Henkilöstövuokraus: 4 syytä, miksi osaajan vuokraaminen kannattaa

Eeva Louko 31.3.2021

Kipuileeko yrityksesi jatkuvissa rekrytointihaasteissa? Entä vaikeuttaako vaihtelevat sesongit ja kiirekaudet henkilöstön saatavuutta ja optimointia? Henkilöstövuokraus voi olla vastaus moninaisiin resurssoinnin haasteisiin.

Henkilöstövuokrauksessa yritys ulkoistaa työntekijöiden rekrytoimisen ja henkilöstöhallinnon osaavalle kumppanille. Työnantaja on tällöin henkilöstövuokrausyritys, mutta työntekijä työskentelee asiakasyrityksessä. Mutta miksi henkilöstövuokraus voi olla yrityksellesi erinomainen ratkaisu ja mitä hyötyä siitä on? Tässä neljä syytä.

1) Henkilöstövuokraus tarjoaa joustoa ja optimoi

Moni ihmettelee, mihin henkilöstövuokrausta tarvitaan – miksei rekrytointia ja resursointia voisi hoitaa itse? Voi, ilman muuta! Rekrytointi ja henkilöstön työsuhteiden hoito vie kuitenkin aikaa ja tarvitsee osaamista. Rekrytointi on myös iso sitoumus. 

Henkilöstövuokraus tarjoaa joustavuutta ja on tehokas tapa saada osaavaa ja luotettavaa työvoimaa juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Henkilöstövuokraus tarjoaa ratkaisun resursointihaasteisiin, kuten päivä-, viikko- tai kuukausikohtaisiin vaihteluihin, kiiresesonkeihin ja projektitöihin, äkillisiin lisääntyneisiin työmääriin, sairaslomapaikkauksiin sekä yllättäviin piikkeihin tilausmäärissä. Puolestasi hoidetaan kaikki työhaastatteluista työehtosopimusten tulkintaan.

2) Henkilöstövuokrauksella täsmäosaajia - tai kokonainen tiimi

Henkilöstömäärän optimoiminen vuokratyöntekijöiden tukemana työtilanteen mukaan helpottaa omien työntekijöiden kasvanutta työtaakkaa. Vuokratyösuhteen kautta yritys voi löytää osaamista niin määräaikaisiin asiantuntijatehtäviin kuin keikka- tai projektiluontoisiin tehtäviin ravintola-alalta rakennustyömaille. Vuokratyö on siis oiva vaihtoehto osaamisalasta tai työsuhteen pituudesta riippumatta.

Vuokratyösuhteisesti voit löytää yritykseesi monipuolisesti tekijöitä: jos tarvetta on vain yhdelle täsmätekijälle, sellainen löytyy vaivatta. Jos tarvitset kokonaisen tiimin, sekin onnistuu osaavan yhteistyökumppanin laajoja verkostoja ja työntekijäpooleja hyödyntämällä. Mikään ei myöskään estä löydetyn timantin rekrytointia omiin riveihin vuokratyösuhteen jälkeen.

3) Henkilöstövuokraus tuo vapautta liiketoiminnan kehittämiseen

Yritykset kamppailevat jatkuvasti kiireen ja ajanpuutteen kanssa. Kun työpöytä on täynnä, voi ajan irrottaminen rekrytointiin tuntua mahdottomalta. Hyvien osaajien etsiminen, työpaikkailmoitusten tekeminen, haastatteleminen, hakijaviestinä ja riittävän osaamistason omaavien ihmisten löytäminen ovat pois muusta työstä. Henkilöstövuokrauskumppania käyttämällä stressi rekrytoinneista katoaa, hallinnollinen työ vähenee ja aikaa vapautuu ydintoimintaan, eli oman liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Polarn O. Pyretin kokemuksia henkilöstövuokrauksen hyödyistä ja Baronasta yhteistyökumppanina.

4) Henkilöstövuokraus säästää euroja

Henkilöstövuokrauspalvelut voivat äkkiseltään tuntua hintavilta, mutta todellisuudessa säästät sekä euroja että aikaa. Hinnoittelu sisältää työntekijän palkan, sen sivukulut, rekrytointityön, työsuhteen hallinnan koko työsuhteen ajalta, kuin myös sairausajan riskin. 

Henkilöstövuokraus voikin olla todellinen menestyksen avain kustannustehokkuudessaan.

Henkilöstövuokraus on kumppanuutta

Henkilöstövuokraus on aina kumppanuutta. Sujuvuuden ja laadun varmistamiseksi kumppani onkin syytä valita huolella. Haasta siis kumppaniasi jo valintavaiheessa. 

Tärkeintä on valita kumppani, joka  tuntee yrityksesi liiketoimintaympäristön erityispiirteet sekä -haasteet. Lisäksi kumppanin pitää pystyä toimittamaan luotettavasti ja nopeasti osaavia tekijöitä sinne, missä heitä tarvitaan. Myös vastuullisuus on kumppanuuden tärkeä kulmakivi: varmista siis, että kumppanisi pystyy rekrytointiosaamisensa lisäksi varmistamaan työntekijöiden hyvän kohtelun, sekä työturvallisuuden.