Case Munax: Tiun täydeltä tekijöitä – Munax yllättyi Baronan nopeudesta ja rehellisyydestä

Case Munax: Tiun täydeltä tekijöitä – Munax yllättyi Baronan nopeudesta ja rehellisyydestä

  1. Haaste

    Yhteistyö edellisten kumppaneiden kanssa ei tuottanut tulosta: hakijoita avoimiin tehtäviin ei löytynyt suunnitellusti.

  2. Ratkaisu

    Barona otti käyttöön monipuoliset työkalunsa hakijoiden löytämiseen. Vuokratyön palvelu yllätti Munaxin nopeudellaan, ja lyhyisiinkin työpätkiin löytyy sopivat tekijät. Lisäksi tehokkaassa hakuprosessisssa ei tuhlata kenenkään aikaa. Yhteistyötä jatketaan tuotannon ja toimihenkilöiden rekrytoinneissa.

Petri Varjonen Munaxin tuotantojohtaja

”Voin oikeasti luottaa Baronan näkemykseen siitä, millaisia työntekijöitä ja osaajia on tarjolla ja miten heidät löydetään ja houkutellaan. Lupauksille löytyy aina vastine.”
Petri Varjonen, tuotantojohtaja, Munax
Petri Varjonen, tuotantojohtaja, Munax

Kun työntekijöitä tarvittiin tuotantoon lisää, Munaxilla haluttiin kokeilla jotain uutta. Vanhat toimintatavat toisten kumppaneiden kanssa eivät tuottaneet toivottua tulosta, ja yhteistyöhön kaivattiin energisempää otetta. Baronan nopeus yllättikin positiivisesti, ja muutaman päivän varoitusajalla on löytynyt lyhyisiinkin työpätkiin sopivia tekijöitä. Lisäksi erikoisempiin tehtäviin on löytynyt hyviä ehdokkaita.

Rohkeus ja rehellisyys vakuuttivat

Munaxilla on arvostettu alusta asti Baronan rehellisyyttä. Munaxilla on ollut koko ajan tunne siitä, että heidät nähdään tärkeänä asiakkaana, jonka tarpeilla ja toiveilla on väliä.

– Kun kerromme henkilöstötarpeistamme, Baronalta ei luvata kuuta taivaalta vaan käydään tilanne realistisesti läpi. Baronalla tunnetaan ja kerrotaan rehellisesti, mikä työmarkkinoiden tilanne aidosti on. Voin oikeasti luottaa Baronan näkemykseen siitä, millaisia työntekijöitä ja osaajia on tarjolla ja miten heidät löydetään ja houkutellaan. Lupauksille löytyy aina vastine, sanoo tuotantojohtaja Petri Varjonen.

Varjosen mukaan muihin henkilöstöpalvelualan yrityksiin verrattuna uutta on ollut myös se, että Barona esittelee vain potentiaaliset hakijat. Siitä on ollut suuri konkreettinen hyöty, kun kenenkään resursseja ei tuhlaannu epäsopivien hakijoiden läpikäyntiin ja haastatteluun.

Munaxilla pidetään siitä, ettei Baronalla arastella kertoa, mikäli tehtävään ei ole vielä sopivaa hakijaa – ei ole olemassa huonoja töitä tai tyyppejä, mutta aina ei vain heti löydy sopivaa matchia.

Teknologialla sujuvuutta rekryprosessiin

Vuokratyövoiman käyttö on tuotannon muutostilanteissa helppoa ja joustavaa. Munax Oy kasvaa vauhdilla, ja tuotantolaitoksissa tehdään paljon muutostöitä sekä luodaan uutta. Rekrytointiprosessi on tehty niin hakijoille kuin yrityksillekin mahdollisimman vaivattomaksi ja selkeäksi, jotta aikaa jää siihen kaikista olennaisimpaan – itse työntekoon.

Munaxilla on oltu erityisen tyytyväisiä siihen, että hakijoiden tietoja ei vaihdeta Baronan kanssa monituisilla sähköposteilla. Sen sijaan käytössä on selkeä ja tietoturvallinen järjestelmä, jossa on kaikkien hakijoiden tiedot ja esimerkiksi videohaastattelut. Tieto kulkee ja rekrytoinnin kokonaiskuva on helppo hahmottaa, kun hakijoiden ansioluetteloita ei tarvitse metsästää omasta sähköpostista. Kun haluaa keskittyä rekrytoinnin edistämiseen, on kaikki käden ulottuvila.

Tulevaisuuden toiveetkin ovat jo Munaxilla kirkkaana mielessä. Yhteistyön nähdään jatkuvan niin tuotannon kuin toimihenkilöpuolenkin rekrytoinneissa:

– Rakennamme palikat yhdessä, ja yhteistyötä jatketaan varmasti jatkossakin, Varjonen summaa.

Arto Töyrä
Arto Töyrä
Palvelujohtaja, elintarviketeollisuus

Teollisuus, Elintarviketeollisuus

+358 50 599 5007arto.toyra@barona.fi
Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Munaxille? Lue lisää elintarviketeollisuuden ratkaisuista.Lue lisää