Barona ja Sanka Oy ovat tehneet yhteistyötä noin neljä ja puoli vuotta. Barona sopii Sankan kumppaniksi, sillä Baronalla tiedetään minkälaisia osaajia Sankan tuotteiden tuotantoon tarvitaan: nopeita, teräviä ja taitavia käsistään.

Vuonna 1953 perustettu Sanka Oy on tunnettu virtaviivaisista ja laadukkaista suihkutilakalusteistaan. Sankan asiakas saa tilaamansa tuotteet peräti kolmen työpäivän jälkeen tilauksen teosta. Se on huikeaa asiakaspalvelua, mutta luo samalla haasteita – työntekijöitä tulee olla lyhyellä varoitusajalla purkamassa ruuhkaa tuotannon puolella.

Ja jotta uusia mallistoja voidaan saattaa loppuun, tarvitaan osaavia työntekijöitä tavallista enemmän ennen kuin valmistusprosessit on hiottu huippuunsa. Ratkaisuna henkilöstötarpeen vaihteluun Sanka käyttää Baronan henkilöstöresursointia.

Barona tuli kumppaniksi noin neljä ja puoli  vuotta sitten. ”Baronassa vakuutti huolellisuus, jolla lähdettiin eteenpäin. Halusin myös tavata itse työntekijäkandidaatit, ja se järjestettiin hyvin”, kertoo tuotantopäällikkö Joakim Forsström.

Baronan työntekijöitä on Sankan tehtaalla Loviisassa kasaamassa komponenteista suihkuseiniä. Henkilöstöä on ollut sekä kesätöissä että osa-aikaisina ympärivuoden. Lisäksi Turun telakalla projektissa työskenteli 10 henkilöä.

Forsström kehuu, että Baronan kanssa on helppo sopia ja puhua asioista – ja mikä parasta: sellaisina kuin ne ovat. ”Välillä ei ole aikaa kaunistella. Minun maailmassani yksinkertainen on kaunista”, Forsström sanoo.

Hän toteaa, että Baronalla tiedetään, millaisia tekijöitä tuotantoon kokoonpanijoiksi tarvitaan: nokkelia, nopeita ja teräviä kavereita, jotka ovat taitavia käsistään.

Barona tarjoaa aina pyydettyä enemmän henkiöitä. Esimerkiksi kun Sanka Oy etsi 10:tä henkilöä Turun telakalle, Barona pystyi tarjoamaan 16 kandidaattia.
”Se, että pystytään tarjoamaan enemmän kuin on tarvetta, on aina positiivista. Helpottaa työtäni jatkossa, kun tiedän, että on tarpeeksi työvoimaa tarjolla.”


Sanka Oy

Sanka Oy on vuonna 1950 perustettu suomalainen teollisuusyritys. Yrityksellä on pitkä historia design-muovituotteiden valmistamisesta ja innovatiivisesta yhteistyöstä suomalaisten huippumuotoilijoiden kanssa. Moni suomalaisen muotoilun klassikoista onkin valmistettu Sankan toimesta, kuten alkuperäiset Lokki- ja Modern Art -valaisimet. Samalla tinkimättömällä asenteella Sanka on valmistanut ensiluokkaisia suihkutilakalusteita jo useiden vuosikymmenten ajan. Suihkutilakalusteiden valmistajana Sanka on saavuttanut vakaan markkinajohtajan aseman Suomessa.

Markku Vihma-image
Ota yhteyttä:
Markku Vihma
Operatiivinen johtaja
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin