Case NoHo Partners: Ammattitaitoiset kausityöntekijät löytyi hyödyntämällä Baronan sesonkipakettia

Case NoHo Partners: Ammattitaitoiset kausityöntekijät löytyi hyödyntämällä Baronan sesonkipakettia

  1. Haaste

    NoHo Partners on erittäin monipuolinen ravintola-alan yritys, jonka portfoliossa on paljon erilaisia ravintoloita aina pubeista yökerhoihin ja ruokaravintoloihin. Tarve ravintola-alan työntekijöille on suuri ja sesonkiaikoina, kuten pikkujoulukautena, tarve korostuu entisestään.

  2. Ratkaisu

    Barona tarjosi pikkujoulusesonkiin uudeksi ratkaisuksi sesonkipakettia, jossa Barona rekrytoi NoHolle alan ulkopuolelta täysin uusia työntekijöitä. Baronan järjestämän tehovalmennuksen avulla heistä koulutettiin NoHon tarpeisiin sopivia työntekijöitä pikkujoulusesonkiin.

”Minulle kaikista suurin yllätys oli, kuinka upeita työntekijöitä Barona onnistui löytämään näin lyhyessä ajassa. Suosittelen Baronan sesonkipakettia tilanteeseen, jossa työntekijöitä tarvitaan hetkellisesti ja halutaan itse keskittyä operatiiviseen toimintaan.”
Pekka Tyynilä, Restaurant Group Director, NoHo Partners
Pekka Tyynilä, Restaurant Group Director, NoHo Partners

Kotimainen ravintolakonserni NoHo Partners Oyj toimii yhteensä noin 250 ruoka- ja seurusteluravintolan, yökerhon sekä viihdekeskuksen taustavoimana. Yhtiö on matkalla kohti tavoitettaan Pohjois-Euroopan johtavana ravintolatoimijana. Ravintola-alan työntekijäpulasta johtuvia haasteita NoHo Partners on koittanut ratkaista muun muassa Baronan tarjoamilla henkilöstöratkaisuilla.

 “NoHo Partners on erittäin monipuolinen ravintola-alan yritys ja meidän portfoliossa on paljon erilaisia ravintoloita aina pubeista yökerhoihin, ruokaravintoloita unohtamatta. Tarve työntekijöille on jo lähtökohtaisesti suuri, mutta sesonkiaikoina se korostuu entisestään; normaalisti voimme tarvita johonkin kohteeseen 15 työntekijää, kun sesongissa sama luku on 70. Koen, että itsenäisesti meidän on todella vaikeaa löytää jokaiseen ravintolaan tarvittava määrä ammattilaisia”, kertoo NoHo Partnersin ravintolaryhmän johtaja Pekka Tyynilä.

Ammattitaitoisia työntekijöitä voidaan löytää myös alan ulkopuolelta

Rekrytointitarpeissa NoHo Partners on jo pitkään luottanut Baronan ammattitaitoon. Henkilöstövuokrauksen avulla ravintolapäälliköt onnistuvat saamaan osaajia äkillisiin tarpeisiin, mutta toiminnan kasvaessa kynnyskysymykseksi on muodostunut sesonkiaikojen työvoima.

“Aloitimme yhteistyön Baronan kanssa perinteisestä henkilöstövuokrauksesta. Kuitenkin viime kesän erittäin vaikean rekrytointitilanteen jälkeen päätimme, että joulusesonkia ajatellen meidän kannattaisi kokeilla jotain täysin uutta. Päädyimme Baronan ehdotuksesta kokeilemaan heidän uutta sesonkipakettia, jossa Barona rekrytoi meille alan ulkopuolelta täysin uusia työntekijöitä. Baronan järjestämän tehovalmennuksen avulla heistä koulutettiin tarpeisiimme sopivia työntekijöitä pikkujoulusesonkiin. Käytimme sesonkipakettia kaiken kaikkiaan 7 eri ravintolaan konsernissamme”, Pekka kuvailee.

Sesonkipaketti yllättää vaivattomuudellaan

NoHo Partnersille sesonkipaketti oli vaivaton ratkaisu Baronan huolehtiessa rekrytoinnista, kandidaattien valmentamisesta sekä työsuhteeseen liittyvistä asioista. Kattavan palvelukonseptin ansiosta ravintolapäälliköiden aikaa vapautui rekrytoinnista operatiivisen toiminnan johtamiseen.

“Barona löysi meille potentiaaliset osaajat rekrykampanjoiden avulla, minkä jälkeen he haastattelivat kandidaatit ja valitsivat niistä meille sopivimmat henkilöt. Teimme toki yhdessä päätökset henkilöistä, jotka tehovalmennuksen jälkeen työllistyisivät meille. Sesonkipaketin ansiosta saimme yhteensä 17 uutta työntekijää, jotka tulivat todella hyvällä asenteella töihin vilkkaimpaan pikkujoulusesonkiin. He hoitivat työnsä erinomaisella ammattitaidolla siitä huolimatta, että ala oli monille täysin vieras”, Pekka Tyynilä kertoo.

Valmis tiimi pitää huolen rekrytointitarpeen täyttämisestä

Uudet työntekijät osoittautuivat valtavaksi avuksi vuoden kiireisimmässä sesongissa, ja Pekka uskoo turvautuvansa Baronan sesonkipakettiin myös tulevissa rekrytoinneissa. Erityistä kiitosta keräsi Baronan avoin ja rehellinen viestintä, minkä ansiosta myös kiireelliset rekrytoinnit oli helppo luottaa ulkopuolisen käsiin.

“Barona kantoi ammattimaisesti vastuun rekrytoinneista ja tiedotti meitä jatkuvasti prosessin etenemisestä. He kertoivat myös mahdollisista haasteista ja onnistumisista hyvissä ajoin. Sesonkipaketin suurin arvo oli ehdottomasti koko prosessin helppous ja tietysti onnistunut lopputulos. Arki ravintoloissa on hyvin kiireistä, joten Baronan kyky hoitaa rekrytointi ja siihen liittyvät tausta-asiat itsenäisesti oli meille ensiarvoisen tärkeää. Minulle kaikista suurin yllätys oli, kuinka upeita työntekijöitä Barona onnistui löytämään näin lyhyessä ajassa. Suosittelen sesonkipakettia tilanteeseen, jossa työntekijöitä tarvitaan hetkellisesti ja halutaan itse keskittyä operatiiviseen toimintaan”, Pekka kiittelee.

Tutustu sesonkipakettiin
Tutustu sesonkipakettiinVoisimmeko olla avuksi kuten NoHo Partnersille?Lue lisää