Baronanordic.comista Pohjoismaiden johtava kohtaamispaikka kansainvälisille työnhakijoille

Barona 13.6.2023

Nainen ja mies rannalla katsovat taivaalla lentävää lintuparvea

Barona rakentaa Pohjoismaiden merkittävintä globaalin työvoiman alustaa ja kohtaamispistettä yhdistämällä mm. Baronan vahvaa kansainvälistä teknologia- ja rekrytointiosaamista. Uusi Baronanordic.com-sivusto tarjoaa kansainvälisille työnhakijoille ajantasaista tietoa Baronan työpaikoista sekä Pohjoismaissa työskentelystä ja asumisesta. Sivusto on kerännyt jo lyhyessä ajassa yli 22 000 kävijää ja tulevaisuudessa tavoitellaan noin 40 000 vierailijaa kuukaudessa. Sivuston kehitystyö jatkuu aktiivisena ja Barona panostaa myös muihin globaaleihin palveluihinsa.

ETLAn ennusteen mukaan Suomeen tarvitaan vuosittain 44 000 työperäistä maahanmuuttajaa pelkästään pitämään nykyinen huoltosuhde ennallaan. Baronan kansainvälisestä työvoimasta vastaavan johtajan Elina Koskelan mukaan nykyinen vauhti ei ole kuitenkaan riittävä. Esimerkiksi Migrin arvion mukaan tänä vuonna ensimmäistä työperäistä lupaa hakee noin 19 000 henkilöä. 

“Suomen vetovoimaan puhtaana ja turvallisena maana ei pidä liikaa luottaa. Tulevat poliittiset päätökset, viranomaisprosessien kehittyminen sekä maamme kyky houkutella ja vastaanottaa tulijoita ratkaisevat sen, riittääkö meillä tekijöitä myös tulevaisuudessa”, Koskela toteaa.

Barona rekrytoi vuonna 2022 yli 700 työntekijää noin 20:stä eri maasta. Baronan tavoitteena on moninkertaistaa kansainvälinen rekrytointi siten, että vuoden 2025 aikana rekrytoidaan ulkomailta Suomeen yli 8000 työntekijää.

Baronan markkinoinnista ja verkkoliiketoiminnasta vastaavan johtajan Jukka-Pekka Ylisen mukaan työvoiman tarve on tällä hetkellä suurta kaikkialla Pohjoismaissa. Yritysten näkökulmasta kansainvälisen työvoiman rekrytointiin liittyy paljon epävarmuuksia ja kompleksisuutta.

”Haluamme tehdä Baronanordic.comista Pohjoismaiden johtavan kohtaamispaikan kansainvälisille työnhakijoille sekä osaajia etsiville yrityksille. Tarjoamme vastuullisia palveluja, jotka lisäävät läpinäkyvyyttä ja luottamusta eri osapuolten välille ja selkiyttävät kansainvälisen työvoiman rekrytointiin liittyviä prosesseja. Samalla markkinoimme Suomea ja muita Pohjoismaita vakaina yhteiskuntina, joissa työntekijöiden oikeuksista huolehditaan ja tarjolla on työn lisäksi muutakin elämää”, Ylinen kertoo.

Baronanordic.com on osa Baronan strategiaa olla merkittävä Pohjoismainen toimija, joka yhdistää kattavat työn, oppimisen ja hyvinvoinnin palvelut.

Tutustu baronanordic.comiin »

 

Lisätietoja:   

Elina Koskela 
Johtaja, kansainvälinen työvoima, Barona
040 7579 227  
elina.koskela@barona.fi  

Jukka-Pekka Ylinen 
Johtaja, markkinointi & verkkoliiketoiminta, Barona
040 4834 870 
jukka-pekka.ylinen@barona.fi