Case Sanka: Suoraviivaista kumppanuutta

Case Sanka: Suoraviivaista kumppanuutta

Vuonna 1953 perustettu Sanka Oy on tunnettu virtaviivaisista ja laadukkaista suihkutilakalusteistaan. Sankan asiakas saa tilaamansa tuotteet vain kolmen työpäivän jälkeen tilauksen teosta. Se on huikeaa asiakaspalvelua, mutta luo samalla haasteita – työntekijöitä tulee olla lyhyellä varoitusajalla purkamassa ruuhkaa tuotannon puolella.

Ja jotta uusia mallistoja voidaan saattaa loppuun, tarvitaan osaavia työntekijöitä tavallista enemmän ennen kuin valmistusprosessit on hiottu huippuunsa. Ratkaisuna henkilöstötarpeen vaihteluun Sanka käyttää Baronan henkilöstöresursointia.

– Baronassa vakuutti huolellisuus, jolla lähdettiin eteenpäin. Halusin myös tavata itse työntekijäkandidaatit, ja se järjestettiin hyvin, kertoo tuotantopäällikkö Joakim Forsström.

Baronan työntekijöitä on Sankan tehtaalla Loviisassa kasaamassa komponenteista suihkuseiniä. Henkilöstöä on ollut sekä kesätöissä että osa-aikaisina ympärivuoden. Lisäksi Turun telakalla projektissa työskenteli 10 henkilöä.

Forsström kehuu, että Baronan kanssa on helppo sopia ja puhua asioista – ja mikä parasta: sellaisina kuin ne ovat.

– Välillä ei ole aikaa kaunistella. Minun maailmassani yksinkertainen on kaunista, Forsström sanoo. Hän toteaa, että Baronalla tiedetään, millaisia tekijöitä tuotantoon kokoonpanijoiksi tarvitaan: nokkelia, nopeita ja teräviä kavereita, jotka ovat taitavia käsistään.

Barona tarjoaa aina pyydettyä enemmän henkilöitä. Esimerkiksi kun Sanka etsi 10:tä henkilöä Turun telakalle, Barona pystyi tarjoamaan 16 kandidaattia.
– Se, että pystytään tarjoamaan enemmän kuin on tarvetta, on aina positiivista. Helpottaa työtäni jatkossa, kun tiedän, että on tarpeeksi työvoimaa tarjolla.

Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Sangalle? Lue lisää teollisuuden ratkaisuista.Lue lisää