Kesä­työn­tekijästä kunnossa­pito­insinööriksi – Barona on auttanut Jesseä rakentamaan oman­näköisen uran

Kesä­työn­tekijästä kunnossa­pito­insinööriksi – Barona on auttanut Jesseä rakentamaan oman­näköisen uran

Sara Murtoaro 28.2.2023

Konetekniikan insinööriksi opiskeleva Jesse Tuomaala sai uralleen vauhdikkaan startin Pohjois-Suomen suurimmalla yksityisellä puunjalostajalla Pölkyllä. Työ kunnossapitoinsinöörinä Taivalkosken tuotantolaitoksella on tarjonnut Jesselle ainutlaatuisen mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen, sillä monipuoliseen työnkuvaan kuuluvat myös esihenkilön ja työnjohtajan vastuut.

– Päivittäinen työni kunnossapitoinsinöörinä sisältää varsin monenlaisia tehtäviä. Aikataulutan kunnossapitoasentajien työtehtäviä, suunnittelen huoltoja, tilaan varaosia ja kehitän kunnossapitojärjestelmää. Lisäksi tuotantolaitoksella tulee vastaan paljon akuutteja tilanteita, mihin minun tulee reagoida nopeasti. Vastuullani on tehdä tarvittavat toimenpiteet, jotta tuotanto pyörii mahdollisista vikatilanteista huolimatta, Jesse kertoo.

Barona auttaa vastavalmistuneita uransa alkutaipaleella

Jessen ura Pölkyllä sai alkunsa vuonna 2021, jolloin hän lunasti Baronan avulla kesätyöpaikan liimapalkkitehtaan tuotannossa. Vaikka kolmatta vuotta konetekniikan insinööriksi opiskellut Jesse hakikin ensisijaisesti enemmän opintojaan vastaavia tehtäviä, myös tuotannon tehtävät sujuivat erinomaisesti.

Kesätöiden jälkeen Jesse sai työnjohtajalta hyvää palautetta. Kun seuraavana keväänä Kitkan tehtaalle etsittiin tekijöitä isoon kunnossapitoprojektiin, Baronan aluepäällikkö Lasse Limma tiesi, kenelle soittaa.

– Tämä oli niin sanotusti hyvä match sekä Jesselle että Pölkylle, Limma kiteyttää. Projekti olikin valmistumisen kynnyksellä olevalle opiskelijalle unelmien täyttymys.

– Keväällä 2022 etsin jälleen opintojani tukevaa kesätyöpaikkaa, mutta Kuusamosta sellaisia oli todella vaikeaa löytää. Sain Baronalta ehdotuksen kunnossapidon projektista Pölkyllä, mistä innostuin toden teolla, Jesse lisää.

Kesän projektin jälkeen Jesse sai jälleen erinomaista palautetta esimieheltään. Erityistä kiitosta hän sai innokkuudestaan, halustaan oppia uutta ja kyvystään perehtyä asioihin huolellisesti. Projektin jälkeen Jesse työllistyikin suoraan vakituiseksi työntekijäksi Taivalkosken tuotantolaitokselle.

– Pölkyllä halutaan pitää kiinni hyvistä tyypeistä, Pölkyn kanssa laajasti yhteistyötä tehnyt Limma toteaa.

Yhdessä tekemisen meininki ja uuden oppiminen palkitsee päivästä toiseen

Pian valmistuvana insinöörinä Jesse kokee koulutuksen antaneen hyvät valmiudet kunnossapitoinsinöörin tehtävään. Työnantajan tarjoamat mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen tekevät työstä kiinnostavaa ja palkitsevaa.

– Baronan ansiosta sain uralleni mainion alun ja minulle on jäänyt hyvä fiilis yhteistyöstä heidän kanssaan. Nykyinen työni kunnossapitoinsinöörinä vastaa hyvin koulutusta ja näen Pölkyllä paljon etenemismahdollisuuksia, joita voin tavoitella tulevaisuudessa, Jesse kuvailee.

Mielenkiintoisten työtehtävien ohella iso osa arkea ovat myös mukavat kollegat, joiden kanssa toimintaa kehitetään yhdessä. Jessen mukaan työntekijöiden on helppo viihtyä Pölkyllä avoimen ja positiivisen ilmapiirin ansiosta.

– Parasta Pölkyllä on ehdottomasti se, että jokainen päivä on erilainen ja aina löytyy jotain uutta opittavaa. Meillä on täällä mahtava organisaatiokulttuuri ja yhdessä tekemisen meininki. Voin ehdottomasti suositella Pölkkyä ja Baronaa työnantajina myös muille, Jesse kiittelee.

Tutustu teollisuuden työpaikkoihin!
Tutustu teollisuuden työpaikkoihin!Löydä seuraava työpaikkasi teollisuudessa Baronan kautta.Katso avoimet työpaikat