Case Restel: Valtakunnallinen rekrytointikumppanuus vie pitkälle

Case Restel: Valtakunnallinen rekrytointikumppanuus vie pitkälle

  1. Ratkaisu

    Barona toteuttaa kaikki Restelin rekrytoinnit. Yhteistyö on sujunut hienosti ja jatkuvan keskustelun kautta kehitetään toimintaa entistä paremmaksi. Barona on rekrytoinut jo tuhansia osaaija Restelille.

  2. Haaste

    Restel tarvitsi luotettavan kumppanin, joka pystyy rekrytoimaan laaja-alaisesti eri alojen osaajia. Restelillä on useita erilaisia brändejä ja lisäksi yritys toimii valtakunnallisesti. Kumppanin piti pystyä samaan.

”Iso syy siihen, miksi päädyimme Baronaan, oli se, että näimme valtakunnallisen verkoston etunamme. Meilläkin on valtakunnallinen verkosto: toimipaikkoja on etelästä pohjoiseen. Yhtä lailla Baronan verkostoon kuuluu paikallistoimistoja.”
Marika Mäkelä, henkilöstöjohtaja, Restel
Marika Mäkelä, henkilöstöjohtaja, Restel

Restelin henkilöstöjohtaja Marika Mäkelä ja tapahtumaravintolapäällikkö Nona Haajanen kertovat kokemuksiaan Baronasta valtakunnallisena rekrytoinnin kumppanina.

– Meillä Restelissä on todella laaja kirjo brändejä. Sen takia tarvitsemme myös erilaisia työntekijöitä. Kun mennään juomaravintoloista tapahtumaravintoloihin, niin kaikenlaisia tyyppejä, persoonia ja hahmoja tarvitaan arjessamme joka päivä. Tehtävämme on ennemminkin löytää se, mihin kukin on oikeanlainen, Mäkelä kertoo.

– Se toimii täällä meidän talon sisälläkin hyvin. Meillä on kaikkea yksityistilaisuuksista opiskelijaravintolaan ja kahvilaan. Meillekin sisäisesti mahtuu monenlaista, Haajanen tarkentaa.

Useampi tuhat rekryä vuodessa

– Kaikki meidän rekrytointimme tulevat tällä hetkellä Baronan kautta. Rekrytointeja on vuodessa yhteensä useampi tuhat. Sitten kun mennään niihin yksittäisiin vuoroihin, niin niitä on vuoden aikana satoja tuhansia, Mäkelä toteaa.

Mäkelän mukaan iso syy siihen, miksi Restel päätyi Baronaan oli se, että Baronan valtakunnallinen verkosto nähtiin isona etuna.

– Meilläkin on valtakunnallinen verkosto: toimipaikkoja on täältä etelästä pohjoiseen saakka. Yhtä lailla myös Baronan verkostoon kuuluu paikallistoimistoja.

Prosesseja hiotaan koko ajan toimivammiksi


Nyt on kaksi vuotta yhteistyötä takana ja edelleenkin päivittäin tehdään töitä sen eteen ja hiotaan prosesseja vielä paremmaksi, Mäkelä kertoo. Haajanen toteaa myös, että alkukankeuksia on varmasti ollut.

– Se oli aika iso pumaska toiveita, joita meiltä tuli. Olemme menneet siinä tosi hyvin eteenpäin.

Yhteistyö on sujunut siis hyvin.

– Olemme löytäneet löytäneet sen yhteisen sävelen ja keskusteluyhteyden. Saadaan se ihminen töihin ja kokeilemaan. Sitten siitä voi löytyä se tähti, joka voi mennä meillä mihin vain, Haajanen tiivistää hymyillen.

Johanna Wegelius
Johanna Wegelius
Growth Director

Hotelli ja ravintola

+358 43 826 5518johanna.wegelius@barona.fi
Lue horecan ratkaisuista
Lue horecan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuin Restelille? Lue lisää hotelli- ja ravintola-alan ratkaisuistamme.Lue lisää horecasta