Barona, Arffman ja Saranen panostavat kasvuun Tampereella

Barona 11.2.2021

Pirkanmaan alueella laajasti toimiva työelämäyhtiö Barona yhdistää kaksi vanhaa toimipistettään uuteen osoitteeseen Tampereen Ratinaan, Vuolteenkatu 2:een helmikuun alusta lähtien. Uusiin tiloihin muuttaa 30 työelämän asiantuntijaa mm. henkilöstö- ja työkykypalveluja tarjoavalta Baronalta ja koulutus- ja valmennuspalveluja tarjoavalta Arffmanilta. Lisäksi samoihin tiloihin muuttaa työvoimakoulutus-, valmennus- ja muutosturvapalveluja tarjoava Saranen.

Baronan ja Arffmanin entistä tiiviimmällä yhteistyöllä vauhditetaan Tampereen ja koko Pirkanmaan alueen orastavaa kasvua ja tarjotaan vieläkin monipuolisemmat palvelut alueen työmarkkinoille ja yrityselämälle. Esimerkkinä tästä toimii juuri käynnistetty laaja valmennuspalvelu Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Tampereen kaupungin 2020 työllisyyskatsauksen perusteella työttömien osuus työvoimasta oli joulukuussa 2020 Tampereella 15,3 %, mikäli oli vähemmän kuin esimerkiksi Jyväskylässä (16,3 %) tai Turussa (16,5 %).  Lisäksi Tilastokeskuksen mukaan Tampere houkutteli vuonna 2020 muuttajia muualta enemmän kuin mikään muu paikkakunta Suomessa.

-Tampere kuten koko Pirkanmaa on vetomaista aluetta, joka vetää myös investoijia ja isoja hankkeita puoleensa. Haluamme panostaa alueen kehittämiseen työllisyyttä ja elinkeinoelämän kilpailukykyä edistävillä toimilla, tarjoamalla mm. ketterästi erilaisia henkilöstö-, koulutus- ja valmennusratkaisuja, Baronan aluejohtaja Vesa Kangasniemi toteaa.

Kangasniemi näkee, että tiiviimpi yhteistyö luo siitä entistä merkittävämmän työelämätoimijan alueella ja mahdollistaa nykyistäkin tehokkaammat palvelut niin yksilöille kuin yrityksille.

Arffmanin liiketoimintajohtaja Olli Jääskeläinen kertooettä Pirkanmaan ELY-keskuksen, Pirkanmaan TE-toimiston ja Tampereen kaupungin kanssa on juuri käynnistymässä uudet valmennuspalvelut, joihin arvioidaan vuositasolla osallistuvan noin 1700 henkilöasiakasta. Valmennus tarjoaa tukea mm. työllistymiseen, työnhakuun ja opiskeluun liittyen ja palvelujen piiriin voi hakeutua joko paikallisen TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana.

-Tällaisten palvelujen tuottamisessa tulemme hyödyntämään myös Baronan asiantuntijoiden työmarkkina- ja valmennusosaamista. Yhteisten toimitilojen lisäksi voimme hyödyntää entistä joustavammin kaikkien yhtiöiden laajoja työelämäverkostoja ja näin saada merkittäviä synergiahyötyjä yksilöitä, yrityksiä ja yhteisöä ajatellen, Jääskeläinen avaa.

Sarasen toimintaa Tampereella käynnistämässä olleen, ja itsekin kaupungissa asuvan projektipäällikkö Jaakko Kilpeläisen mukaan Sarasen rekrytoivat koulutusohjelmat tuottavat jatkuvasti uusia ohjelmistokehityksen, digimarkkinoinnin ja data-analytiikan osaajia tamperelaisten yritysten tarpeisiin. Tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa järjestettävien koulutusohjelmien suorittaneista peräti 85 prosenttia saa työpaikan ohjelman kautta.

-Toimimme sillanrakentajana yritysten ja osaajien välillä sekä kokonaisvaltaisena osaamisen kehittäjänä. Esimerkiksi moni vastavalmistunut on löytänyt ensimmäisen työpaikkansa meidän rekrytoivien koulutusohjelmiemme kautta. Toisaalta huolehdimme mm. sopeuttamistilanteissa, että kokeneemmat tekijät pystyvät päivittämään nopeasti osaamisensa ja pääsevät näin sujuvasti takaisin työelämään, Kilpeläinen kertoo.

Baronan, Arffmanin ja Sarasen uusi toimipiste palvelee arkisin klo 8.00–16.00 asiakkaita, työntekijöitä ja -hakijoita laajasti Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Koronapandemiasta johtuen ei järjestetä yhteistä avajaistilaisuutta vaan kaikki otetaan toimistolla lämpimästi vastaan erikseen sovittavina aikoina.