Case Witron: Asiantuntijat kaukaa ja läheltä

Case Witron: Asiantuntijat kaukaa ja läheltä

Witron on suuren positiivisen haasteen edessä: se rekrytoi viiden vuoden aikana yli 100 henkilöä laitteidensa ja järjestelmiensä osaajiksi Suomessa yhteistyössä Baronan kanssa.

Ainutlaatuinen projekti Sipoossa

Vuonna 2014 saksalainen perheyhtiö Witron logistik + informatik GmbH aloitti mittavan hankkeen: se ryhtyi rakentamaan yhtä maailman suurimmista täysautomatisoiduista logistiikkakeskuksista Suomeen yhteistyösssä Inex Partnersin kanssa. Inex Partners vastaa S-ryhmän käyttö- ja päivittäistavaroiden jakelusta.

Vastaavaa kokonaisuutta ei Witronin yrityshistoriassa ole toteutettu vielä missään muualla. Osana projektia Witron rekrytoi vuoteen 2019 mennessä yli 100 henkilöä Suomessa huolehtimaan sekä järjestelmän ylösajosta ja käyttöönotosta, että tulevaisuudessa sen kehityksestä, käytöstä ja kunnossapidosta.

Witron on toimittanut myös Inex Partnersin vuonna 2011 valmistuneen käyttötavarakeskuksen, mutta nyt rakennettavat järjestelmät sisältävät pääosin tekniikkaa, jota ei löydy Suomessa jo käytössä olevista järjestelmistä. Nyt käynnissä olevan rekrytoinnin haaste onkin, että valmiita osaajia on vähän. Joukkoon on siis löydettävä ihmisiä, jotka ovat valmiita oppimaan ja sisäistämään uutta tekniikkaa.

Yhteistyöllä parempiin tuloksiin

Vuonna 2014 Witron päätti etsiä kumppanin rekrytointiprosessin tueksi. Barona valikoitui kumppaniksi monien joukosta.

– Baronan rekrytointikonsulteilla on tekniikan alan koulutus tai alan työkokemusta. Pääsimme puhumaan heti yksityiskohdista ja olimme samalla aaltopituudella, toteaa Juha Ryödi. Hän vastaa yrityksen On Site Service -liiketoiminnasta Suomessa.

Witronin palvelukseen on etsitty tekijöitä eri keinoin ja laajasti ympäri Suomea. Tähän mennessä Barona on rekrytoinut Witronille jo lähes 40 asiantuntijaa. Heistä osa on jopa vaihtanut asuinpaikkaa Lapista Etelä-Suomeen työskennelläkseen yhtiölle.

Asiantuntijoista seitsemän on kouluttautunut vuoden ajan Witronilla Saksassa ja palannut sen jälkeen Suomeen tekemään töitä yritykselle. Muut rekrytoidusta joukosta on koulutettu työhön Suomessa sekä Witronin muissa kohteissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Jatkuva kehitys edellytys kumppanuudelle

Rekrytointiprosessien aikana Barona esittelee Witronille hakijoita erilaisin taustoin. ”Kun rakennetaan uutta organisaatiota, hakukriteereitä saattaa olla monia erilaisia”, Juha Ryödi selventää. Yhtiö etsii toisiaan täydentäviä työntekijöitä. Hyvä porukka rakentuu pala palalta.

Ryödi kuvailee yhteistyötä dynaamiseksi.

– Parasta yhteistyössä on ollut jatkuva kehitys ja sen mahdollistanut asiakkaan tarpeisiin muuntautuva palvelu. Avainhenkilöt ovat silti pysyneet pitkälti samoina, Ryödi toteaa.

Barona on ollut Witronille sopiva kumppani juuri muuntautumiskykynsä vuoksi. Kehitysehdotuksista on otettu oppia.

– Esimerkiksi rekrytointityökaluihin toivomamme parannukset on jo tehty tai ne ovat tulossa.

Rekrytointipäätöksiä harkitessaan Juha Ryödi on saanut Baronan kokeneilta rekrytoijilta tukea ja uudenlaista perspektiiviä päätöksentekoon. Yhteistyötä ja kumppanuutta on kannatellut jaettu tavoite.

– Baronalla ollaan kiinnostuneita paitsi pitkäjänteisestä yhteistyöstä myös asiakkaan bisneksestä. Aitoa kiinnostusta tarvitaan, jotta löydetään oikeat henkilöt oikeisiin paikkoihin.

Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Witronille? Lue lisää teollisuuden ratkaisuista.Lue lisää