Työ pääkaupunkiseudun paraatipaikalla!

Työ pääkaupunkiseudun paraatipaikalla!

Miltä kuulostaisi palkallinen oppisopimuskoulutus ja vakituinen työ pikaratikankuljettajana Kaupunkiliikenteellä? 🚋🚇🚊🌱

Raideverkosto kolminkertaistuu tulevaisuudessa ja Kaupunkiliikenne Oy kouluttaa kesään 2023 mennessä ennätysmäärän kuljettajia upouuden pikaratikan kuljettajiksi.

Meillä Kaupunkiliikenteellä on tarjolla ainutlaatuinen työ kirjaimellisesti näköalapaikalla. Kuljettajana pääset näkemään pääkaupunkiseutua ja liikuttamaan matkustajia siellä missä tapahtuu. Vastuullisen, vakituisen ja vakaan työn lisäksi pääset tekemään merkityksellistä työtä pääkaupunkiseudun upeimmassa maisemakonttorissa.

Haluatko sinä olla mahdollistamassa tulevaisuuden raitioliikennettä ja vaikuttaa satojen tuhansien kaupunkilaisten arjen sujuvuuteen joka päivä? Paina vihreää valoa, hae mukaan koulutukseen ja suuntaa täyttä vauhtia uusia töitä kohti! 🚦

Neljä syytä hypätä Kaupunkiliikenteelle kuljettajaksi

 1. Kattava koulutus

  Hyppäät heti kuljettajakoulutukseen, josta saat lisäksi palkkaa koko koulutuksen ajalta.

 2. Tukea ja turvaa

  Vaikka kuljettajan työ on itsenäistä, se ei ole yksinäistä. Tukea ja opastusta on aina saatavilla. 

 3. Hyvät edut

  Työsuhdematkalippu, mahdollisuus työsuhdeasuntoon sekä lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut.

 4. Merkityksellinen työ

  Olet tärkeässä roolissa ja pääset sujuvoittamaan pääkaupunkiseutulaisten liikkumista sekä arjessa että juhlassa.

Miten prosessi etenee?

Hakuprosessissa on neljä vaihetta: videohaastattelu, puhelinhaastattelu ja haastattelu paikan päällä. Lopuksi valitut käyvät vielä terveystarkastuksessa.

Koulutus alkaa kahden kuukauden lähiopetusjaksolla, jossa käydään läpi teoriaa ja opetellaan ajamaan. Kaikki lähiopetusjakson ajo- ja teoriakokeen läpäisseet pääsevät työssäoppimisjaksolle, joka kestää neljä kuukautta. Aluksi ajetaan yhdessä kouluttajan kanssa ja lopuksi itsenäisesti. Käytettävissä on myös kummikuljettaja, joka on tukena tarvittaessa kaikkiin työhön liittyvissä asioissa.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Työsuhteesi alkaa heti, kun koulutus starttaa. Saat koko koulutuksen ajalta palkkaa ja koulutuksen suoritettuasi sinulla on vakituinen työpaikka pikaratikankuljettajana.

Katso tästä Kaupunkiliikenteen kuljettajien avoimet työpaikat:

"Raitioliikenne tulee kasvamaan huomattavasti tulevien vuosien aikana. Tämä on siis tulevaisuuden työtä. Jos sinua kiinnostaa liikkuva maisemakonttori kaupungin sykkeessä, suosittelen hakemaan raitiovaununkuljettajakurssille!"
Marko Kaislama, raitiovaununkuljettaja, Kaupunkiliikenne Oy
Marko Kaislama, raitiovaununkuljettaja, Kaupunkiliikenne Oy
Markon työntekijätarina
Markon työntekijätarinaLue raitiovaunukuljettaja Markon työntekijätarina. Marko kertoo, minkälaista on työ Kaupunkiliikenne Oy:llä ja liikkuvassa maisemakonttorissa kaupungin sykkeessä.Lue tästä!
Sirpan työntekijätarina
Sirpan työntekijätarinaLue metrojunankuljettaja Sirpan työntekijätarina, jossa hän kertoo urastaan Kaupunkiliikenne Oy:llä. Sirpa kertoo myös siitä, mikä hänen työssään on parasta ja kuinka metromaailma on muuttunut vuosien saatossa.Lue tästä!
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne OyMe Kaupunkiliikenne Oy:llä hallinnoimme Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistamme raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.Katso muut Kaupunkiliikenteen avoimet työpaikat!