Case Salico: Pitkän yhteistyön salaisuus on joustavuus ja yhteinen kasvu

Case Salico: Pitkän yhteistyön salaisuus on joustavuus ja yhteinen kasvu

  1. Haaste

    Salico tarvitsee ammattitaitoisia ja sitoutuneita tekijöitä nopeallakin varoitusajalla, kun sesongit vaihtuvat ja volyymit elävät.

  2. Ratkaisu

    Barona on etsinyt sopivat työntekijät Salicon vaihteleviin tarpeisiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Vapaiden työntekijöiden kartoittaminen on Salicon vuoroesihenkilöille helppoa ja nopeaa Baronan netissä toimivassa vuorojärjestelmässä. Esihenkilöt hallinnoivat samassa järjestelmässä näppärästi myös työvuoroja ja tehtyjä tunteja. Vuosien yhteistyön tuloksena Salicon ja Baronan välille on syntynyt vahva luottamus, ja yhteinen tekeminen on syventynyt aidoksi kumppanuudeksi.

Baronan kanssa yhteistyö on mukavaa, helppoa ja joustavaa. Barona on löytänyt meille sopivia työntekijöitä juuri sopivilla kriteereillä.
Kadi Siimuste
Kadi Siimuste

Kun volyymit vaihtelevat ja sesongit pyörivät, on tärkeää, että osaavia tekijöitä on aina saatavilla. Salico Oy on saanut yli kymmenen yhteistyövuoden aikana Baronalta tarvitsemaansa joustavuutta ja helppoutta tuotannon työntekijäresursointiin nopeasti vaihtelevissa olosuhteissa. 

– Pitkän yhteistyömme salaisuus on molemminpuolinen yhteisymmärrys ja asioiden näkeminen samassa valossa. Kun tiedetään, minne ollaan menossa, on helppoa määrittää yhteiset tavoitteet tulosten saavuttamiseksi, sanoo Salico Oy:n tehtaanjohtaja Juhani Tegelberg

Kaikki lähtee ammattitaidosta 

Salico jatkojalostaa vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä suurtalouskeittiöille, HoReCa-sektorille sekä vähittäiskauppaan. Monelle kuluttajalle Salicon tuotteista tuttuja ovat esimerkiksi Tuorekset ja Greendeli-valmissalaatit sekä -kasvikset.  

Salicon menestyneiden ja laadukkaiden tuotteiden takana on herkullisten reseptien lisäksi ammattitaitoinen ja sitoutunut työntekijäkunta. Oikeita tekijöitä tulee olla oikeassa paikassa nopeallakin varoitusajalla, jotta herkullista rouskutettavaa saadaan suomalaisten lautasille. 

– Baronan palveluissa meille oleellisinta on ollut joustavuus ja työvuorojen helppo suunniteltavuus sekä seurattavuus. Baronan internet-pohjainen varausjärjestelmä toimii meidän tarpeisiimme hienosti. Näemme sieltä saman tien vapaana olevat työntekijät ja pystymme seuraamaan työvuoroja sekä sitä, miten työvoimaa saadaan. Pystymme seuraamaan myös työtunteja erittäin hyvin, kertoo Tegelberg. 

– Baronan kanssa yhteistyö on mukavaa, helppoa ja joustavaa. Barona on löytänyt meille sopivia työntekijöitä juuri sopivilla kriteereillä, jatkaa tuotannon työnjohtaja Kadi Siimuste

Luottamus on kaiken avain 

Pitkän yhteistyön tuloksena Baronan ja Salicon välille on syntynyt tiivis kumppanuussuhde ja molemminpuolinen luottamus. Yhteisestä tekemisestä on muotoutunut kirkas käsitys tulevaisuuden tavoitteineen, ja kasvua luodaan toinen toista tukien. 

– Pitkäaikaisissa kumppanuuksissa asiakkaamme liiketoiminta elää ja kehittyy. Salico on uudistunut kymmenen yhteistyövuoden aikana merkittävästi, ja Baronan henkilöstöpalvelut toki sen mukana, kommentoi yhteistyötä Arto Töyrä, Baronan elintarvikeliiketoiminnan palvelujohtaja.  

Tiiviin yhteistyön ansiosta Baronalla tunnetaan hyvin myös Salicon tilat, ihmiset, tarpeet ja toimintaympäristö. Salicolla voidaankin luottaa siihen, että ammattitaitoisia apukäsiä löytyy suurempiin kysyntäpiikkeihin ja yksittäisiin työvuoroihin aivan muutaman tunninkin varoitusajalla.  

– Baronan kanssa yhteistyössä on todella tärkeää se luottamus. Sinulla on koko ajan samat yhteyshenkilöt siellä toisessa päässä ja heidän kanssaan on todella helppoa kommunikoida. Pitkän yhteistyön aikana ehtii aidosti tutustuakin, ja yhteydenottaminenkin on helppoa – ihan kuin kaverille soittaisi, hymyilee Siimuste, ja jatkaa: Jos sinulla on haasteita löytää työntekijöitä – Barona auttaa! 

Arto Töyrä
Arto Töyrä
Palvelujohtaja, elintarviketeollisuus

Teollisuus, Elintarviketeollisuus

+358 50 599 5007arto.toyra@barona.fi
Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Salicolle? Lue lisää elintarviketeollisuuden ratkaisuista.Lue lisää