Finland Relocation Servicesin uusi toimitusjohtaja on Marina Velikova

Barona 13.1.2022

Suomen johtavan relokaatiopalveluita tarjoavan yrityksen Finland Relocation Servicesin (FRS) toimitusjohtajaksi on valittu Marina Velikova. Velikova aloitti Baronalla vuonna 2009 ja on alusta asti työskennellyt kansainvälisen työvoiman parissa. Hän aloitti uudessa tehtävässään tammikuussa.

Barona osti viime kesänä FRS:n enemmistöosuuden. Vuoden vaihteessa Barona Relocation Oy sulautui Finland Relocation Services Oy:öön, ja toiminta jatkuu yhdessä yksikössä FRS:n nimellä.

FRS on vuonna 1994 perustettu Suomen ensimmäinen relokaatioyritys, joka työllistää 26 henkilöä. Yritys toimii kansainvälisen yhteistyökumppaniverkoston kautta yli 500 kohteessa. FRS:n liikevaihto vuonna 2021 oli 2,6 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edeltävään vuoteen 43 prosenttia.

Relokaatio tarkoittaa työperäisen maahanmuuton lupa- ja asettautumispalveluita, joilla autetaan yrityksen henkilöstöä muuttamaan ja asettumaan uuteen maahan. Kansainväliseen työvoimaan liittyvät palvelut ovat Baronan keskeinen strateginen painopistealue ja relokaatio-liiketoiminta on tärkeä osa-alue tässä kokonaisuudessa.

– Keskustelu kansainvälisestä työvoimasta on ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen, sillä osaajapula koskettaa lukuisia aloja Suomessa ja ilman ulkomaista työvoimaa emme tule pärjäämään. Relokaatio on aivan keskeisessä roolissa kansainvälisten osaajien rekrytoinnin mahdollistajana. Ammattilaisten houkuttelussa Suomeen ei juuri voi onnistua ilman relokaatiota, ja siksi koen, että meillä on merkittävä yhteiskunnallinen missio, toimitusjohtaja Velikova sanoo ja jatkaa:

– FRS on auttanut erikokoisia yrityksiä aina startupeista monikansallisiin pörssiyhtiöihin. On hienoa nähdä, että Suomessakin asenteet muuttuvat, sillä yhä useampi yritys pohtii nyt kansainvälisen työvoiman rekrytointia ja asettautumista tukevia palveluita.

Nykyinen toimitusjohtaja Jyrki Lautjärvi ja FRS:n perustaja Marjo Lautjärvi jäivät pois FRS:n operatiivisesta johdosta vuoden vaihteessa. Jyrki Lautjärvi jatkaa yrityksen hallituksessa. Petri Lautjärvi siirtyi Chief Commercial Officerin tehtävään ja vastaa yrityksen kaupallisesta strategiasta, liiketoiminnan kehittämisestä, kansainvälisistä verkostoista sekä yhteiskuntasuhteista.

Pressikuva: https://www.dropbox.com/sh/t66846kxptwbm78/AAAct5qtHEzZmRlewDJJSQf9a?dl=0

Lisätietoja:

Marina Velikova, toimitusjohtaja, Finland Relocation Services
050 5944027
marina.velikova@finlandrelocation.com