Filippiiniläinen Ronel Gepilga sai Baronalta apua muuttaessaan Suomeen töihin.

Ronelin ura on kulkenut Filippiineiltä suomalaiseen keittiöön

Juha Niemi 26.7.2023

Filippiineiltä kotoisin oleva Ronel Gepilga työskenteli Yhdysvalloissa kokkina hotelleissa, lomakohteissa ja risteilyaluksilla, mutta kaipasi elämäänsä muutosta. Ronelia kiinnosti erityisesti Euroopassa työskentely ja hetken aikaa työmahdollisuuksiin tutustuttuaan hän törmäsi Baronan tarjoamiin avoimiin työpaikkoihin Suomessa.

Ronel täytti työpaikkahakemuksen Baronalle ja sai sen jälkeen nopeasti töitä kokkina ABC Lahdesjärvellä Tampereella. Muutto Suomeen sujui hyvin ja Ronel sai apua Baronalta esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvissä viranomaisasioissa.

– Baronan ammattilaiset huolehtivat minusta todella hyvin alusta alkaen. He jopa tulivat meitä vastaan lentokentälle ja järjestivät meille mukavan majoituksen. Kaikki meni suunnitelmien mukaan eikä minun tarvinnut kantaa huolta mistään, Ronel muistelee.

Työ on mielenkiintoista monipuolisten työtehtävien ansiosta

Ronelin mielestä työ ABC-huoltoasemalla on monipuolista ja palkitsevaa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa à la carte -annosten sekä hampurilaisten, pizzojen ja voileipien valmistamista kiireisille asiakkaille.

– Rakastan ruuanlaittoa ja makuelämysten luomista asiakkaille, Ronel kertoo.

Uuteen maahan asettautumista Ronel on pitänyt helppona ja kokee saaneensa Suomessa lämpimän vastaanoton. Vaikka Ronelin perhe onkin vielä kaukana Filippiineillä, uusien tuttavuuksien ja verkostojen ansiosta uusi elämä Suomessa on tuntunut hänestä turvalliselta.

– Suomalaiset ovat ylittäneet kaikki odotukseni. He ovat todella mukavia ja avuliaita ihmisiä, Ronel sanoo.

Tulevaisuudennäkymät ovat valoisat

Ronel näkee Suomen mahdollisuuksien maana hyvien palveluiden ja loistavan koulutusjärjestelmän ansiosta. Hänen tavoitteenaan on kehittyä kokin ammatissa.

– Löysin Baronan kautta upean työn ja asun nyt unelmieni maassa. Suomi tarjoaa minulle hyviä mahdollisuuksia urakehitykseen ja on myös perheiden kannalta miellyttävä paikka, Ronel kehuu.

Ronelin silmissä Barona näyttäytyy luotettavana ja avuliaana työnantajana, jota voi lämpimästi suositella myös muille.

– Baronan ammattilaiset ovat vastanneet kaikkiin kysymyksiini ja auttaneet minua aina, kun olen tarvinnut apua. Tunnen, että Baronan kanssa tulevaisuuteni on turvattu, Ronel kuvailee.

Avoimet työpaikat
Etsitkö työtä?Täältä löydät Baronan avoimet työpaikat – valitse sinulle sopiva ja hae vaikka heti!Katso avoimet työpaikat