Ravintola-alan valmennus ja halu kehittyä siivittivät Lotta Kärmeniemen menestykseen.

Valmennuksen kautta voittajaksi – Lotan matka ravintola-alan huipulle

Melis Görsoy 28.4.2024

Askeleet kaikuvat tyhjässä ravintolasalissa, kun Lotta Kärmeniemi valmistautuu alkavaan työpäivään. Tuoreen kahvin tuoksu sekoittuu vastaleivottujen leipien aromiin ja sali täyttyy naurusta ja puheensorinasta.

Lotta Kärmeniemen menestyksekäs matka Sokos Hotel Grill it! -ravintolassa alkoi Baronan kautta, mutta se ei suinkaan ollut sattuman kauppaa. Hän oli jo hankkinut kokemusta ravintola-alalta, mutta Sokos Hotels -ravintolassa työskentely ja erityisesti Raflateam-valmennus veivät hänen ammattitaitonsa uudelle tasolle.

Edessä oli uudenlaisia haasteita ja oppimisen hetkiä. Horisontissa siinsi myös suuri kunnianosoitus tehdystä työstä, mitä Lotta ei osannut vielä työn alussa odottaa.

Perustaidot haltuun Raflateamin kautta

Ennen työn aloittamista Lotta osallistui Baronan Raflateam -valmennukseen. Raflateam on maksuton parin päivän pikavalmennus ravintola-alan perusteisiin. Valmennuksen suoritettuaan osallistujat voivat työskennellä Baronan kautta useissa eri ravintoloissa, kahviloissa, baareissa ja tapahtumissa, mikä mahdollistaa monipuolisen kokemuksen kerryttämisen ravintola-alalla. 

– Raflateam-valmennus tuli suoritettavaksi ennen työn aloittamista, mikä oli todella hyvä, koska valmennuksessa oppi paljon jo etukäteen, hän kertoo. 

Valmennuksen aikana karttunut osaaminen näkyi nopeasti työssä, antoi itseluottamusta ja auttoi erottumaan joukosta. 

– Menin ensin aamiaistarjoilijaksi ja siirryin siitä pikkuhiljaa à la carteen. Huomasin osaavani sellaisia asioita, joita ensimmäistä päivää töissä oleva ei olisi vielä osannut, Lotta summaa. 

Ahkeruus palkittiin PRO-Gaalan voitolla 

Lotan osaaminen, erinomaiset asiakaspalvelutaidot ja sitoutuminen palkittiin, kun hän voitti Vuoden 2024 Tulokas-palkinnon PRO-Gaalassa, jossa juhlitaan ravintola-alan ammattilaisten onnistumisia. Palkinnon voittaminen ei tullut ilman ponnisteluja, mutta se vahvisti Lotan halua kehittyä ja kasvaa alalla: 

– Palkinnon voittaminen antaa ilman muuta erinomaista pohjaa, sillä haluan lähteä kouluttautumaan, hän iloitsee. 

Halu kehittyä vie pitkälle 

Lotta suhtautuu tulevaisuuteen innokkaasti ja toiveikkaasti. Hänen tarinansa on erinomainen esimerkki siitä, millaisia mahdollisuuksia ja saavutuksia uusien taitojen opetteleminen ja sitoutuminen voivat tarjota. Lotta myös rohkaisee muita, jotka harkitsevat oman osaamisensa kehittämistä. Ravintola-alasta kiinnostuneille hän suosittelee lämpimästi Raflateamin valmennusta:  

– Sanoisin kenelle tahansa, joka miettii valmennukseen osallistumista, että todellakin kannattaa. Se lisää hirveästi osaamista ja antaa todella hyvän pohjan. 

Katso avoimet työpaikat
Uutta polkua etsimässä?Täältä löydät Baronan avoimet työpaikat – valitse sinulle sopiva ja hae vaikka heti!Katso avoimet työpaikat