Case Binderholtz Nordic: Moniosaajia puujalostuksen kärkiyritykseen

Case Binderholtz Nordic: Moniosaajia puujalostuksen kärkiyritykseen

  1. Haaste

    Binderholtz Nordic tarvitsi kasvunsa tueksi lähialueilta monipuolisia puunjalostustyön ammattilaisia, joilta löytyisi laaja-alaista osaamista, tarkka työskentelyote sekä tehtävästä riippuen valmius vuorotyöhön. Lisäksi organisaation omia resursseja haluttiin keskittää liiketoiminnan ydintehtäviin.

  2. Ratkaisu

    Baronan kanavien ja ammattilaisten avulla on pystytty löytämään tarvitut tekijät kaikkiin tehtäviin. Henkilöstövuokraus ja henkilöstöpalveluyrityksen ottaminen rekrytoinnin ja resurssoinnin kumppaniksi oli luonnollinen valinta. Yhteistyö jatkuu Bindetholtzin tarpeiden mukaan.

Olemme saaneet sen, mitä toivoimme ja odotimme. Baronan rekrytointiprosessi on tehokas, ja työnhakijoita koskevat suositukset pitävät yleensä aina paikkansa. Palvelu on myös joustavaa ja nopeaa juuri silloin, kun meillä tarvetta ilmenee.
Joonas Vitri, Head of Office, Binderholtz Nordic Lieksa
Joonas Vitri, Head of Office, Binderholtz Nordic Lieksa

Binderholz Nordic on osa yhtä Euroopan suurinta mekaanisen puunjalostuksen konsernia. Yrityksen Suomen pääkonttori ja toinen tuotantolaitoksista sijaitsee Lieksassa, toinen saha taas löytyy Nurmeksesta. Näissä työskentelee yhteensä lähes 300 ihmistä.

– Meillä sahataan, höylätään ja liimataan puuta, kiteyttää Lieksan Head of Office Joonas Vitri. Tukkia kuluu Suomen sahoilla valtaisat 900 000 kuutiometriä vuodessa, ja arvokkaasta raaka-aineesta käytetään hyödyksi aivan kaikki aina ytimestä kuoreen asti.

Lopputuotteena ulos tulee saha- ja höylätavaraa sekä liimapuuta.

Kaivattuja moniosaajia vaativaan työhön

Binderholzilla työtä tehdään 1-3 vuorossa, hieman riippuen osastosta. Työskentely vaatii laaja-alaista osaamista.

– Tuotannossa työskennellään linjassa, jossa on lukuisia eri työpisteitä. Työ vaatii erityisesti tarkkuutta. Fyysisesti vaativampaakin työtä löytyy, mutta huolellisuutta ja silmää pitää olla, Vitri jatkaa.

Binderholz Nordic kääntyi Baronan puoleen vuoden 2019 puolella. Tarvetta oli löytää ammattilaisia niin toimiston kuin tuotantolinjan puolelle Lieksan yksikköön. Yhteistyö käynnistyi kirjanpitäjän rekrytoinnilla, ja vuonna 2020 Binderholz päätti ensimmäistä kertaa turvautua myös vuokratyövoimaan.

Taustalla oli merkittävä haaste löytää kaivattuja osaajia lähiseudulta sekä tarve kohdistaa omat resurssit liiketoiminnan omiin ydintehtäviin. Siten henkilöstöpalveluyrityksen ottaminen rekrytoinnin ja resurssoinnin kumppaniksi oli luonnollinen valinta.

– Tarvitsemme moniosaajia. Meillä ei ole vain yhtä konetta vaan linja, jossa on lukuisia eri työpisteitä. Vuokratyöntekijät tekevät täysin samaa työtä kuin muutkin.

Yhteistyö jatkuu

Kumppanuus on edennyt suotuisissa merkeissä.

– Yhteistyö on alkanut hienosti. Baronan kanavien ja ammattilaisten avulla olemme pystyneet löytämään tarvitut tekijät kaikkiin tehtäviin. Jatkamme rekrytointeja ja resurssointia asiakkaan tarpeiden mukaan, Baronan aluepäällikkö Timo Vainikainen kertoo.

Koronapandemia on lisännyt liiketoiminnan epävarmuutta. Vuoden 2021 kokonaisuutta on vielä vaikea arvioida, mutta Vitri kertoo, että yhteistyötä Baronan kanssa jatketaan.

– Olemme saaneet sen, mitä toivoimme ja odotimme. Baronan rekrytointiprosessi on tehokas, ja työnhakijoita koskevat suositukset pitävät yleensä aina paikkansa. Palvelu on myös joustavaa ja nopeaa juuri silloin, kun meillä tarvetta ilmenee, Vitri summaa.

Raine Pulkkinen
Raine Pulkkinen
Toimialajohtaja, teolliset toimialat+358 40 830 7648raine.pulkkinen@barona.fi
Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Binderholz Nordicille? Lue lisää teollisuuden ratkaisuista.Lue lisää