Baronan sosiaali- ja terveysalan kansainvälisten rekrytointien asiantuntijat keskustelemassa.

Ratkaisuja sote-alan osaajapulaan – Videosarja kansainvälisistä rekrytoinneista sote-alalla

Sosiaali- ja terveysalan osaajapula on ollut pinnalla jo useamman vuoden ajan, mutta rakenteellisista ja koulutuksellisista uudistuksista huolimatta haastetta ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. Uusien, jo hoitoalalle koulutettujen, osaajien rekrytoiminen ulkomailta on pidempiaikainen ratkaisu tähän haasteeseen.

Baronalla on runsaasti kokemusta kokeneiden sote-alan ammattilaisten rekrytoinnista, kouluttamisesta ja kotouttamisesta Suomeen.  Globaalit rekrytoinnit auttavat meitä vastaamaan kasvaviin työvoimahaasteisiin ja takaamaan suomalaisille toimivan terveydenhuoltojärjestelmän myös tulevaisuudessa.

Ratkaisuja sote-alan osaajapulaan -videosarja

Baronan kansainvälisten rekrytointien ja sosiaali- ja terveysalan asiantuntijat kokoontuivat marraskuussa 2023 keskustelemaan kansainvälisiin rekrytointeihin liittyvistä haasteista ja ratkaisuista.

Keskusteluista kuvattiin ”Ratkaisuja sote-alan osaajapulaan” -videosarja, jossa ovat keskustelemassa:

  • Simo Lohi, sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja
  • Elina Koskela, kansainvälisten asioiden johtaja
  • Päivi Mäenpää, kansainvälisten rekrytointien asiantuntija
  • Shielou Tervonen, rekrytointikonsultti

Viidellä videolla asiantuntijamme keskustelevat sosiaali- ja terveysalan kansainvälisiin rekrytointeihin liittyvistä aiheista ja polttavista kysymyksistä. Videot antavat syvällisen katsauksen kansainvälisten rekrytointien maailmaan sosiaali- ja terveysalalla.

Asiantuntijat keskustelevat avoimesti siitä, miten kansainvälinen rekrytointi voi auttaa ratkaisemaan tulevaisuuden työvoimapulaa, sekä tuovat esille paitsi monia ennakkoluuloja ja haasteita, myös ratkaisuja ja onnistumisia kansainvälisissä rekrytoinneissa.

Mitä organisaatiosi tulee ottaa huomioon kansainvälisissä rekrytoinneissa

Elina Koskela kertoo vastuullisuuden näkökulmasta oleellisista asioista, jotka tulee ottaa huomioon kansainvälisiä osaajia rekrytoidessa. Näitä näkökulmia ovat esimerkiksi rekrytoinnin maksuttomuus, kielitaitoon liittyvät asiat sekä lähtömaihin liittyvät asiat.

 

Sote-organisaatioiden valmiudet kansainvälisiin rekrytointeihin

Elina Koskela ja Päivi Mäenpää keskustelevat organisaatioiden valmiuksista ja arkisista haasteista kansainvälisissä rekrytoinneissa. Videolla keskustellaan muun muassa kansainvälisistä rekrytoinneista osana henkilöstöstrategiaa sekä kielikoulutuksen roolia kotoutumisen ja sopeutumisen parantamisessa.

Vastuullisuus terveydenhuollon näkökulmasta

Elina Koskela ja Simo Lohi pohtivat, että miten osaajapulaa voidaan ratkaista kansainvälisillä rekrytoinneilla ottaen kuitenkin eettiset näkökulmat huomioon. Suomeen aikanaan hoitajaksi saapunut Shielou Tervonen kertoo myös, että mitkä syyt saivat hänet aikanaan tulemaan Suomeen töihin ja mitä asioita ulkomailta töitä etsivät sote-alan ammattilaiset nykyään arvostavat.

Kansainvälisten hoitajien pätevöityminen Suomessa

Simo Lohi kertoo ulkomaisten hoitajien pätevöitymisen haasteista Suomessa. Esimerkiksi Filippiineillä sairaanhoitajan pätevyyden saaneet hoitoalan ammattilaiset saapuvat Suomeen hoiva-avustajan ja lähihoitajan tehtäviin. Simo valottaa, että mitä rakenteellisia haasteita ongelman taustalla on.

Vastuullisuus Baronan kansainvälisissä rekrytoinneissa

Videolla Simo Lohi, Elina Koskela, Shielou Tervonen ja Päivi Mäenpää kertovat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten vastuullisuus näkyy Baronan kansainvälisissä rekrytoinneissa. Saat tietoa Baronan tarjoamista palveluista ja tuesta kansainvälisille osaajille heidän työsuhteensa aikana. Pääset myös kuulemaan erilaisia esimerkkejä kulttuurieroista, joita kansainväliset osaajamme ovat kohdanneet ja miten niihin on sopeuduttu.

Kiinnostuitko kansainvälisistä rekrytoinneista?

Jätä yhteystietosi alle, niin olemme sinuun yhteydessä!

Kansainvälinen rekrytointi ratkaisuna hoitajapulaan
Kansainvälinen rekrytointi ratkaisuna hoitajapulaanOnko organisaatiollanne ongelmia löytää osaavia hoitajia Suomesta? Baronalla on yli 15 vuoden kokemus kansainvälisistä hoitajarekrytoinneista. Tutustu palveluihimme!Kansainvälisten hoitajien rekrytointi

Lisää kansainvälisistä rekrytoinneista