Urasparraus rekrytoijan kanssa antaa uusia näkökulmia urasuunnitteluun

Mia Kettunen 1.3.2022

Työn sisällön ja työn tekemisen muuttuessa sekä erilaisten osaamistarpeiden kasvaessa työnhakija saattaa olla solmussa oman osaamisen tai ammatti-identiteetin kanssa. Näihin tilainteisiin saattaa hyvänä apuna toimia urasparraus.

Jokaisen meistä on hyvä toisinaan pysähtyä miettimään, mikä olisi sopiva seuraava askel omalla uralla. Sparrailuhetki esimerkiksi rekrytoijan kanssa voi olla antoisa kokemus ja siitä voi saada uudenlaista näkökulmaa omaa uraa ja työnhakua ajatellen.

Urasparrauksessa työnhakija saattaa oivaltaa ne ydinasiat, jotka hänellä on jo hallussaan ja tunnistaa ne puutteet, joita tulisi vielä kehittää. Työnhakijat voivat olla omien ajatuksiensa kanssa jumissa eivätkä välttämättä osaa tunnistaa vahvuuksiaan ja punaista lankaa urallaan.

Mitä urasparrailu rekrytoijan kanssa tarjoaa?

Keskustellessamme työnhakijan kanssa hänen unelmatyöstään, mietimme yhdessä, mihin suuntaan työnhakijan olisi hyvä lähteä. Etsimme yhdessä vastausta siihen, miten hän voisi saavuttaa unelmatyönsä tai kirkastaa ammatillista identiteettiään.

Mietimme muun muassa, mitkä ovat seuraavat askeleet ja osaamisalueet, jotka kaipaavat vahvistusta. Entä miten tarvittava osaaminen voidaan saavuttaa? Saadaanko se työkokemuksen kautta vai olisiko hyvä vahvistaa osaamista jonkun koulutuksen kautta?

Olemme koonneet hyvän vinkkilistan markkinoinnin alan koulutuksista ja kursseista, joita suorittamalla pystyy helposti, ja jopa ilmaiseksi, kehittämään omaa osaamistaan.

Rekrytoijat osaavat usein hahmottaa työnhakijan työhistoriasta hänen ydinosaamisalueensa ja tunnistaa työnhakijan vahvuudet.

Urasparrauksen ei tarvitse liittyä pelkästään seuraaviin ura-askeliin. Urasparrauksesta rekrytoijan kanssa voi hakea apu kaikkeen, mikä liittyy työhön, työnhakemiseen, työhaastatteluihin ja hakudokumentteihin kuten CV:n viilaamiseen.

Rekrytoijat kohtaavat työssään joka päivä useita työnhakijoita sekä lukevat kymmeniä CV:tä ja hakemuksia. Heillä, jos kenellä, on paras tietämys, millaisilla hakudokumenteilla voit erottautua hakijoiden joukosta tai miten parhaiten menestyt työhaastattelussa.

Miksi urasparrailu on hyödyllistä?

Urasparraus voi olla hyvä hetki työnhakijalle summata työhistoriaansa yhteen, selkeyttää omia ajatuksiaan, miettiä seuraavia ura-askeleita ja keinoja, miten lähteä tavoittelemaan urahaaveita.

Työpaikkoja hakiessa on hyvä viilata hakudokumentit kuntoon ja miettiä työnhaun strategiaa yleisesti. Työnhaku voi kuitenkin nykyään olla muutakin, kun hakemuksen ja CV:n jättämistä avoimeen hakuun. Moneen paikkaan voi hakea muillakin muodoilla kuten vaikka jättämällä linkki omaan LinkedIn-profiiliin. LinkedIn-profiili kannattaa siis viilata kuntoon, jotta se tarjoaa kattavan kuvan osaamisestasi.

Sparrailuhetkessä saatat myös tunnistaa, mikä on itsellesi mielekästä tekemistä ja mikä vähän vähemmän mielekästä. Kun nämä summaa yhteen ja miettii, mitä haluaa jatkossa tehdä, voi oivaltaa helposti sen, millaista työtä voisi seuraavaksi lähteä tavoittelemaan.

Uskon, että monet työnhakijat hyötyisivät näistä hetken pysähdyksistä ja pystyvät entistä paremmin fokusoitumaan omiin uratavoitteisiinsa ja löytämään itselleen mielekkään työn.

Kaipaatko sparrausapua?

Mietityttääkö sinua oma osaamisesi? Onko sinun vaikea tunnistaa vahvuuksiasi? Haluaisitko, että joku tsekkaisi kanssasi ansioluetteloasi tai LinkedIniä? Tutustu Baronan markkinoinnin ja viestinnän alan rekrytoijiin ja tule juttusille kanssamme!

Kirjoittaja on Baronan markkinoinnin ja viestinnän alaan erikoistunut rektytoija.