Case Aidon: Markkinajohtajan tukena kansainvälisessä kasvussa

Case Aidon: Markkinajohtajan tukena kansainvälisessä kasvussa

Norjassa vaihdetaan vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki sähkömittarit etäluettaviksi. Aidonille se tarkoittaa 1,5 miljoonan mittauspisteen uudistamista: Aidon toimittaa sähkönkulutusta mittaavan energiapalvelulaitteen yli puoleen Norjan mittauspisteistä. Barona varmistaa sujuvan ja laadukkaan tuotannon läpi projektin.

– Syyskuussa 2010 meille tuli ensimmäinen baronalainen töihin Vantaan yksikköömme teippaamaan materiaalien paikkoja lattiaan. Jouluna oli jo 10 henkilöä töissä Baronalta. Nyt se ensimmäinen baronalainen on työkomennuksella Norjassa, jossa avasimme Aidon Customization Centre -logistiikkakeskuksen kesällä 2016, kertoo Petri Ounila, Head of Production.

Norjassa on käynnissä laaja EU-määräyksen mukainen etäluentauudistus. Aidonin asiakkaina on yhteensä noin 40 eri sähköyhtiötä. Sähkömittareiden toimitustahti on kova – työtä paiskitaan projektin aikana viiden miljoonan minuutin verran. Tahti on myös nopeutunut: vuonna 2016 Aidon teki Norjaa varten laitteita jopa kymmenen kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Tuotannon tehtävissä on Aidonilla itsellään neljä henkilöä sekä Baronalta lähemmäs 40 työntekijää. Barona vastaa henkilöstöstä.

– Jämptiä henkilöstön hallintaa, kiittää Ounila.

Petri Ounila on ollut erityisen tyytyväinen Baronan tietämykseen työehtosopimuksista.

– Ei tarvitse alkaa arpomaan, vaan asiat voi jättää täysin Baronalle.

Aidon käyttää Baronaa myös rekrytointitukena hakiessaan osaajia eri rooleihin.

Joustavuutta piikkeihin

Ounila sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että Baronalla on toimialaamme sopivaa osaamista, ja että Baronan tarjoama henkilöstöratkaisu luo joustavuutta, sillä Aidonin toiminta on projektiluonteista.

– Baronan halu tehdä asioita on ollut kova. Kaikkiin ratkottaviin asioihin on löytynyt ratkaisu ja keskustelu on avointa, Ounila toteaa.

Hän kertoo, että isoimpana haasteena on ollut löytää riittävästi työntekijöitä etenkin Norjaan.

– Siellä työntekijävaihtuvuus on suurempaa kuin Suomessa. Nyt tilanne on tasaantunut, kun Baronalta lähti toimihenkilö paikan päälle Norjaan. Hänen kanssaan on tehty yhteistyötä jo vuosia.

Barona ei ole ehkä halvin kumppani, mutta Ounilan mielestä edullisimman hinnan perässä ei voi juosta. Kokonaispaketti ratkaisee.

Vuodenvaihteessa otetaan käyttöön sähköinen työkalu, jonka avulla tehdään entistä sujuvammin työvuorosuunnittelu. Barona myös toimittaa leimauspäätteen, jonka avulla tehdään työntekijöiden tuntikirjaukset. Barona on myös pystynyt tarjoamaan majoitusta Forenomin kautta.

Kemiat kohdalleen

Norjassa työporukka sisältää ihmisiä 14 eri maasta.

– Siinä on pieni sovittaminen, toteaa Ounila viitaten kulttuurieroihin ja myös henkilöstön keskinäisiin kemioihin. Työntekijöitä koulutetaan vapaaseen ja vastuulliseen työkulttuuriin. Aidonilla työskennellessä ei ole hierarkista pomo ja alainen -asetelmaa, vaan töitä saa tehdä itsenäisesti. Ounila toteaa, että oikeanlaisilla työvuoroilla on saatu koottua hyvin toimivia tiimejä.

– Ilmapiiri työpisteissä on hyvä ja toiminta on ollut asiallista. Olemme saaneet Baronalta laadukkaita työntekijöitä, summaa Ounila. – Kaikki kunnossa.

Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Aidonille? Lue lisää teollisuuden ratkaisuista.Lue lisää