Suomalainen baseball-lupaus Konsta Kurikka tähtää USA:n MLB-sarjaan – Barona tukee matkaa huipulle

Barona 19.12.2021

Konsta Kurikka

Suomalainen huippupesäpalloilija ja baseball-lupaus Konsta Kurikka tavoittelee Yhdysvalloista baseball-ammattilaisuutta. Tätä unelmaa on tukemassa palveluyhtiö Barona, joka tulee toimimaan Kurikan pääyhteistyökumppanina 2022–2023. Tällä hetkellä Kurikka pelaa Espanjan Valencian Winter Series -liigassa, joka kuuluu Euroopan top 3 -sarjoihin.

Sotkamon Jymyä tähdittänyt 20-vuotias Konsta Kurikka tavoittelee baseball-ammattilaisuutta tosissaan ja hänen taitonsa ovat kiinnittäneet jo huomiota Yhdysvalloissa. Siellä baseball on maan suosituimpia joukkuelajeja ja maan baseball-sarjassa MLB:ssä pelaavan New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams on ollut aktiivisesti yhteydessä Kurikkaan. 

Baseball-ammattilaisia on Suomesta tähän mennessä tullut vasta muutamia, vaikka laji virallistettiin täällä vuonna 1981. Baronan kanssa solmittu yhteistyö tulee mahdollistamaan sen, että Kurikka voi keskittyä täysillä pelaamiseen ja ammattilaisunelmansa tavoitteluun.

”Alkutaival tällä tiellä vaatii rohkeutta ja kovaa uskoa omaan tekemiseen, koska pelaaminen ei vielä itsessään elätä. Baronan yhteistyön saattelemana pystyn keskittymään harjoitteluun ja pelaamiseen ammattilaisena. Ilman täyttä focusta ei tällä iällä ole enää mahdollista vaihtaa lajia ja tulla siinä huipuksi. Elämisessä on kustannuksia ja arkeen liittyy paljon reissaamista ympäri Eurooppaa. Yhteistyön merkitys on minulle todella suuri ja kiitollisuuden taso korkealla. Yhdessä mennään kohti suurta unelmaa ja niin kauan vedetään kunnes liputetaan ulos radalta”, Kurikka sanoo.

Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä kommentoi Kurikan asennetta poikkeukselliseksi: 

”Huippu-urheilu ja -ammattilaisuus vaativat paljon. On äärimmäisen tärkeää, että taustatiimi ja tukijoukot ovat kunnossa. Uskomme, että Konstalla on kaikki edellytykset saavuttaa tavoitteensa. On hienoa päästä seuraamaan läheltä tätä kasvutarinaa.” 

Määtän mukaan rohkeasta unelmasta ja yhdessä tekemisestä starttasi aikoinaan myös Baronan matka monialaiseksi palveluyhtiöksi ja Suomen 6. suurimmaksi työnantajaksi.  

“Uskomme ihmisen supervoimaan, ja kykyyn saavuttaa unelmia. Juuri nyt tarvitaan esimerkkejä, jotka luovat vahvaa uskoa tulevaisuuteen. Haluamme olla mukana tukemassa Konstan matkaa maailman huipulle”, Määttä sanoo. 

Lisätiedot: 

Konsta Kurikka 
konsta.kurikka@gmail.com
040 184 6566

Lassi Määttä, toimitusjohtaja, Barona 
lassi.maatta@barona.fi
040 830 7646