Case Optima Solutions: Baronalta vahvistusta kehittäjätiimiin

Case Optima Solutions: Baronalta vahvistusta kehittäjätiimiin

  1. Haaste

    Optima Solutions Oy osti vuonna 2014 ohjelmistokehityksen liiketoiminnan ja yritys lähti aktiivisesti kehittämään kiinteistöalalle suunnattua järjestelmää. Samassa yhteydessä Optima Solutions halusi vahvistaa ohjelmistokehityksen tiimiään. Rekrytointiin tarvittiin lisäkäsiä.

  2. Ratkaisu

    Baronan kanssa lähdettiin etsimään kahta työntekijää: kokenutta kehittäjää, joka voisi kehittyä tiiminvetäjäksi sekä junioritason henkilöä, vaikka suoraan koulun penkiltä. Rekrytoinnissa kävi kuten toivottiin: Optima Solutions sai kaksi henkilöä halutuilla profiileilla. Henkilöt työskentelivät kuusi kuukautta Baronan työntekijöinä, mutta siirtyivät sitten Optima Solutionsin palkkalistoille.

– Ohjelmoijista on nykyään kova kysyntä. Yrityksemme ja tuotteemme ei ole laajasti tunnettu, joten halusimme rekrytointiin tueksi kumppanin, jolla on kontakteja, Optima Solutionsin liiketoimintajohtaja Anniina Pahkala kertoo.

Pahkala vastasi rekrytoinnista, mutta hän pyöritti samaan aikaan kahta liiketoimintaa ja myös myynti sekä järjestelmäkehitys veivät aikaa.

– Koimme helpommaksi, että maksamme jollekin ulkopuoliselle palvelusta.

Kun etsittiin lisää ammattitaitoa, oli hyvä, että Optima Solutions pystyi hyödyntämään Baronan IT-alan osaamista ja tietämystä. Ensimmäiset haastattelut teki Baronan rekrytoija, joka kartoitti kandidaattien osaamista ja soveltuvuutta Optimalle. Pahkala ja ohjelmointitiimi pystyi keskittymään seuraavassa vaiheessa tarkemmin hakijoiden persoonaan ja tiimisoveltuvuuteen.

”Baronan kanssa toimiminen on ollut helppoa ja joustavaa. Meitä kuunneltiin ja tuntui hyvältä, että saimme juuri meille soveltuvaa palvelua. Barona kunnioittaa asiakkaan toiveita.”
Anniina Pahkala, liiketoimintajohtaja, Optima Solutions
Anniina Pahkala, liiketoimintajohtaja, Optima Solutions

Kaksi erilaista kehittäjää

Baronan kanssa lähdettiin etsimään kahta työntekijää: kokenutta kehittäjää, joka voisi kehittyä tiiminvetäjäksi sekä junioritason henkilöä, vaikka suoraan koulun penkiltä.

– Meille riitti, että henkilöllä on alan osaamista ja koulutusta. Hän voisi kasvaa ja vahvistaa ammattitaitoaan tiimissämme.

Rekrytoinnissa kävi kuten toivottiin: Optima Solutions sai kaksi henkilöä halutuilla profiileilla. Henkilöt työskentelivät kuusi kuukautta Baronan työntekijöinä, mutta siirtyivät sitten Optima Solutionsin palkkalistoille.

– Aika pian huomasimme, että molempien kanssa natsaa. Saimme innokkaan nuoremman henkilön, joka haluaa jatkuvasti kehittää itseään.

Kokeneempi kehittäjä oli työskennellyt isossa talossa, mutta halusi siirtyä pienempään yritykseen.

– Hän on tuonut ihan valtavasti osaamista tiimiin. Olemme saaneet tiimiimme soveltuvan ihmisen, joka haluaa, että asiat menevät eteenpäin.

Henri Pynnönen
Henri Pynnönen
Johtaja, asiakakassektorit & -ratkaisuthenri.pynnonen@barona.fi
Lue IT-alan ratkaisuista
Lue IT-alan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Optima Solutionsille? Lue lisää IT-alan ratkaisuista.Lue lisää IT-alasta