Näin onnistut kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa

Näin onnistut kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa

Haluatko varmistua, että kesätyöntekijöiden rekrytointi onnistuu? Että palvelette asiakkaitanne sujuvasti läpi kesän? Että kesätyöpaikkojenne hakemisesta ja tekemisestä tulee mukava kokemus?

Hyvä, niin pitääkin. Kokosimme sinulle vinkkejä tälle sivulle.

Haluatko, että rekrytoinnit hoitaa luotettava kumppani? Voimme myös ratkaista rekrytoinnit puolestasi vaikka kokonaan, markkinoinnista valintoihin saakka. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Hyvän kesän resepti

Työnantaja­mieli­kuvalla on väliä

Kesätyöntekijöiden rekrytoinnin hyvällä hoidolla voi olla kauas yhtä kesää pidemmälle kantavat vaikutukset. Onnistuminen ei ole rakettitiedettä mutta perustuu selvään prosessiin ja määrätietoiseen tekemiseen, jossa viestinnällä ja markkinoinnilla voi olla suuri merkitys. Siksi on aina tärkeää puhua työnantajamielikuvan kehittämisestä.

Brändi 💙 kesätyöt
Brändi 💙 kesätyötJollekin yrityksesi brändi on sitä, miten viestintä onnistui ”siinä yhdessä kesärekryssä kymmenen vuotta sitten”.Lue juttu

Erotien osien välissä

Prosessi kuntoon – tavoitteena selvä, sujuva ja innostava

Millaisista palasista hyvä kesätyöntekijöiden rekrytointiprosessi koostuu? Kymmenen vinkin oppaassamme rakennamme kokonaisuuden ajankäytön, resurssien ja viestinnän varaan – ne ovat kaikki tärkeitä, kun prosessista halutaan kaikille osapuolille selvä, sujuva ja innostava. Epämääräisyys ja kiire ovat merkkejä epäonnistumisesta.

Lue opas: 10 vinkkiä kesärekrytointeihin

Erotin osien välissä

Suurikin voi olla ketterä kuin IKEA

Kun yritys on suuri ja kesätyöntekijöitä tarvitaan paljon, rekrytoinnin suunnittelu ajoissa on entistä tärkeämpää. Tuhansia hakemuksia ja satoja rekrytointipäätöksiä – kesähaussa tavoitetaan valtava määrä ihmisiä. ”Meidän pitää suhtautua meille hakeneisiin samalla tavalla kuin asiakkaisiimme”, sanookin IKEAn omaa rekrytointitiimiä vetävä Anna-Maija Korko.

Mitä tekee IKEA?
Mitä tekee IKEA?Lue, miten kesärekryjen onnistuminen varmistetaan IKEAlla – ja kuuntele samalla vaikka webinaari!Lue ja kuuntele

Erotin osien välissä

Keväällä pitää olla jo ripeä

Paras aika kesärekrytointien suunnitteluun on alkusyksy, mutta mitä jos se juna meni jo? Onko kevätkaudella auttamatta liian myöhäistä? Ei, mutta kannattaa olla ajoissa – kilpailu työntekijöistä on vuosi vuodelta kovempaa. Baronan Laura Hannilan kirjoitus kertoo, millaisissa asioissa kumppanilta saa apua. Vaikka olisikin myöhässä.

Älä odottele
Älä odottele”Kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa on sama ilmiö kuin joulussa: se alkaa aikaisemmin vuosi vuodelta.”Lue juttu

Erotin osien välissä

Voisimmeko olla avuksi? Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat kumppania sparrailuun, ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö helposti tällä botilla. Sen avulla löydät meiltä kaikille aloille asiantuntijan, joka osaa olla avuksi.

Erotin osien välissä