Haaste: Laadukkaisiin lastensuojelupalveluihin erikoistunut Go Strong hukkui rekrytointiprosesseihin ja rekrytoinnin koordinointiin. Kasvuyritys tarvitsi luotettavan kumppanin apua etsimään sopivia ja osaavia työntekijöitä vaativiin työtehtäviin sekä suoraviivaistamaan prosesseja.

Ratkaisu: Yhteistyö Baronan kanssa on järkeistänyt ja helpottanut rekrytointiprosessia. Barona toimii osaavana kumppanina rekrytointiprosessien käynnistämisessä ja potentiaalisten työntekijöiden kartoittamisessa ja  löytämisessä. Barona hoitaa myös haastattelut valmiiksi.

Laadukkaisiin lastensuojelupalveluihin erikoistuneella Go Strongilla on kaksi lastensuojeluyksikköä Espoossa, minkä lisäksi palveluihin kuuluu avohuolto sekä Vantaalla että Helsingissä. Voimakkaassa kasvussa oleva yritys löysi Baronasta tärkeän kumppanin yhä vaativampiin rekrytointiprosesseihin.

”Yrityksemme on vasta muutaman vuoden vanha, mutta huomasimme nopeasti hukkuvamme rekrytointiprosesseihin monella tapaa. Löysimme Baronasta luontevan kumppanin rekrytointiin, ja yhteistyö heidän kanssaan on helpottanut arjen työskentelyämme todella paljon”, kuvailee Go Strongin lastenkotitoiminnan johtaja Tuomas Nuotio.

Ajan säästöä ja uuden oppimista osaavien rekrytointikonsulttien tuella

Kasvuyrityksen näkökulmasta uusien työntekijöiden palkkaaminen on kriittistä, mutta onnistunut rekrytointiprosessi vaatii runsaasti resursseja. Nuotion mukaan ennen yhteistyötä Go Strongilla työhakemuksia vastaanotti jopa 4–5 eri henkilöä, minkä vuoksi rekrytointi koettiin haastavaksi koordinoida.

”Meidän toimintamme kasvaa koko ajan, joten tarvitsemme paljon hyviä tyyppejä tekemään töitä. Rekry- ja haastatteluprosessit vievät meiltä paljon aikaa ja vaivaa, joten on ollut todella suuri apu, että Barona hoitaa alkukartoituksen ja haastattelut meille valmiiksi”, lisää Siikajärven lastenkodin johtaja Neea Moilanen.

“On ollut todella suuri apu, että Barona hoitaa alkukartoituksen ja haastattelut meille valmiiksi.”

Barona toimii Go Strongin kumppanina rekrytointiprosessien käynnistämisessä ja potentiaalisten työntekijöiden löytämisessä. Nuotio kokee, että tiivis yhteistyö Baronan kanssa on sekä kasvattanut ymmärrystä rekrytoinnista että myös kannustanut poistumaan omalta mukavuusalueelta.

”Meillä on Baronalla omat yhteyshenkilöt, jotka ovat haastatelleet työnhakijoitamme. Baronalla on pidetty aikatauluista tiukasti kiinni, ja he ovat myös kannustaneet meitä tekemään asioita rekrytointiprosessissa eri tavoilla. Näin myös me olemme päässeet uuden äärelle yhteistyön aikana”, Nuotio kertoo.

Viimeistelty rekrytointiprosessi parantaa työnantajamielikuvaa

Lastenkodin johtajana toimivan Moilasen mukaan asiantuntevan kumppanin ansiosta yrityksessä voidaan luottaa siihen, että rekrytointiprosessit etenevät jouhevasti ja uudet työntekijät vastaavat yrityksen tarpeisiin.

”Baronan henkilöstö on ollut todella motivoitunut ottamaan selvää alastamme ja siitä, millaisia ominaisuuksia tarvitsemme työntekijöiltämme. Rekrytointiprosessimme ovat nyt olleet tasalaatuisia ja ne on hoidettu loppuun asti tehokkaasti. Baronan avulla olemme erottautuneet eduksemme työnantajana ja toimintamme jatkuvuus on turvattu”, Moilanen kiittelee.

“Baronan avulla olemme erottautuneet eduksemme työnantajana.”

Yhteistyö näyttää valoisalta myös tulevaisuudessa.

”Voimme suositella Baronaa vahvasti, sillä heidän ansiostaan olemme saaneet paljon uusia oppeja rekrytoinnista. Tulevaisuudessa yhteistyömme tulee varmasti entisestään terävöitymään ja haluamamme työntekijäprofiilit tulevat tarkentumaan”, lisää Nuotio.

 

 

Anita Kuitunen-image
Ota yhteyttä:
Anita Kuitunen
Johtaja, Barona Sote
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin