Barona tarjoaa alustan ukrainalaisten työnhakuun

Barona 10.3.2022

Palveluyhtiö Barona tarjoaa halukkaille ukrainalaisille työmahdollisuuksia. Yhtiö on rakentanut sotaa paenneille ukrainalaisille oman alustan, jonka kautta voi hakea töitä ja saada lisätietoa hätämajoituksesta tai muista käytännön asioista. 

Suomen Pakolaisavun mukaan 11.3. mennessä 1776 ukrainalaista oli hakenut Suomesta turvapaikkaa tämän vuoden aikana. Suomeen on kuitenkin saapunut sotaa paenneita ukrainalaisia huomattavasti enemmän, arvioiden mukaan useita tuhansia. 

– Ymmärrämme täysin, että Ukrainasta sotaa paenneista vain osa haluaa tai voi vielä ajatella työntekoa. Sotaa Suomeen paenneille täytyy tietenkin ensin hoitaa mm. majoitus, ruokaa ja juomaa sekä lapsille paikka päivähoitoon tai kouluun. Haluamme kuitenkin jo tässä vaiheessa kertoa, että muitakin väyliä mahdollisimman normaaliin arkeen löytyy, Baronan kansainvälisestä työvoimasta vastaava johtaja Elina Koskela sanoo ja jatkaa: 

– Esimerkiksi vuoden 2015 pakolaiskriisin perusteella hyvin tiedämme, että toimettomuus ei pidemmän päälle ole hyvä vaihtoehto kenellekään. Työ on iso osa aikuisen normaalia elämää, se antaa yksilölle merkityksellisyyttä ja rutiinia sekä toimeentuloa koko perheelle.

Suomalaiset viranomaiset valmistelevat kiireisesti EU:n väliaikaisen suojelun direktiivin toimeenpanoa. Työnantajat odottavat paraikaa käytännön ohjeita työllistämiseen. Baronalle on jo tullut työmahdollisuuksia koskevia tiedusteluita ukrainalaisilta. 

Sodasta huolimatta työvoimapula on yhä akuutti usealla alalla. 

– Tämä järkyttävä maailmantilanne ei ole muuttanut Suomen yleistä työmarkkinatilannetta miksikään. Monella alalla tekijöitä tarvitaan, ja meillä on vuosien myönteiset kokemukset ukrainalaisista työntekijöistä. Haluamme tehdä kaikkemme, että voisimme auttaa nyt Suomeen saapuneita elämään niin tavallista arkea kuin mahdollista, Elina Koskela toteaa. 

Baronan rakentama alusta on ukrainan- ja englanninkielinen. Sen kautta voi hakea työpaikkaa ja saada muuta tärkeää lisätietoa: https://barona.fi/tyopaikat/job-opportunities-for-ukrainians-in-finland 

Lisätietoja: 

Elina Koskela, kansainvälisestä työvoimasta vastaava johtaja, Barona 
040 757 9227 
elina.koskela@barona.fi