Case Berner: Työntekijäpooli mahdollistaa joustavan toiminnan

Case Berner: Työntekijäpooli mahdollistaa joustavan toiminnan

  1. Haaste

    Bernerin eri tuotekategorioiden suuret kausivaihtelut vaikeuttavat työn määrän arviointia, ja tilausten tullessa yritys tarvitsee nopean, joustavan ja kustannustehokkaan ratkaisun työntekijöiden löytämiseen.

  2. Ratkaisu

    Kumppanuus Baronan kanssa on mahdollistanut työntekijäpoolin, jossa tarvittava määrä kokeneita ja Bernerin tavat tuntevia työntekijöitä on käytössä oikeaan aikaan. 

”Meille voi tulla tilauksia yön aikana ja kun aamulla soitamme, että tarvitsemme lisää tekijöitä, niin apua löytyy aina.”
Ari Salonoja, varastopäällikkö, Berner
Ari Salonoja, varastopäällikkö, Berner

Berner on suomalainen perheyritys, joka tuo maahan, valmistaa ja markkinoi kansainvälisiä laadukkaita brändejä. Vuonna 1883 perustetulla Bernerillä on vaikuttava historia suomalaisen arjen asiantuntijana. Nykyään yritys tekee Baronan kanssa tiivistä yhteistyötä logistiikan kausityöntekijöiden rekrytoinnissa.

– Meillä on voimakas kausivaihtuvuus eri tuotekategorioissa, mikä luonnollisesti heijastuu myös työntekijöiden tarpeeseen. Meidän kohdallamme Barona on osoittautunut loistavaksi avuksi nimenomaan kausivaihtuvuudessa, sillä heidän ansiostaan saamme aina oikean määrän työntekijöitä tarpeeseen, kertoo Bernerin logistiikkakeskuksen varastopäällikkönä työskentelevä Ari Salonoja.

Työntekijäpooli on erinomainen ratkaisu joustaviin rekrytointitarpeisiin

Barona ja Berner ovat rakentaneet työntekijäpoolin palvelemaan Bernerin vaihtelevaa työntekijätarvetta. Koska Baronalla on toinenkin asiakas samassa varastorakennuksessa Bernerin kanssa, työntekijöiden nopea liikkuvuus on tarpeen tullen poikkeuksellisen nopeaa.

– Olemme aiemminkin tehneet yhteistyötä henkilöstövuokrausfirmojen kanssa, mutta Baronan kanssa kumppanuus on syventynyt. Kohtaamme liiketoiminnassamme paljon nopeita tilanteita, joihin Barona onnistuu reagoimaan nopeasti. Meille voi tulla tilauksia yön aikana ja kun aamulla soitamme, että tarvitsemme lisää tekijöitä, niin apua löytyy aina, Ari Salonoja sanoo.

Luotettava rekrytointikumppani tuo turvaa päivittäiseen toimintaan

Salonojan mukaan yhteistyö Baronan kanssa on ollut kokonaisvaltaista, ja yhteyshenkilöt tuntevat hyvin Bernerin liiketoiminnan erityispiirteet. Kumppanuus on perustunut säännöllisiin palavereihin sekä tiiviiseen yhteydenpitoon, mikä on tuonut turvaa yrityksen päivittäiseen toimintaan. 

– Baronalla on erittäin aktiiviset yhteyshenkilöt, jotka ovat sitoutuneet toimintaamme. He ovat mukana meidän bisneksessämme todella aktiivisesti. Työskentely heidän kanssaan on koko yhteisen matkamme ajan ollut hyvää ja tiivistä. Baronan asiantuntijat pitävät jatkuvasti huolta siitä, että meillä on riittävä määrä tekijöitä, Ari Salonoja sanoo.

Ammattitaitoiset rekrytointi- ja HR-palvelut takaavat tyytyväiset työntekijät

Baronan työntekijäpooli on onnistunut vastaamaan Bernerin joustavaan työntekijätarpeeseen erinomaisesti. Onnistuneesta yhteistyöstä merkkinä ovat myös tyytyväiset ja ammattitaitoiset työntekijät, joiden merkitys liiketoiminnassa on korvaamaton.

– Meidän varastollamme työskentelee jatkuvasti samoja henkilöitä, minkä ansiosta voimme olla varmoja hyvästä osaamisen tasosta. Työntekijöiden vähäisen vaihtuvuuden ansiosta varastolla sattuu entistä vähemmän virheitä. Sen lisäksi on erityisen tärkeää, että työntekijät ovat motivoituneita ja viihtyvät Bernerillä, Ari Salonoja kiittelee.

Lue logistiikan ratkaisuista
Lue logistiikan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Bernerille? Lue lisää logistiikan ratkaisuista.Lue lisää logistiikasta