Tukena Oy:n henkilöstöä

Case KVPS Tukena: Uuden asumisyksikön rekrytoinnit onnistui Baronan avulla

  1. Haaste

    KVPS Tukena ja Kehitysvammaisten palvelusäätiö ovat olleet toiminnassa jo pitkään, mutta ei aiemmin pääkaupunkiseudulla asumispalveluiden tuottajana. Toiminnan laajentuessa pääkaupunkiseudulle, Tukena tarvitsi apua uuden yksikön henkilöstön rekrytointeihin. Huolena oli, että valtakunnallinen hoitajapula vaikeuttaa rekrytointeja.

  2. Ratkaisu

    KVPS Tukena kääntyi haasteensa kanssa Baronan puoleen, jonka kanssa yhteistyötä oli tehty tiiviisti jo pidemmän aikaa. Barona onnistui löytämään kaikki tarvitut työntekijät nopeasti. Barona huolehti rekrytointiprosessin alkupäästä, minkä ansiosta Tukenan työntekijöiden aikaa säästyi muihin tärkeisiin tehtäviin. Nyt yksikössä työskentelee lähi- ja sairaanhoitajia, sosionomeja, geronomi sekä toimintaterapeutti.

“Baronan kanssa yhteistyö toimi todella hyvin. Olen erittäin iloinen sujuvasta palvelusta, minkä ansiosta löysimme mahtavat työntekijät nopealla aikataululla. Voin lämpimästi suositella Baronaa muillekin, sillä he ovat rautaisia alansa ammattilaisia”
Mari Fihlman, yksikönpäällikkö, KVPS Tukena Oy
Mari Fihlman, yksikönpäällikkö, KVPS Tukena Oy

Tukena on valtakunnallinen kehitysvamma-alan palveluiden tuottaja ja kehittäjä. Toiminnan laajentuessa pääkaupunkiseudulle talvella 2023, Tukena haki apua uuden yksikön rekrytointeihin Baronan asiantuntijatiimiltä. 

“KVPS Tukena Oy ja Kehitysvammaisten palvelusäätiö ovat olleet toiminnassa jo pitkään, mutta ei aiemmin pääkaupunkiseudulla asumispalveluiden tuottajana. Meillä on yksiköitä valtakunnallisesti ja nyt viimeinkin pääsimme avaamaan myös Helsinkiin uuden kehitysvammaisten asumispalveluyksikön. Baronan kanssa olemme tehneet jo pidemmän aikaa tiivistä yhteistyötä. He ovat hoitaneet meidän rekrytoinnit, sijaisjärjestelyt sekä kansainvälisten osaajien hankinnan”, kertoo Tukena Tähtiomenan palveluyksikön johtaja Mari Fihlman.

Ammattitaitoinen rekrytointikumppani taklasi hoitajapulan tuomat haasteet

Upouusi asumispalveluyksikkö Tukena Tähtiomena avattiin Helsingin Malminkartanoon tammikuussa 2023. Baronalla oli iso merkitys uuden yksikön perustamisessa, sillä yksikköön tuli rekrytoida nopealla aikataululla kaikki tarvittavat hoiva-alan työntekijät.  

“Alkuun ajattelimme, että valtakunnallinen hoitajapula vaikeuttaa rekrytointeja. Olimme hyvin huolissamme, mistä ylipäätään löytäisimme sopivia työntekijöitä. Huoli osoittautui turhaksi, sillä Barona onnistui löytämään meille kaikki tarvitsemamme työntekijät. Nyt meillä työskentelee täällä Malminkartanossa yhteensä 21 alan osaajaa”, Mari kertoo. 

Ulkoistettu rekrytointi vapautti omat resurssit ydintoimintaan

Marin mukaan Barona huolehti ammattimaisesti rekrytointiprosessin alkupäästä, minkä ansiosta Tukenan työntekijöiden aikaa säästyi muihin tärkeisiin tehtäviin. Tiiviin ja avoimen yhteistyön ansiosta työntekijät löydettiin nopeasti ja yksikkö saatiin avattua suunnitellussa aikataulussa. 

“Barona hoiti itsenäisesti työntekijöiden kartoituksen, alkuhaastattelut sekä ensimmäiset valinnat. He esittelivät meille potentiaaliset kandidaatit, minkä jälkeen edettiin prosessissa yhdessä. Baronan ammattitaitoon oli helppo luottaa, sillä he pitivät meidät jatkuvasti ajan tasalla rekrytointien tilasta. Ulkoistetun rekrytoinnin ansiosta säästimme valtavasti omaa aikaa muihin tehtäviin”, Mari kuvailee. 

Alan parhaimmat osaajat löydettiin nopeasti ja helposti

Uuteen Tukena Tähtiomenaan löydettiin monipuolisesti alan parhaita osaajia; nyt yksikössä työskentelee lähi- ja sairaanhoitajia, sosionomeja, geronomi sekä toimintaterapeutti. Mari on tyytyväinen vaivattomaan yhteistyöhön Baronan kanssa, joka lunasti lupauksensa tiukasta aikataulusta huolimatta. 

“Baronan kanssa yhteistyö toimi todella hyvin. Olimme jatkuvasti ajantasalla rekrytointien etenemisestä ja saimme hyvässä yhteistyössä prosessin maaliin. Olen erittäin iloinen sujuvasta palvelusta, minkä ansiosta löysimme mahtavat työntekijät nopealla aikataululla. Voisin lämpimästi suositella Baronaa muillekin, sillä he ovat rautaisia alansa ammattilaisia”, Mari kiittelee.

Etsitkö sote-alan ammatti­laisia?
Etsitkö sote-alan ammatti­laisia?Kun haluat rekrytoida sote-alan työntekijöitä hoiva-avustajista yksikön johtajiin, Barona on ratkaisu. Kauttamme löydät sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä nopeasti ja joustavasti kaikkialle Suomeen.Lue ratkaisuista