Rakentamisen ja terveydenhuollon alat varautuneet uuteen korona-aaltoon – Baronan ja Forenomin palvelukonsepti turvaa jatkuvuutta

Barona 30.6.2020
  • Rakennusalalla Baronan ja Forenomin luoma karanteeniasuntopalvelu sekä uudet työmaajärjestelyt ovat estäneet koronaa leviämästä.
  • Terveydenhuollon ammattilaisille on varattu erillishuoneistoja Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa.
  • Toimistoille paluun myötä vastaaville varosuunnitelmille voi olla tarvetta myös tietotyöaloilla.

Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys Barona ja Pohjoismaiden johtava majoitusratkaisujen tarjoaja Forenom ovat luoneet karanteeniasunnoista ja sijaistamispalvelusta koostuvan yhteisratkaisun koronatilanteen hallitsemiseksi. Palveluita on jo käytetty rakentamisen ja terveydenhuollon aloilla. Valmius tehdä vastaavia järjestelyitä myös asiantuntija-aloille on olemassa.

Yritykset palaavat hiljalleen normaaliin päiväjärjestykseen, kun paluu toimistoille ja konttoreille on alkanut. Iso kysymys on, että miten karanteeniratkaisut järjestetään esimerkiksi kotimaan työmatkoilla. Jos työskentelyolosuhteet ovat liian ahtaat tai kontakteja syntyy paljon, voi pahimmillaan syntyä saksalaisen teurastamon kaltaisia koronaryppäitä.

Keväällä akuutein tarve varotoimenpiteille oli rakennusalalla, jossa työntekijät usein yöpyvät yhteismajoituksissa. Barona ja Forenom yhdessä rakennusliike Firan kanssa loivat kokonaisratkaisun, jossa oirehtiva henkilö ohjataan työmaalta karanteeniasuntoon.

Erillismajoituksen tarjoaa Forenom, ja sijaisesta sairastuneen työntekijän tilalle huolehtii Barona. Baronan kautta on järjestettävissä myös ruokahuolto karanteeniasuntoon tai suoraan työmaalle.

“Toistaiseksi koronatilanteen leviäminen on onnistuttu torjumaan konkreettisin toimin varsin hyvin. Työmailla on jaettu työntekijöitä pienempiin tiimeihin, porrastettu kahvi- ja lounastaukoja sekä lisätty yhteisten tilojen siivousta ja desinfiointia. Kevään aikana pari oirehtivaa työntekijää on ohjattu karanteeniasuntoon, joten tällekin valmiudelle on ollut tarvetta”, kertoo Barona Rakennus Oy:n toimialajohtaja Timo Ahola.

Tietotyö- ja palvelualoilla myös tarvetta järjestelyille

Kevään aikana monien eri alojen yritykset ovat varanneet Forenomin asuntoja työntekijöidensä käyttöön. Kysyntää on ollut mm. sosiaali- ja terveydenhuollon alalla.

”Meillä on ollut kymmeniä asuntoja varattuna pelkästään terveydenhuollon ammattilaisille Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa. Kolmisenkymmentä sairaanhoitajaa on niissä majoittunut tähän mennessä, ja he ovat pitäneet palvelua hyvänä ja erittäin tarpeellisena”, Forenomin toimitusjohtaja Johannes Kangas toteaa.

Forenomilla majoittuminen onnistuu ilman ihmiskontakteja. Erillistä sisäänkirjautumista ei tarvita, ja suurin osa kohteista toimii tekstiviestitse saapuvilla avainkoodeilla tai avaimet on noudettavissa itse avainlokerosta.

”Moni varmasti pohtii, että tuleeko tällaisille järjestelyille tarvetta myös asiantuntija-aloilla. Toimistoille kuitenkin palataan ja ainakin kotimaassa työmatkailu varmasti vilkastuu. Vaikka koronatilanne on juuri nyt hyvin hallinnassa, voi erilaisille varotoimenpiteille tulla syksymmällä tarvetta”, Kangas jatkaa.

Barona ja Forenom ovat osa samaa Bravedo-konsernia.

Lisätietoja:

Johannes Kangas, toimitusjohtaja, Forenom Oy 
040 5721 421 
johannes.kangas@forenom.fi 

Timo Ahola, toimialajohtaja, Barona Rakennus Oy 
040 830 7605 
timo.ahola@barona.fi