Barona kasvaa Fuengirolassa – työ Espanjassa houkuttelee yhä useampia

Barona 18.12.2022

Fuengirola

Barona hakee yli sataa uutta työntekijää ensi vuodelle ulkoistusliiketoiminnan toimipisteeseen Espanjan Fuengirolaan, jossa työskentelee tällä hetkellä noin 300 asiakaspalvelun ammattilaista. Tavoitteena on kasvattaa tulevaisuudessa henkilöstön määrää jopa 500 ammattilaiseen.

Vuodesta 2008 Fuengirolassa toiminut Barona on yksi alueen suurimmista työnantajista. Barona tarjoaa Fuengirolan ulkoistustoimipisteestä  kokonaisvaltaista asiakaspalvelua, IT-tukea, hoidontarpeen arviointia sekä myynnin tukea lukuisille yrityksille. Suomalaisia työntekijöitä Baronalle Fuengirolaan houkuttelee upean ilmaston ja kulttuurin lisäksi mahdollisuus tehdä töitä suomen kielellä.  

Koronapandemian myötä lisääntynyt etätyö sekä uranvaihtohalukkuus ovat suunnanneet yhä useamman suomalaisen katseita myös ulkomaille esimerkiksi Espanjan Fuengirolaan, jossa arvioiden mukaan asuu talvisin jopa yli 25 000 suomalaista.

Baronan Espanjan toiminnoista vastaavan johtajan Marianne Eliassonin mukaan tavoitteena on rekrytoida työntekijöitä, jotka voivat työskennellä vakituisessa työsuhteessa ja sitoutua pysyvämpään muuttoon Espanjaan. Vastaavasti hakijoille tarjotaan helppo tapa lähteä ulkomaille töihin, koska työ odottaa jo Espanjassa. 

– Meillä ei ole varsinaista ihannehakijaa, vaan kuka tahansa voi olla oikea henkilö täydentämään yhteisöämme. Haluamme meille parhaita kollegoita töihin. Toivomme myös, että hakijalta löytyy kiinnostusta työskennellä asiakaspalvelussa sekä digitaalisten työkalujen parissa, Eliasson kertoo.

Fuengirolaan kaupunki on hyvin monikulttuurinen ja suomalaisyhteisöön on helppo sulautua. Eliassonin mukaan Baronalla on jonkin verran vaihtuvuutta, mutta paljon on myös niitä, jotka jäävät Fuengirolaan pysyvästi.  

– Huolehdimme Baronalla monin tavoin työntekijöidemme viihtyvyydestä ja seuraamme heiltä saamaamme palautetta aktiivisesti. Tarjoamme tänne muuttoon ja sopeutumiseen neuvoja, ja vietämme paljon aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella. Ketään ei jätetä yksin.

Eliassonin mukaan Baronan tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvuaan Fuengirolassa ja rekrytoida tulevaisuudessa lisää osaajia niin Pohjoismaista kuin myös paikallisia espanjankielisiä työntekijöitä.

– Välimatkat pienenevät teknologian kehittymisen myötä. Uskomme, että työntekijät arvostavat mahdollisuutta tehdä töitä joustavasti monimuotoisuutta arvostavassa työyhteisössä, Eliasson sanoo.

Lisätietoja: Töihin Fuengirolaan

Haastattelupyynnöt:

Marianne Eliasson
Head of Service Center, Espanja, Barona
+34610310861
marianne.eliasson@barona.fi

Fuengirolan toimisto, Barona