Juvenes

Case Juvenes: Pitkäaikainen rekrytointikumppani löytää ratkaisut haastaviinkin osaajatarpeisiin

  1. Haaste

    Juvenes avasi Espoon Leppävaaraan henkilöstöravintola Restaurant & Cafe Soosin, johon oli erittäin vaikea löytää osaajia ravintola-alan työvoimapulan vuoksi.

  2. Ratkaisu

    Barona onnistui löytämään haastavassa tilanteesssa sopivia osaajia taloon ja Juvenes sai lopulta loistavan tiimin kasaan. Onnistumiseen takana vaikutti vahvasti se, että Baronalla on Juvenekselle nimetty oma asiakkuustiimi, joka tuntee yrityksen tarpeet kuin omat taskunsa.

”Juvenes on tehnyt jo 15 vuoden ajan yhteistyötä Baronan kanssa rekrytointien saralla. Baronan kautta saamme tiimiimme alan uusia tulokkaita, jotka he kouluttavat ja perehdyttävät huolellisesti uusiin työtehtäviin.”
Tytti Nykänen, ravintolapäällikkö, Juvenes
Tytti Nykänen, ravintolapäällikkö, Juvenes

Juvenes on Tampereella vuonna 1959 perustettu yritys, jonka toimintaan kuuluvat henkilöstö- ja opiskelijaravintolat, tapahtumat sekä yritystilaisuudet. Monipuolisen palvelutarjonnan taustalla ovat ammattitaitoiset ravintola-alan osaajat, joita Juvenes rekrytoi tiiviissä yhteistyössä Baronan kanssa.

– Juveneksella on toimintaa ympäri Suomen aina Oulusta Helsinkiin asti. Meillä on jatkuva tarve ammattitaitoisille työntekijöille, koska meillä on hyvin erilaisia toimipaikkoja ja palveluja. Espoon Leppävaaraan avattiin muutama vuosi sitten henkilöstöravintola Restaurant & Cafe Soos, johon meidän oli todella vaikea löytää osaajia ravintola-alan työvoimapulan vuoksi. Barona auttoi meitä löytämään sopivia osaajia taloon ja saimme lopulta loistavan tiimin kasaan, kertoo ravintolapäällikkö Tytti Nykänen. 

Ammattitaitoinen rekrytointikumppani huolehtii uusien ravintolatyöntekijöiden perehdyttämisestä 

Juveneksen liiketoiminnan perusta ovat laadukkaat ja monipuoliset ravintolapalvelut. Myös Espoossa Restaurant & Cafe Soos järjestää ravintolatoiminnan ohella Catering-palvelua sekä erilaisia yksityistilaisuuksia, minkä vuoksi työntekijöiltä vaaditaan laaja-alaista ammattitaitoa.  

– Juvenes on tehnyt jo 15 vuoden ajan yhteistyötä Baronan kanssa rekrytointien saralla. He auttavat meitä löytämään työvoimaa akuuteissa tarpeissa ja rekrytoimaan myös vakituisia ravintola-alan työntekijöitä. Baronan kautta saamme tiimiimme alan uusia tulokkaita, jotka he kouluttavat ja perehdyttävät huolellisesti uusiin työtehtäviin, Nykänen kertoo. 

Hampurilaisannos

Valtakunnallinen ravintolatoiminta tarvitsee sitoutunutta ja osaavaa henkilöstöä 

Ravintola-alan yrityksessä oikein mitoitettu henkilöstö turvaa toiminnan jatkuvuuden ja takaa korkealuokkaisen palvelun laadun. Juveneksen tukena toimii Baronan määrätty asiakkuustiimi, joka tuntee ravintolayrityksen tarpeet kuin omat taskunsa. 

– Barona on henkilöstöasioissa meille todella suuri apu. He tuntevat meidän liiketoiminnan ja toimintatavat, minkä ansiosta yhteistyö on erittäin mutkatonta. Esimerkiksi isoihin tilaisuuksiin meillä ei ole omasta takaa tarpeeksi työntekijöitä, ja niihin Barona löytää meille aina tarvittavat osaajat. Ammattitaitovaatimukset vaihtelevat tehtävästä riippuen, minkä ansiosta rekrytointi on haastavaa, Nykänen kuvailee.

Onnistunut yhteistyö perustuu molemminpuoliseen luottamukseen 

Tiivis yhteistyö Baronan kanssa on vastannut erinomaisesti ravintolayrityksen kasvaviin henkilöstötarpeisiin. Uudet työntekijät ovat löytäneet paikkansa työyhteisöstä nopeasti, ja he ovat osoittautuneet korvaamattomaksi avuksi ravintoloiden arjessa.  

– Barona on ylittänyt meidän odotukset ammattitaitoisella ja asiakaslähtöisellä työskentelyottellaan. He kuuntelevat tarkasti meidän tarpeita, ja valtakunnallisen verkoston ansiosta tarvittavat osaajat löytyvät nopeasti ja joustavasti. Uusien työntekijöiden taustat on selvitetty tarkasti ja toisaalta Barona on myös huolehtinut siitä, että he sopivat työtehtäviinsä. Voisin suositella Baronaa myös muille, sillä heillä on huipputiimi, joka on sitoutunut vastaamaan asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin, Nykänen kertoo. 

Horecan ratkaisut
Horecan ratkaisutVoisimmeko olla avuksi myös sinulle? Tutustu lisää hotelli- ja ravintola-alan ratkaisuistamme.Lue lisää