Merkittävä uusi logistiikkakeskus Avialogis avautui Vantaalla

Katriina Sahlman 4.9.2022

Janne Bergqvist, Juha Salo ja Avialogis-logistiikkakeskus

Tätä on odotettu – Baronan logistiikkakeskuksen Avialogiksen avajaisia vietettiin torstaina 1.9. parin sadan hengen voimin upeissa puitteissa Vantaalla. Avajaisiin oli saapunut muun muassa Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä, toimialajohtaja Janne Bergqvist sekä muuta Baronan ja Bravedon johtoa, asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja median edustajia sekä Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.   

– Huikea päivä. Eilen oli kunnia ottaa vastaan nämä tilat kokonaisuudessaan, tilaisuuden avannut toimitusjohtaja Määttä iloitsi.   

Hän kertasi alkuun hankkeen eri vaiheita, jotka muun muassa toimintaympäristössä tapahtuneista muutoksista huolimatta pystyttiin toteuttamaan suunnitellusti ja aikataulussa yhdessä kumppaneiden Varten ja Aberdeenin kanssa.  

Määttä nosti puheessaan esiin myös Baronan uuden strategian, joka nivoutuu kolmeen isoon tekijään ihmisen eli yksilön näkökulmasta. Näitä ovat työllistäminen, koulutukselliset elementit ja hyvinvointi. Taustalla ovat isot globaalit muutostekijät, joita ovat muun muassa ihmisten vaihtuvuus ja työvoimapula eri aloilla. Samaan aikaan eletään isojen mahdollisuuksien aikaa, jossa esimerkiksi ihmisten voimavaroja ja teknologiaa yhdistämällä pystytään näitä haasteita ratkaisemaan yritysten tarpeet huomioiden. Baronan logistiikkatoimiala on ollut tässä edelläkävijä, ja Avialogis on tästä huippumoderni ilmentymä teknologia- ja automaatioratkaisuineen.  

– Kiitos Bravedolle, koko Baronan logistiikan joukolle, yhteistyökumppaneille Vartelle ja Aberdeenille sekä Vantaan kaupungille. Vantaan kaupungin kanssa meillä on ollut ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä myös muulla tavoin mm. työllistämispilotissa, jossa yksityinen ja julkinen taho yhdistävät voimansa. Pilotin ansiosta jo noin 120 pitkäaikaistyötöntä vantaalaista työnhakijaa ovat löytäneet pysyvän työpaikan, Määttä kiitti lopuksi ja pyysi kaupunginjohtajan lavalle.  

Avialogis-avajaiset - Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä

Vantaalla on Suomen logistiikka-alan merkittävä keskittymä

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen korosti, kuinka tärkeää Avialogiksen kaltaiset hankkeet ovat alueen kehittämiselle:  

– Avialogiksen kaltaiset merkittävät uudet investoinnit, jotka tuovat ja luovat työpaikkoja ja uusia osaamisen mahdollisuuksia Vantaalle, ovat kaupungille elintärkeitä. Olemme Vantaalla todella iloisia siitä, että Barona on valinnut Avialogikselle aivan parhaan mahdollisen sijainnin lento-, rautatie-, satama- ja digiyhteyksien solmukohdassa täällä Viinikkalassa. 

Viljanen nosti esiin, että yksi Vantaan vahvuuksista on monipuolinen ja kansainvälinen elinkeino- ja yritysrakenne. Lisäksi logistiikka-ala on Vantaan erityinen vahvuus, jonka asemaa kaupunki haluaa vaalia ja vahvistaa. Tällä hetkellä Vantaan kaupungin työpaikoista reilut 16 % liittyy kuljetukseen ja varastointiin.  

– On hienoa tehdä monipuolista yhteistyötä Baronan kanssa. Ihailen sitä tapaa, millä Barona työskentelee, sitä vastuullisuutta ja ajatusta siitä, että ketään ei jätetä. Tämä näkyy erinomaisella tavalla kaikessa Baronan toiminnassa ja mm. yhteisessä työllisyyskokeilussamme. Toivotamme Avialogiksen lämpimästi tervetulleeksi Vantaalle, Viljanen sanoi. 

Avialogis-avajaiset - Janne Bergqvist, Ritva Viljanen, Lassi Määttä

Edelläkävijyys, vastuullisuus ja ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen 

Baronan logistiikan toimialajohtaja Janne Bergqvist toi vahvasti esiin Avialogiksen strategista merkitystä liiketoiminnan näkökulmasta:  

– Hankkeen keskeisinä draivereina on toiminut luontainen tarve keskittää toimintaamme kovan kysynnän ja kasvun myötä. Nyt on historiallinen hetki käsillä, kun saamme kaikki kolme synenergistä liiketoiminta-aluettamme – henkilöstöpalvelut sekä sisälogistiikan ulkoistukset ja varastopalvelut – tuotua saman katon alle pääkaupunkiseudulla. Tämän lisäksi olemme halunneet tarjota mahdollisimman modernit ja hienot puitteet ja kyvykkyydet sekä loistavan sijainnin niin työntekijöillemme kuin asiakkaidemme palveluille. 

Avialogiksessa on vahvasti panostettu myös vastuullisuuteen. Rakennuksen pääasiallinen lämmitysmuoto on maalämpö ja loppuvuoden aikana katolle tullaan asentamaan useampi sata aurinkopaneelia. Avialogikseen tulee myös hyvin laaja sähköautojen latausverkosto, jolla vauhditetaan siirtymää sähköiseen lähijakeluun.  Seinien sisäpuolelta taas löytyy täysin uutta trukkikalustoa, jotka hyödyntävät viimeisintä  litiumioniakkuteknologiaa. Rakennukselle on haettu BREEM-ympäristösertifikaattia Excellent-tasolla.

Muita merkittäviä panostuksia ovat hyvin mittavat VAK-tilat sekä AutoStore-kokonaisuus tehostamaan mm. pientavaran säilytystä ja käsittelyä.  

Loppuun Bergqvist jakoi kiitoksia ja muisti erityisesti logistiikkajohtaja Juha Saloa tämän panoksesta ja vetovastuusta hankkeen onnistumisessa.   

Avajaispuheiden jälkeen vieraat siirtyivät tutustumaan opastetuilla kierroksilla tarkemmin keskuksen toimintamaan sekä nauttimaan illan muusta ohjelmasta.  

Asiakkaille ja yhteistyökumppaneille suunnatun 1.9. avajaistilaisuuden lisäksi järjestään loppuvuoden aikana myös henkilöstön oma avajaisjuhla. 

Lämmin kiitos hankkeessa ja avajaisissa mukana olleille, ja iso hatunnosto Avialogikselle.  

Avialogis 1.9. avajaiset

  

Avialogis on nyt auki
Avialogis on nyt aukiNykyaikaisimmat varastoratkaisut kaikenkokoisille yrityksille ja tehokas varastoautomaatio verkkokauppojen tarpeisiin.Tutustu Avialogikseen

Avialogiksesta:  

RAKENNUS:  

 • Käytettävissä oleva pinta-ala n. 31 000 m2  
 • 4700 m2 parvitilaa esim. lisäarvopalveluille  
 • 1000 m2 toimisto- ja sosiaalitiloja  
 • Noin 50 000 lavapaikkaa, varaston vapaakorkeus 12 metriä  
 • Nykyaikaiset vaarallisten aineiden varastotilat, yhteensä noin 8000 lavapaikkaa  
 • 33 lastaussiltaa + pakettiautolaiturit  

AUTOMAATIO  

 • Autostore kokonaisuus: noin 50 000 laatikkoa  
 • 3 kpl Modulan tasoautomaatteja (varaus 8 laitteeseen)

YMPÄRISTÖ  

 • BREEAM ympäristösertifikaatti rakennukselle EXCELLENT tasolla lähdössä eteenpäin vuoden 2022 aikana  
 • Maalämpö  (noin 70 kaivoa), varalla kaukolämpö  
 • Aurinkoenergia tulossa (720 paneelia, n. 300 kWp), mahdollisuus laajentua  
 • Sähköautojen latauspisteitä 24 kpl  
 • Varaus noin 30 pakettiauton / pienkuorma-auton lataukseen  

HENKILÖSTÖ / KOULUTUSTOIMINTA  

 • Keskukseen noin 200 henkeä töihin  
 • Mahdollisuus toimia 24/7  
 • Oma koulutuskeskus, koulutamme vuosittain noin 300 henkilöä eri sisälogistiikan tehtäviin (oma auditoria + käytännön harjoitteluun tilat)  
 • Digiperehdytys  uusille työntekijöille  

Kuvat: Sami Tuoriniemi  | Tapahtuman upeista järjestelyistä vastasi Barona Luova.