Case Kupari Data ja Fix-Forum: Sujuvaa ja luotettavaa yhteistyötä

Case Kupari Data ja Fix-Forum: Sujuvaa ja luotettavaa yhteistyötä

  1. Haaste

    Kupari Data -konsernin palvelut koostuvat tuotteiden myynti- ja elinkaaripalveluista, huoltopalveluista, tulostuksen hallintapalveluista, tukipalveluista, konesali- ja pilvipalveluista sekä tietoturvapalveluista. Tarve henkilöstövuokraukselle olikin siis moninainen.

  2. Ratkaisu

    IT-alan yrityksenä tarvetta on ollut monenlaiselle osaamiselle ja moniin eri rooleihin. Baronan verkostojen ja asiantuntemuksen kautta henkilöstövuokrausta on voitu toteuttaa tehokkaasti, räätälöidysti ja erilaisiin osa- ja kokoaikaisiin tehtäviin.

Fix-Forum ja Barona ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Kun Kupari Data ja Fix-Forum yhdistyivät vuoden 2016 alussa, laajeni yhteistyö luontevasti myös Kupari Datan puolelle.

Kupari Data -konsernin palvelut koostuvat tuotteiden myynti- ja elinkaaripalveluista, huoltopalveluista, tulostuksen hallintapalveluista, tukipalveluista, konesali- ja pilvipalveluista sekä tietoturvapalveluista. Konsernin yli 80 henkilön vahvuinen asiantuntijaorganisaatio palvelee asiakkaita 10 toimipaikkakunnalla ja koko Suomen alueella. Huoltotoimeksiantoja yrityksen henkilökunta tekee kuukausitasolla jopa 3000.

Yhteistyö Baronan kanssa kattaa henkilöstövuokrausta niin kokoaikaisiin kuin projektiluontoisiinkin rooleihin.

– IT-alan yrityksenä meillä on tarvetta monenlaiselle osaamiselle ja moniin eri rooleihin. Yleisin rekrytarve on IT-lähitukihenkilölle, mutta Baronan kautta olemme aina löytäneet osaajat nopeasti erilaisiin tarpeisiin. Projektityöläisten lisäksi meillä on tällä hetkellä Baronan kautta kokoaikainen työntekijä, joka on viihtynyt täällä jo useamman vuoden, kertoo toimitusjohtaja Vesa Latvanen.

”Vahva osaaminen rekrytoinnista”

Erityisesti eri pituisiin projekteihin rekryäminen itse veisi Latvasen mukaan liikaa aikaa, rahaa ja hermoja. Niinpä homma on ollut parempi ulkoistaa Baronan käsiin.

– Baronalla on paitsi vahva osaaminen rekrytoinnista, myös laajat osaajaverkostot, joista sopivat tekijät löydetään nopeasti, oli kyseessä sitten pitempi projekti tai vain viikkojen osaajatarve. Meille on iso helpotus, kun Baronan kautta saa hyviä ihmisiä töihin nopeasti.

Kupari Datan palveluliiketoiminnan ja myynnin johtaja Lasse Katajamäki täydentää:

– Meillä on ollut myös useampi harjoittelija Barona-konsernin kautta, tälläkin hetkellä on kaksi. Näissä pääsee näkemään ihan konkreettisesti ihmisten osaamista, kehittymistä ja asennetta. Tätä kautta voi löytyä myös pysyviä työpaikkoja ihmisille. Meillekin on tullut jo yksi pysyvästi taloon ja toinen on nyt harjoittelemassa.

Yhteistyö Baronan kanssa on joustavaa ja hauskaa

Latvasen ja Katajamäen mukaan Fix-Forumin & Kupari Datan ja Baronan yhteistyössä korostuvat erityisesti joustavuus, asioinnin helppous ja luotettavuus. Yllätyksiltä ei aina vältytä, mutta tässä yhteistyössä ne ovat onneksi olleet positiivisia.

– Olen aina yhä uudelleen yllättynyt siitä, miten hyviä rekryjä olemme Baronan kautta saaneet. Ikinä ei ole tarvinnut pettyä. Baronalla on selvästi tarkat kriteerit siitä, millaisia ihmisiä listoille otetaan mukaan. Aina on löydetty oikea ihminen oikeaan paikkaan.

Sen lisäksi, että Baronan osaajalistoilta löytyy hyviä tyyppejä, haluavat Latvanen ja Katajamäki myös korostaa Baronan omaa porukkaa. Baronalaiset saa aina nopeasti kiinni ja asioihin tartutaan ripeästi. Kommunikaatio on sujuvaa ja työnteko yhdessä on hauskaa.

– Suosittelisin Baronaa myös muille yrityksille kumppaniksi 110 prosenttisesti. Vaikka yritän, en keksi Baronasta mitään negatiivista sanottavaa, Latvanen päättää.

”Baronalla on paitsi vahva osaaminen rekrytoinnista, myös laajat osaajaverkostot, joista sopivat tekijät löydetään nopeasti, oli kyseessä sitten pitempi projekti tai vain viikkojen osaajatarve. Meille on iso helpotus, kun Baronan kautta saa hyviä ihmisiä töihin nopeasti.”
Vesa Latvanen, toimitusjohtaja, Kupari Data
Vesa Latvanen, toimitusjohtaja, Kupari Data
Henrik Rantala
Henrik Rantala
Johtaja, henkilö­asiakas­kokemus ja IT-toimialahenrik.rantala@barona.fi
Lue IT-alan ratkaisuista
Lue IT-alan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Kupari Datalle? Lue lisää IT-alan ratkaisuista.Lue lisää IT-alasta