Ponnahduslauta IT-alalle – Puolaan on helppo lähteä töihin

Ponnahduslauta IT-alalle – Puolaan on helppo lähteä töihin

Emilia Mölsä 30.3.2023

Oletko koskaan ajatellut muuttavasi töihin ulkomaille? Jos ajatus yhtään kutkuttaa ja pidät teknisen ongelmanratkaisun lisäksi asiakaspalvelusta, voisi Puola olla sinulle täydellinen kohde. 

Palvelukeskuksessamme Katowicessa työskentelee nelisenkymmentä teknisen tuen asiantuntijaa, jotka ratkovat asiakkaidemme haasteita eri vuoroissa.

Haemme säännöllisesti uusia tekijöitä asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin, joten mahdollisuus napata uusi duuni IT-alalta tätä kautta on suorastaan loistava. 

Listasimme seitsemän erinomaista syytä, miksi Puolaa ei todellakaan kannata jättää väliin.

1. Lähtölaukaus IT-alalle, erinomaiset etenemismahdollisuudet

Saat heti alkuun kattavan perehdytyksen niin työhösi kuin puolalaiseen elämänmenoon. Sinun ei siis tarvitse olla valmis IT-alan ammattilainen, saati kokenut maailmanmatkaaja. Työssäsi tärkeintä on, että olet kiinnostunut teknisestä ongelmanratkaisusta ja että sinulla on hyvät asiakaspalvelutaidot. 

Aloitat todennäköisesti teknisen tuen asiakaspalvelutehtävissä ja taitojesi karttuessa voit edetä vaativampiin tehtäviin, ehkä jopa tiiminvetäjäksi. Kannustamme sinua kehittymään ja tuemme sinua urapolkusi joka käänteessä.

Kielitaitokaan ei ole este, sillä teemme töitä pääasiassa suomeksi suomalaisille asiakkaille.

Perinteisiä rakennuksia Katowicessa

2. Helppo asettuminen uuteen maahan

Teemme kaikkemme, jotta muuttosi Puolaan sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Autamme sinua maassaoloon ja työskentelyyn liittyvissä lupa-asiakirjoissa, pankkitilin ja puhelinliittymän avaamisessa sekä muissa byrokraattisissa yksityiskohdissa. Lisäksi hankimme sinulle lentolipun välille Helsinki-Krakova sekä kyydin lentokentältä perille asti.

Ihanan mutkatonta, vai mitä? 

3. Asunto valmiina

Ulkomaille muuttaessa yksi yleisimmistä kysymyksistä on: ”Mistä löydän asunnon?” Ei hätää, me löydämme sen puolestasi. 

Lähellä Baronan palvelukeskusta sijaitsee uusille työntekijöillemme varattuja, hyvin varusteltuja kimppakämppiä, joissa uudet työntekijämme voivat asua ensimmäisen kolmen kuukauden ajan pientä vuokraa vastaan. Mikäli asuntoa ei ole vapaana juuri kun aloitat, majoitamme sinut läheiseen hotelliin. 

Autamme asuntoasioissa myös alkuvaiheen jälkeen, halusitpa sitten vuokrata tai ostaa asunnon.

Työntekijämme kertovat: Tällaista on Katowicessa
Työntekijämme kertovat: Tällaista on KatowicessaJere, Adam ja Joonas valottavat, millaista on elämä Puolassa ja Baronan palvelukeskuksessa.Lue lisää

4. Mahtava työyhteisö

Kaikkihan näin aina sanoo, mutta meillä Katowicessa se todella pitää paikkansa! Palvelukeskuksemme on yhteensä noin 40 työntekijää ja meillä on todella tiivis ja välitön yhteishenki. Tykkäämme viettää aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla esimerkiksi pelien, kokkaamisen, matkustelun, urheilun tai karaoken merkeissä.

Viihdytkö enemmän omissa oloissasi? Sekin on täysin ok. Olet tervetullut tänne omana itsenäsi! 

5. Vapaa-ajan aktiviteetteja firman piikkiin 

Arjen ei tarvitse olla pelkkää raatamista, vaan vastapainoksi tarvitaan myös huvituksia. Siitä pitää huolen oma virkistystoimikuntamme Barovire, joka järjestää säännöllisesti yhteistä kivaa tekemistä. 

Olemme käyneet esimerkiksi panimovierailuilla, keilaamassa ja jousiammunnassa. Moni meistä on tykästynyt pienen ratikkamatkan päässä sijaitsevaan suomalaiseen saunaan, jossa silloin tällöin vierailemme (paljukin löytyy). Pikkujoulut ja kesäjuhlat kuuluvat tietysti myös ohjelmistoon. Lisäksi tarjoilemme aamiaista toimistollamme pari kertaa kuussa. 😋  

Henkilöstöetuihimme kuuluu lisäksi muun muassa työterveys, lounas- ja virike-etu sekä ilmaisia puolan kielen tunteja. 

 

Katowice

6. Katowice - Euroopan eSports-pääkaupunki

Ehkä olet jo kuullutkin, että Katowicea kutsutaan Euroopan eSports-pääkaupungiksi? Eikä suotta. Kaupungissa järjestetään joka talvi megaluokan pelitapahtuma Intel Extreme Masters Katowice, jossa maailmaan parhaimmat e-urheilijat kisaavat miljoonaluokan rahapalkinnoista. 

Kaupunki on kuin tehty suurten pelitapahtumien isännöimiseen suurine areenoineen ja sujuvine infrastruktuureineen, ja siihen se myös panostaa. Alueelta löytyy myös useita aktiivisia pelaajayhteisöjä, paikallisia organisaatioita ja tiimejä, jotka pitävät eSports-skenen kukoistuksessaan. 

7. Omintakeinen ympäristö ja kulttuuri

Katowice sijaitsee eteläisessä Puolassa Sleesiassa, jolla on rikas ja monimutkainen menneisyys eri hallintojen alaisuudessa. Vuonna 1945 toisen maailmansodan loputtua Sleesiasta tuli osa Puolaa, joskin pieni osa ulottuu edelleen Saksan ja Tšekin alueelle.  

Maantieteellinen sijainti tekee Sleesiasta oivallisen tukikohdan. Sieltä on todella helppoa ja nopeaa matkustaa Keski- ja Itä-Euroopan suurkaupunkeihin tai muualle Puolaan vaikkapa viikonlopun viettoon. Löytyy alueelta itsessäänkin nähtävää ja ihmeteltävää. Miten olisi laskettelu- tai patikointireissu Sudeettien vuoristoon tai seikkailu UNESCO:n maailmanperintökohteenakin tunnettuun vanhaan hopeakaivokseen? 

Herkkusuille sleesialainen keittiö tarjoilee parastaan: kasviksilla tai pekonilla täytetty liharulla eli zrazy tarjoiltuna sleesialaisten perunanyyttien ja punakaalin kera ei varmasti jätä vatsaa kurnimaan!

Tämän helpompaa ei ulkomailla työskentely voisi enää olla. Joko mennään? Tai kuten puolalainen sanoisi: Chodźmy!

Kiinnostaako IT-alan työt Puolassa?
Kiinnostaako IT-alan työt Puolassa?Katowicessa työskentelet erilaisissa IT- ja teknisen tuen tehtävissä suomen kielellä. Lue lisää ja katso avoimet työpaikat!Lue lisää