja mistä tiedät pitäväsi, mutta myös haastaa itseäsi ja kokeilla jotain uutta. Pääset tutustumaan moneen eri alaan matalalla kynnyksellä, ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Keikkatyöt ovatkin loistava väylä paitsi aloittaa oma työura nollasta, myös suunnitella alanvaihtoa. Ehkä olet pohtinut, millaista olisi toimia baristana, toimistoassistenttina, lastenhoitajana tai vaikkapa teollisuuden parissa? Tai kuka tietää, vaikka löydätkin itsellesi kokeilun kautta urapolun, jota et olisi muuten päätynyt edes harkitsemaan.

Keikkatyö kannattaa
Miksi keikka kannattaa?Hyviä syitä lähteä työkeikalle on monia – tiivistimme niistä 8 pähkinänkuoreen.Lue juttu

Keikkatyöntekijän arki on aidosti mielekästä ja merkityksellistä

Toisinaan työelämässä saattaa havahtua siihen, että päivät kuluvat tylsää oravanpyörää polkien – keikkatyössä kynnys vaihtaa maisemaa on vakityötä matalampi, mikä auttaa pitämään työnteon jatkossakin mielekkäänä ja kehittävänä.

Koska keikkatyöpaikkoja on tarjolla useilla eri aloilla, osaamisesi salliessa työviikkosi saattaa sisältää työskentelyä hyvinkin erilaisissa ympyröissä. Vaikka vaihtelu tunnetusti virkistääkin, on täysin itsestäsi kiinni, kuinka paljon sitä arkeesi toivot – toiset tekevät mieluiten töitä samassa tutussa työpaikassa, mutta nauttivat silti keikkatyön tuomasta vapaudesta vaikuttaa viikoittaiseen työaikaansa.

Keikkatyöntekijänä sinun ei todennäköisesti tarvitse myöskään seistä työvuoroissa tumput suorana, sillä sinut kutsutaan töihin aina hyvästä syystä: ilman sinua vuoro olisi todennäköisesti alimiehitetty ja vakituiset työntekijät pulassa. Pääset tekemään arvokasta työtä ja olemaan arjen sankari – se, jos mikä tekee työstäsi merkityksellistä!

Monipuolisen kokemuksen ohella verkostosi kasvavat kuin itsestään

Keikkatyöntekijälle kertyy yleensä arvokasta työkokemusta monista eri työpaikoista. Jokainen kokemus opettaa jotakin uutta alasta, työstä tai sinusta itsestäsi. Tästä kaikesta on tietysti välitöntä hyötyä nykyisissä tehtävissäsi, mutta keikkailijakonkarina olet myös myöhemmissä työnhakutilanteissa varsinainen työnantajien unelmasaalis.

Olet luultavasti huomannut, kuinka merkittävää roolia myös verkostoituminen näyttelee työelämässä, oli urasi missä vaiheessa tahansa. Jos pelkkä ajatus verkostojen luomisesta nostaa palan kurkkuusi, keikkatyö on oiva ratkaisu sinulle – sen siivellä kasvatat paitsi omaa kokemuspankkiasi, myös kontaktiesi määrää.

Vaikka olisitkin tällä hetkellä tyytyväinen siihen, missä olet työelämässä, verkostosi kautta saatat löytää tulevaisuudessa itsellesi vaikkapa vakituisen työpaikan tai saada töitä hakiessasi taaksesi mainiot suosittelijat.

Työnhaku on välillä melkoinen työmaa – työkeikalle pääsee vaivattomammin

Vakituisen työn etsiminen voi toisinaan tuntua loputtoman pitkältä maratonjuoksulta. Keikkatöiden löytäminen sen sijaan on usein vaivatonta ja nopeaa, eikä edellytä sinulta pitkää hakuprosessia tai lukuisia hakukirjeitä. Hyvin sujunut keikka poikii yleensä myös uusia keikkoja, kun työnantaja suosii tuttua ja hyväksi todettua tekijää – osaavalle tyypille riittää aina kysyntää!

Baronalla olemme tukenasi työnhaun jokaisessa vaiheessa, oli kyse keikkatyöstä tai vakituisemmasta pestistä. Meille on tärkeää, että löydät työelämästä omannäköisesi ratkaisut ja että työsi vastaisi toiveitasi mahdollisimman hyvin paitsi tässä hetkessä, myös tulevaisuudessa.  

Katso avoimet keikkatyöpaikat
Lähtisitkö keikalle?Alkoiko keikkatyö kiinnostaa? Lue siitä lisää! Katso samalla avoimet keikkatyöpaikat ja hae vaikka heti.Katso keikkatyöt