Barona uudistuu – Taru Tujunen valittu Baronan hallituksen puheenjohtajaksi

Barona 28.10.2021

Palveluyhtiö Baronan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu konsuttitoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen. Aiemmin puheenjohtajana toiminut Jussi Itävuori jää pois hallituksesta.

Uusina hallituksen jäseninä ovat syksyn aikana aloittaneet Juko Hakala sekä Risto Siivonen. Pitkän pääomasijoittajataustan omaava Siivonen aloitti samalla myös Baronan emoyhtiön Bravedon hallituksen puheenjohtajana. Hakala toimii useissa yrityksissä hallitusammattilaisena ja tuo Baronan hallitukseen teknologia- ja dataliiketoiminnan osaamista.

Baronan hallituksessa jatkavat Tommi Kajasoja sekä Baronan pääomistajiin ja perustajiin kuuluva Bravedon toimitusjohtaja Markus Oksa.

Yhteiskunnallisena vaikuttajana ja päättäjänä uraa tehnyt Tujunen on työskennellyt Ellun Kanojen toimitusjohtajana vuodesta 2014. Tujunen liittyi Baronan hallitukseen vuonna 2020.

– Työn murrokseen liittyvien isojen ilmiöiden seuraaminen ja näihin ratkaisujen löytäminen on innostavaa. Siten hallitustyö Suomen kuudenneksi suurimmalla työnantajalla, Baronalla, on ollut erittäin avartava näköalapaikka suomalaiseen työmarkkinaan, Tujunen toteaa ja jatkaa:

– Suomalainen yhteiskunta on todella vakavien kysymysten edessä. Osaajapula on valtava, ja heikkenevä huoltosuhde vaikeuttaa merkittävästi lukuisien toimialojen työvoiman saatavuutta. Oli kyse sitten sairaanhoitajien kansainvälisestä rekrytoinnista tai työllisyyspalveluiden kuntapiloteista, Baronalta löytyy kokonaisvaltaiset ratkaisut niiden hoitamiseen. Hallituksen puheenjohtajana aion vahvistaa monialaisten palveluratkaisuiden konseptointia ja Baronan strategian kehittämistä niin Suomen kuin muidenkin Pohjoismaiden tarpeisiin. Barona on yhteiskunnallisten suurten ja vaikeiden haasteiden ratkaisija.

Baronan toimitusjohtajana aloitti syyskuussa Lassi Määttä.

– Baronan pian julkistettavan uuden strategian ytimessä ovat entistä laajemmat palvelut, joissa yhdistyy ketterä teknologia, ennakoiva data sekä hyvinvoiva ihminen. Tulemme tarjoamaan entistä pysyvämpiä työsuhteita ja houkuttelevampia vaihtoehtoja uran eri vaiheisiin. Oli kyse sitten kevytyrittäjyydestä, yrittäjyydestä tai työsuhteesta, meidän kauttamme voi työllistyä kaikkiin eri työn muotoihin. Olemme muutosvaiheessa, ja Taru kokemuksensa ja näkemyksellisyytensä avulla auttaa meitä ymmärtämään tulevaisuuden tarpeita, Määttä kommentoi.

Vuonna 1999 perustettu Barona toimii kansainvälisesti yhdeksässä maassa ja työllistää vuosittain yli 30 000 ihmistä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 346 miljoonaa euroa.

Pressikuvat: https://www.dropbox.com/sh/3cwcjg0uqcuwd3u/AADkOtfwQlp1m6zLCmayuFf0a?dl=0

Lisätietoja:

Taru Tujunen, hallituksen puheenjohtaja, Barona
050 357 9418

Lassi Määttä, toimitusjohtaja, Barona
040 830 7646
lassi.maatta@barona.fi