Suositun Mestari-kisälli-työssäoppimisohjelman haku on alkanut

Barona 8.4.2021

Noin kymmenelle rakennusalasta kiinnostuneelle nuorelle on tarjolla ainutlaatuinen väylä työelämään. Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelman 2021 haku alkaa 8.4.2021.

Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelmassa noin kymmenelle nuorelle tarjotaan mahdollisuus palkalliseen kuuden kuukauden mittaiseen työssäoppimisjaksoon Skanskan, YIT:n ja Peabin pääkaupunkiseudun työmailla. Hakuaika työssäoppimisohjelmaan on 8.4.-15.5. ja ohjelma käynnistyy elokuussa 2021.

Ohjelma tarjoaa vaihtoehtoisen polun työelämään nuorille, jotka oppivat parhaiten käytännön työtä tekemällä. Työssäoppimisjakson aikana ”kisällit” tutustuvat rakentamisen tehtäviin kokeneiden ammattilaisten, ”mestareiden” ohjauksessa. Tavoitteena on, että harjoittelun jälkeen työ rakennusyrityksessä mahdollisuuksien mukaan jatkuu.

Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelma on rakennusalan yhteinen ponnistus kehittää alan työllisyys- ja koulutusmahdollisuuksia. Skanskan, Rakennusliiton ja Baronan vuonna 2019 käynnistämässä ohjelmassa harjoittelupaikkoja tarjoavat nyt myös YIT ja Peab.

Haku toteutetaan Baronan nettiportaalissa (insights.barona.fi/mestari-kisalli-hae), jossa kiinnostuneille järjestään ensin työnhakuvalmennus. Kaikki työnhakuvalmennukseen osallistuneet voivat tämän jälkeen tehdä sähköisen hakemuksen samaisessa portaalissa. Barona haastattelee kaikki hakemuksen jättäneet, ja kaikki saavat hakuprosessista henkilökohtaisen palautteen. Valituksi tuleville Barona tarjoaa tukea ja valmennusta läpi ohjelman.

Lisätietoja:

Barona, palvelujohtaja Kalle Pulkkanen, puh. 043 824 4194, kalle.pulkkanen[at]barona.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579 ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

YIT, henkilöstöpäällikkö Eija Rääpysjärvi, puh. 040 589 4615, eija.raapysjarvi[at]yit.fi

Peab Oy, toimitusjohtaja Mika Katajisto, puh. 040 570 1025, mika.katajisto[at]peab.fi

Rakennusliitto, koulutuspäällikkö Juhani Lohikoski, puh. 050 366 1171, juhani.lohikoski[at]rakennusliitto.fi

Vuonna 1999 perustettu Barona työllistää vuosittain yli 30 000 eri alan työntekijää asiakkaille ja omiin yhtiöihin. Uudistamme työelämää laaja-alaisilla henkilöstön ja yritysten kasvua tukevilla palveluilla, joihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut sekä työelämäkoulutukset ja -valmennukset. Toimimme Suomessa lähes 40 paikkakunnalla ja kansainvälisesti kymmenessä maassa. Barona on osa Bravedo-konsernia.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tarjoamme innovatiivisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja yksinkertaisista monimutkaisiin hankkeisiin. Skanskan palveluksessa on noin 32 000 henkilöä, ja konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 15,1 miljardia euroa. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.

Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakennusyhtiöitä. Peab-konsernin liikevaihto on 5,5 miljardia euroa ja se työllistää noin 15 000 henkeä. Konsernilla on toimintaa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Pääkonttori sijaitsee Förslövissä, Skånessa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen kaupunkikehittäjä ja rakennusyhtiö. Tavoitteenamme on luoda entistä kestävämpiä, toimivampia ja vetovoimaisempia kaupunkeja ja elinympäristöjä. Kehitämme ja rakennamme asuntoja, toimitiloja ja kokonaisia alueita. Olemme myös vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja. Omistamme kiinteistöjä yhdessä kumppaneidemme kanssa, mikä tukee merkittävien kehityshankkeidemme toteuttamista. Tarjoamme asiakkaillemme myös kiinteistöjen arvoa parantavia palveluita. Työllistämme noin 7 400 ammattilaista kymmenessä maassa: Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Vuoden 2020 liikevaihtomme oli noin 3,1 miljardia euroa. YIT Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.