Case The Switch: Tuotantotyöntekijät pioneerityössä

Case The Switch: Tuotantotyöntekijät pioneerityössä

The Switch on suomalaislähtöinen yritys, joka suunnittelee kestomagneettigeneraattoreita ja tehonmuokkaimia tuulivoima- ja meriteollisuussovelluksiin. Yritys on erikoistunut voimansiirtoteknologiaan, jota hyödynnetään uusiutuvan energian ja erikoisteollisuudenalojen ratkaisuissa.

Baronan kanssa The Switch on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2011.

– Meillä on itsellä aika pieni HR-osasto, joten on hyvä saada tukea rekrytointiin ja hakijoiden läpikäyntiin, kertoo henkilöstöpäällikkö Mathias Martin.

Martin kertoo, että Baronan palkanlaskenta toimii erinomaisesti. Barona noudattaa Switchin paikallisia sopimuksia työsuhteiden ehtojen osalta, joten kaikki työntekijät ovat samalla viivalla muun muassa palkkauksen suhteen. Työtilanteen mukaan The Switch voi halutessaan vakinaistaa henkilöitä omille kirjoilleen.

Yhteistyössä erityisen toimivaa on Martinin mielestä joustavuus, nopeus ja se, että Baronalla ymmärretään The Switchin tarpeet.

– Keskustelua myös pidetään yllä. On aikaa kysyä, miten menee. Kun tarpeita tulee, edetään nopeasti ja haasteitakin ratkotaan yhdessä.

Loppuun asti räätälöityjä tuotteita

Martin sanoo, että heille on tärkeää työntekijän sopivuus kulttuuriin.

– Väitän, että meillä on hyvin joustava toimintapa, joka poikkeaa muiden tavasta alallamme, Martin toteaa viitaten tuotteiden suunnittelutapaan.

The Switchillä tuotteita räätälöidään yhdessä asiakkaan kanssa, alusta loppuun saakka, ja tehdään asioita ensimmäistä kertaa maailmassa. Tällaisella joustavalla suunnittelulla on tehty esimerkiksi isolle tanskalaiselle tuulivoimavalmistajalle kestomagneettigeneraattorin, jolla rikottu maailmanennätyksiä.

Eettisyys edellä

Mathias Martin on työskennellyt baronalaisten kanssa jo aikaisemman työpaikkansa kautta eli kokemusta Baronasta on kertynyt nyt jo noin 15 vuodelta. Mikä on Martinin mielestä muuttunut?
– Onhan Barona laajentanut repertuaariaan ja palvelutarjonta on monipuolistunut. Työtä on tehty alusta asti määrätietoisesti ja tavoitteet ovat olleet kovia. Silti toiminnasta huomasi jo silloin, että sitä määräsi eettisyys ja moraali. Samat arvot näkyvät yhä, Martin pohtii.

– Joskus on väännetty kättä kovaakin, mutta keskustelu on ollut rehellistä ja yhteistyö on toiminut.

Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten The Switchille? Lue lisää teollisuuden ratkaisuista.Lue lisää