Espanjalainen Zaida sai Baronan kautta kausitöitä Lapista.

Espanjalainen Zaida sai kausityöstä Lapissa elämyksiä ja uusia ystäviä

Juha Niemi 29.6.2023

Valmistuttuaan yliopistosta espanjalainen Zaida Alvarez halusi nähdä maailmaa ja etsi mahdollisuutta työskennellä ulkomailla. Työ tarjoilijana tuntui hänestä luonnolliselta vaihtoehdolta, sillä hän oli työskennellyt ravintoloissa jo aiemmin Espanjassa.

Zaida löysi Baronan kautta työpaikkailmoituksen tarjoilijan kausitöistä Lapissa. Hakemuksen lähettämisen jälkeen rekrytointiprosessi eteni nopeasti haastatteluvaiheeseen, minkä jälkeen Zaidalle tarjottiinkin jo töitä Levin Matkailukeskuksessa.

– Tein päätöksen Suomeen muuttamisesta spontaanisti ja se osoittautui oikeaksi päätökseksi, Zaida kertoo.

Katso videolta Zaidan tarina!

Zaida kertoo, että Suomessa hänet otettiin lämpimästi vastaan ja hän pääsi heti tutustumaan tulevaan työpaikkaansa ja uusiin työkavereihinsa.

– Barona on auttanut minua matkan varrella kaikessa aina työsopimuksesta paperitöihin. Baronalla on nimetty yhteyshenkilö, jolta olen saanut apua myös kielimuurin kanssa, Zaida kiittelee.

Kausityöt Lapissa ovat olleet ainutlaatuinen kokemus

Zaidan työt Lapissa alkoivat talvikaudella. Kylmässä ja lumisessa Lapissa asuminen ja työskentely ovat olleet hänelle ainutlaatuinen kokemus. Suomalaisessa kulttuurissa hän arvostaa esimerkiksi mutkattomuutta.

– Kun suomalaiset tulevat ravintolaan, he tietävät usein tarkalleen mitä haluavat tilata. He ovat tarkastaneet ruokalistankin jo etukäteen kotona, Zaida nauraa.

Työkokemuksen keräämisen ohella Zaida on saanut läheisiä ystäviä työkavereistaan, joiden kanssa on asunut yhteisessä talossa lähellä työpaikkaa.

– Työni ohessa olen päässyt oppimaan paljon muista kulttuureista ja kehittämään omaa kielitaitoani, sillä myös kollegani tulevat eri puolilta maailmaa. Minulle tämä on ollut ihana kokemus, koska rakastan uusien ihmisten tapaamista, Zaida kuvailee.

Suomi on tehnyt Zaidaan suuren vaikutuksen

Suomalaisten ystävällisyys ja empaattisuus ovat tehneet Zaidaan suuren vaikutuksen, samoin suomalaisten kyky tasapainottaa työt ja vapaa-aika.

– Työskentely Suomessa on ylittänyt kaikki odotukseni. Työkaverini ovat olleet aivan mahtavia ja olen tuntenut oloni erittäin tervetulleeksi alusta lähtien.

Ensimmäisen kausityöjaksonsa päättymisen jälkeen Zaida tiesi, että tulisi mieluusti vielä uudelleen Suomeen töihin, sillä kokee kausityön olevan omaan elämäntilanteeseensa sopiva vaihtoehto. Kausityöt Lapissa antavat Zaidalle hänen kaipaamansa mahdollisuuden matkustaa ja hankkia uusia kokemuksia.

– Työskenteleminen täällä on ollut kaiken vaivan arvoista. Suomi on upea maa ja olen viettänyt täällä ikimuistoisia talvia. Lisäksi sosiaaliset taitoni ovat parantuneet täällä ollessani paljon, hän iloitsee.

Katso avoimet työpaikat
Etsitkö työtä?Täältä löydät Baronan avoimet työpaikat – valitse sinulle sopiva ja hae vaikka heti!Katso avoimet työpaikat