Miska, 23, löysi B2B-myynnistä huippuduunin: ”Monipuolisuus ja ihmiset ovat parasta työssäni”

Miska, 23, löysi B2B-myynnistä huippuduunin: ”Monipuolisuus ja ihmiset ovat parasta työssäni”

Eeva Louko 31.8.2021

Elisa Telesalesilla työskentelevä Miska Airo, 23, on edennyt nuoresta iästään huolimatta puhelinmyyjästä myynnin kouluttajaksi. Airon mukaan parasta on työilmapiiri, jossa kaikki saavat olla reilusti omia itsejään.

Baronan työilmoitus avoinna olevasta myyjän paikasta Elisa Telesalesin B2B-puhelinmyyntitiimissä kiinnitti Airon huomion sosiaalisessa mediassa kolme vuotta sitten. Mitään aiempaa kokemusta puhelinmyynnistä hänellä ei ollut. Silti hän päätti hakea paikkaa.

– Olen tehnyt kesätöitä eri paikoissa 13-vuotiaasta lähtien. Kaipasin työtä, jossa voi haastaa itseään uudessa ympäristössä ja syventyä uuteen alaan, Airo kuvailee.

Baronan hakuprosessi oli mutkaton ja pian Airo aloitti B2B-puhelinmyynnissä. Aloittelijoiden tiimissä Airo haki tärkeää oppia myyntityöstä. Puolen vuoden päästä kokemusta oli kuitenkin kertynyt jo sen verran, että hän siirtyi kokeneempien myyjien tasa-tiimiin.

– Siinä vaiheessa tietämys omista tuotealueista ja järjestelmistä oli jo vahvempaa. Työ muuttui itseohjautuvammaksi ja lähti lennokkaasti liikkeelle. Vain puolen vuoden jälkeen aloitin tasa-tiimin puheenjohtajana, jossa vastuu oli taas hieman isompi.

Kouluttajana B2B-myynnissä saa olla ihmisten parissa

Kouluttaminen kuitenkin kiinnosti Airoa. Hän haki pariin otteeseen nykyiseen tehtäväänsä aloittelijoiden B2B-puhelinmyynnin kouluttajaksi, ennen kuin tärppäsi. Airo on nyt työskennellyt kouluttajana vuoden verran.

– En olisi aiemmin välttämättä ollut vielä kypsä kouluttajan hommiin. Mutta kun aloitin vuosi sitten vihdoin kouluttajana, oli heti selvää, että minulla on paljon annettavaa tehtävään. Olenkin todella pystynyt näyttämään, mitä kaikkea osaan, Airo kertoo.

Kouluttajana työskennellään esimiestyyppisesti ja vedetään omaa pientiimiä, mutta ilman esimiesvastuuta. Tuoreiden myyjien tukena ja turvana olemisen lisäksi hän pyörittää paperihommia sekä tekee lisäksi oman kuukausittaisen myyntinsä tutuille asiakaskontakteille.

– Parasta työssäni on monipuolisuus, selkeät tavoitteet ja ihmiset. Pidän auttamisesta ja tulen toimeen erilaisten tyyppien kanssa. Urapolkuni selkeytyi pikkuhiljaa, mutta tiedän nyt, että suunta on oikea.

Airo siirtyi puoli vuotta sitten Baronan listoilta elisalaiseksi pysyvästi.

– Silti mitään eroa ei täällä tehty siitä, tuliko töihin Baronan kautta vai oliko elisalainen. Se on minusta hienoa, että kaikkia kohdellaan samalta viivalta.

”Vastuuta saa, jos hoitaa hommat hyvin”

Elisalla ei Airon mukaan ole niskaan hengittämisen kulttuuria ja yrityksessä kannustetaan kaikkia olemaan omia itsejään. Eteneminen on kaikille mahdollista, jos vain oma asenne on kohdillaan.

– Vastuuta saa, jos tekee hommat hyvin. Kaikille kuitenkin tarjotaan samat mahdollisuudet. Elisalla esimiehet ovat tsemppaavia, ja esimerkiksi oma lähiesimieheni on kannustanut minua saamaan itsestäni vielä enemmän irti.

Airo opiskelee työn ohessa paraikaa merkonomiksi. Keväällä on tarkoitus saada paperit ulos.

– Elisalla on suhtauduttu myös opintoihin todella kannustavasti ja positiivisesti.

Airon mukaan Elisalle sopivat kaikenlaiset ihmiset töihin – jos vain asenne on kohdillaan ja mieli avoin. Myynnin oppii tekemällä, eikä valmis tekijä tarvitse olla.

– Täällä saa tehdä töitä omalla persoonallaan. Ei tarvitse olla huippumyyjä tai kirjaviisas, vaan kaikenlaiset tyypit ovat tervetulleita. Kukaan meistä ei synny huippumyyjänä, se opitaan matkan varrella. Meillä on mahtava ilmapiiri töissä ja se motivoi tekemään entistä parempaa jälkeä töissä, Airo summaa.