Baronasta pääyhteistyökumppani Oikotie työpaikkojen Vastuullinen työnantaja -kampanjaan

Barona 17.2.2020

Barona on Oikotie työpaikkojen Vastuullinen työnantaja -kampanjan pääyhteistyökumppani. Kampanjassa mukana olevat organisaatiot sitoutuvat kehittämään omaa toimintaansa ja kirittävät myös muita lähtemään mukaan. 

Baronan tavoitteena on olla edelläkävijä

Baronalla on merkittävä rooli suomalaisen työelämän uudistajana. Barona kouluttaa vuosittain noin 3 500 henkilöä uuteen ammattiin sekä ohjaa yli 1 000 työkyvyttömyysuhan alla olevaa henkilöä uusille urille. 

Barona lähti kampanjaan mukaan, koska vastuullisuus on yksi Baronan ydinarvoja ja ohjaa vahvasti tekemistä myös arjen työssä. 

”Vastuullisuuden tulee tänä päivänä läpileikata koko organisaation toimintaa. Työllistämme paljon nuoria ihmisiä, jotka ovat entistä tietoisempia siitä, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. He myös odottavat työnantajaltaan tekoja ja nopeaa reagointia epäkohtiin”, Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen toteaa. 

Vastuullinen työnantaja -kampanja jakaantuu kuuteen periaatteeseen. Ne ovat syrjimättömyys, työelämän tasapaino, esimiestyö, työn merkitys, palkkaus sekä hyvä hakijakokemus.  

Myös oma toiminta suurennuslasin alla  

Yli 30 000 ihmistä vuosittain työllistävällä Baronalla on paljon kokemusta ja näkemystä siitä, mitä vastuullisuus tarkoittaa niin työntekijän kuin asiakkaan kohdalla. 

”Olemme tehneet jo yli 20 vuoden ajan työelämästä joustavampaa ja parempaa, ja samalla tiedostaneet, että maailma ympärillämme muuttuu. Vastuullinen työnantajuus on meille pitkän aikavälin tavoite, jota tämä kampanja lähtee nyt vahvasti tukemaan”, Baronan henkilöstöjohtaja Marita Paajaste kertoo.

Barona pystyy kampanjan avulla paitsi vauhdittamaan entisestään omaa kehitystyötään myös haastamaan muita yrityksiä mukaan.  

”Alamme suurimpana toimijana koemme, että meillä on vastuu näyttää mallia ja kirittää toimialaamme eteenpäin. Olemme itse sitoutuneet siihen, että vuoden loppuun mennessä meillä on konkreettinen vastuullisuusohjelma mittareineen valmis”, toimitusjohtaja Vanhala-Harmanen jatkaa.

Oikotie työpaikkojen Vastuullinen työnantaja -kampanja käynnistyy vuoden 2020 alussa ja jatkuu koko vuoden 2020. Baronan lisäksi kampanjaan ovat lupautuneet mukaan mm. Varma, Finlayson, VR ja S-ryhmä. Osana kampanjaa Barona osallistuu tutkimukseen, jonka tuloksia hyödynnetään yrityksen vastuullisuustyön kehittämisessä. 

Tarkempia tietoja kampanjasta löytyy: https://tyopaikat.oikotie.fi/vastuullinen-tyonantaja 

Barona julkistaa oman Otetaan vastuuta -vastuullisuusohjelmansa 2020 aikana. 

Lisätiedot:
Minna Vanhala-Harmanen, CEO, Barona
p. +358 40 051 1786
minna.vanhala-harmanen@barona.fi

Antti Möller, PR & Public Affair Lead, Barona
p. +358 44 545 5698 
antti.moller@barona.fi