Taina, 56, pääsi vakituiseen työhön kiinni Baronan kautta: ”Tämä tuntuu lottovoitolta”

Eeva Louko 30.5.2021

"Vuokra- ja keikkatyöt ovat ikkuna eri yrityksiin ja tuovat mahdollisuuksia"

Taina Salo työskenteli vuosia pätkä- ja keikkatöissä. Unelma vakituisesta työstä toteutui vihdoin, kun Baronan kautta saaman määräaikaisuuden päätteeksi Salo pyydettiin pysyvästi yritykseen töihin.

56-vuotiaan Salon urapolku on vaiherikas ja monipolvinen. Kauppaopiston käynyt Salo vietti 14 vuotta ulkomailla ja teki siellä erilaisia hallintoassistentin hommia useammassakin työpaikassa. Eron myötä Salo palasi Suomeen vuonna 2003.

– Elämä oli hieman sekaisin ja lähdin vuodeksi Yhdysvaltoihin au pairiksi. Palattuani takaisin työskentelin Stockmannilla noin yhdeksän vuotta kiireapulaisena ja myöhemmin ostoassistenttina. Työ kuitenkin päättyi YT-neuvotteluihin, Salo kertaa.

Barona tuli apuun – keikkatöillä kiinni työelämään

Työttömyysaika kului työvoimatoimiston järjestämissä koulutuksissa ja uraohjaajan juttusilla. Niistä ei kuitenkaan ollut hyötyä työllistymisen näkökulmasta. Viime keväänä alkoi kuitenkin tapahtua, kun Salo kävi Baronan järjestämillä tapahtumapäivillä.

– Minulle tarjottiin projektityötä Fennialla. Olin yksi niistä kymmenestä, jotka pääsivät mukaan määräaikaiseen projektityöhön keväällä 2020. 

Salo oli yksi ryhmänsä vanhimmista.

– Ryhmämme oli fantastinen. Ehdimme koronan takia olla neljä viikkoa fyysisesti läsnä, ja loput 3 kuukautta tein etänä. Kokemus oli silti mahtava.

Salo jäi mieleen, koska syksyllä 2020 hänelle tarjottiin uudestaan parin kuukauden pestiä Fennialla hieman eri tehtävissä. 

– Vaikka etsin edelleen pääasiassa vakituista työtä, ajattelin siinä kohtaa, että halusin olla töissä. Oli sama, oliko kyseessä pätkä vai vakituinen.

Ennen joulua Salo sai jälleen yhteydenoton Baronalta. Tarjolla oli muutaman päivän homma Realia Groupilla. 

– Tein työt puolessatoista päivässä, vaikka siihen oli kokonaisuudessaan varattu neljä päivää.

Keikkatyö sopii kaikille
Keikkatyö sopii kaikilleLue, miksi keikkatyö on hyvä vaihtoehto iästä, elämänvaiheesta tai aiemmasta työhistoriasta riippumatta.Lue juttu

Vakituinen työpaikka helpotti – ei täydellinen, mutta riittävän hyvä

Tammikuussa 2021 Salolla jatkui viikon-parin mittaiset pätkät Realian leivissä. Lopulta yritys päätti, että Saloa ei kannata enää päästää menemään.

– He tarjosivat Realian isännöintipuolen asiakaspalvelusta vakituista työpaikkaa. Päätin ottaa sen vastaan, vaikkei asiakaspalvelu olekaan unelmahommani, Salo kuvailee.

Vakituinen työpaikka on kuitenkin tuonut vapautta ja elämisen helppoutta.

– Tässä on ollut paljon opeteltavaa, sillä kiinteistöala on minulle uusi ala eikä se ollut varsinaisesti kärkisijalla haavetyölistallani. Mutta olen todella onnellinen joka ikinen aamu, että saan lähteä töihin. Vakituinen työ on näinä aikoina lottovoitto, Salo kuvailee. 

”Olisi pitänyt kokeilla keikkatyötä jo aiemmin”

Salo on tyytyväinen, että uskalsi lähteä kokeilemaan vuokra- ja keikkatyötä. Hän suosittelee sitä kaikille, jotka haluavat kartuttaa kullanarvoista kokemusta erilaisista yrityksistä ja työpaikoista. Salo muistuttaa, että on elävä esimerkki siitä, että vuokratyöpätkien jälkeen on mahdollista työllistyä yritykseen vakituiseksi. 

– Ajattelen näin jälkiviisaana, että olisi pitänyt jo aiemmin kokeilla. Keikka- ja pätkätyöt ovat ikkuna eri yrityksiin ja tuovat mahdollisuuksia. Sain sitä paitsi Baronalta ihan VIP-palvelua, ja olen suruissani kun ei tarvitse enää olla yhteyksissä, Salo nauraa.

Vakituinen työ taskussa on helppo hymyillä – ja haaveilla. 

– Olen tehnyt laidasta laitaan töitä ja osaan kaikesta vähän. Haaveilen, että olisin vielä joku päivä asiantuntija jossain asiassa, Salo hymyilee.

Avoimet keikkatyöpaikat
Lähtisitkö keikalle?Kiinnostuitko keikkatyöstä? Katso avoimet keikkatyöpaikat ja hae vaikka heti.Katso avoimet keikkatyöt