Case Krapihovi: Ravintola kasvatti ammattilaistensa joukkoa suorarekrytoinnin siivittämänä

Case Krapihovi: Ravintola kasvatti ammattilaistensa joukkoa suorarekrytoinnin siivittämänä

  1. Haaste

    Ravintola Krapihovi toivoi riveihinsä Head of Salesia. Tavoitteena oli saada palkattua yritykselle tähän tehtävään uusi työntekijä ja sujuvoittaa samalla rekrytointiprosessin kulkua.

  2. Ratkaisu

    Barona toimi Krapihovin yhteistyökumppanina toteuttamalla näille suorarekrytoinnin. Sen myötä rekrytointiprosessia saatiin tehostettua ja Krapihovin tarjoamaan työtehtävään löydettiin nopeasti oikea henkilö.

"Perinpohjainen selvitystyö ja asiakkaaseen tutustuminen tuntuvat olevan Baronalle selkeä lähtökohta ja siten myös suora osoitus ammattitaidosta rekryprosessien sujuvoittamiseen liittyen."
Pekka Holma, CEO, Krapihovi
Pekka Holma, CEO, Krapihovi

Tuusulalainen Ravintola Krapihovi tunnetaan halustaan vaalia ja luoda suomalaista ruokaperinnettä idyllisessä ja vieraanvaraisessa huvilaympäristössä. Ravintola toimii Krapin tilan vuonna 1883 rakennetussa päärakennuksessa ja sen pihapiiriin kuuluvat lisäksi oma palvaamo, lihaleikkaamo ja leipomo. Krapihovi tarjoaa käsintehtyjä elämyksiä maatilan ja luonnon parhaista antimista ja pyrkii nostamaan kotimaanmatkailun kiinnostusta yhdessä Krapin majoitus- ja aktiviteettitarjonnan kanssa. 

Pienen yrityksen näkökulmasta rekrytoinnit voivat myös usein olla työläitä ja aikaa vieviä, sillä resursseja on käytössä varsin rajallisesti. Myös Krapihovi on huomannut, että rekrytointi on aikaa vievä prosessi ja tehnyt sen osalta Baronan kanssa jo pidempään monipuolista yhteistyötä. Baronan asiantuntemuksen kautta Krapihovi onkin saanut lisättyä rekrytointeihinsa paljon kaivattua tehokkuutta.

Vahvaa näyttöä resurssipulan ratkaisemiseksi 

Tulosta tuottanut rekrytointi synnyttää usein pidempää yhteistyötä, jolla tähdätään onnistumisiin myös tulevien rekrytointien kohdalla. Viime syksynä Krapihovi päätti hyödyntää Baronan osaamista myös asiantuntija-alan rekrytointien osalta. Yhteistyössä toteutetun suorarekrytoinnin kautta Krapihovi löysikin riveihinsä nopeasti uuden Head of Salesin.

Rekrytointikumppanuus mahdollistaa asiakasyritykselle keskittymisen täysillä omaan ydinosaamiseensa ilman, että omia resursseja tarvitsee käyttää rekrytointiin. Krapihovin toimitusjohtajalle Pekka Holmalle suorarekrytointi näyttäytyi vaivattomana tapana uuden Head of Salesin löytämiseen.

– Prosessi sujui kokonaisuudessaan hyvin ja päättyi meille mieluisaan lopputulokseen eli onnistuneeseen rekrytointiin. Hakemuksia oli riittävä määrä ja haastatteluun pyydetyt henkilöt olivat hyvin valikoitu, haastateltu ja arvioitu, Holma kuvailee.

Asiantuntijoita rekrytoinnin taustalla

Krapihovi oli toki itsekin mukana rekrytointiprosessin loppuvaiheessa, mutta Barona vastasi sen elinkaaren alkupäästä. Baronalta löytyy rekrytointiin alan asiantuntijoita, joilla on runsaasti kokemusta myös asiantuntijatason rekrytointeja ajatellen. Kokeneen rekrytoijan on helpompi ymmärtää asiakasta ja sitä, millaista henkilöä työrooliin haetaan.

Pekka Holman mukaan rekrytointikumppanin on ensisijaisen tärkeää tuntea asiakasyritys ja sen kulttuuri ja kyetä viestimään niistä totuudenmukaisesti työnhakijoille. Hän haluaa korostaa erityisesti pysyvän yhteyshenkilön merkitystä yhteistyön onnistumisen taustalla ja nostaa keskeiseen rooliin myös hyvän yhteisen valmistelun sekä toimenkuva- ja henkilökuvamäärityksen.

– Perinpohjainen selvitystyö ja asiakkaaseen tutustuminen tuntuvat olevan Baronalle selkeä lähtökohta ja siten myös suora osoitus ammattitaidosta rekryprosessien sujuvoittamiseen liittyen, Holma kiittelee.

Tehokkuutta ja työkaluja 

Baronan etuna rekrytointeja tehdessä on asiantuntevien rekrytoijien ohella tunnetun yrityksen saavuttama valtava näkyvyys, josta myös asiakasyritys hyötyy. Lisäksi Baronalla on käytössä laaja kanavavalikoima, jota voidaan hyödyntää kuhunkin työtehtävään parhaiten soveltuvalla tavalla.

Baronan käytössä oleva rekrytointijärjestelmä tukee varsinaista rekryprosessia loistavasti ja tekee siitä hyvin suoraviivaisen. Rekrytointia nopeuttaa myös Baronan käytössä oleva shortlist, jolle on listattu aiemmat samankaltaisista työtehtävistä kiinnostuneet hakijat.

Krapihovin Head of Sales -pestiin päätynyt Katri Kärkkäinen löytyi hänkin shortlistiltä, mutta oli lisäksi itsekin hakenut paikkaa. Kärkkäinen kehuu rekrytointikokemustaan kaikin tavoin positiiviseksi.

– Krapihovi herätti heti kiinnostukseni ja Barona tuntui luotettavalta välittäjältä rekrytointiprosessissa. Omasta puolestani kaikki tuntui sujuvan hyvin, Kärkkäinen kertoo.

 Rekrytoinnin tukena käytetyt alustat ja työvälineet toimivat myös asiakkaan näkökulmasta hyvin. Pekka Holma näkee Baronan tarjoamassa palvelussa paljon potentiaalia myös yrityksen oman rekrytointiosaamisen lisääjänä.

– Baronan tarjoama arviointimateriaali on osoittautunut toimivaksi myös meidän omien työnhakijoiden haastatteluissa ja tuonut osaltaan varmuutta valintavaiheeseen, Holma iloitsee.

Lue lisää Baronan ratkaisuista
Lue lisää Baronan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi myös sinulle kuten Krapihoville? Lue lisää Baronan henkilöstöratkaisuista.Lue lisää