Mieli ja rajat auki huippuosaajien rekrytoinnissa

Barona 1.12.2019

Osaajapula koskettaa jo nyt useita korkeaa osaamista vaativia asiantuntijatehtäviä, mm. ohjelmisto- ja talousalla, eikä tilanne helpotu tulevaisuudessa. Barona järjestää aiheesta Nordic Talent Shortage -tilaisuuden Oodin Kino Reginassa 11.12.2019.

Moni asiantuntija-tiimin vetäjä kohtaa saman ongelman: oikealla osaamisella varustettuja hakijoita ei löydy, ei edes kattavilla markkinointikampanjoilla. 

”Yrityksien pitää avata mieli ja rajat ulkomaalaisille asiantuntijoille. Kansainvälisten osaajien houkuttelu ja sitouttaminen on ratkaisu siihen, että osaajapulasta ei tule kasvun este tulevaisuudessa”, sanoo Barona IT:n Business Owner Arja Martikainen.

Baronalla on kokemusta kansainvälisestä rekrytoinnista ja relokaatiosta 13 vuoden ajalta. Nykyään KV-osaajien rekrytointi on arkipäivää ja merkittävässä roolissa etenkin IT-alalla. Autamme yrityksiä löytämään osaajia mm. ohjelmistotehtäviin hyödyntäen globaalia markkinaa sekä kansainvälisiä asiantuntijoita pääsemään osaamistaan vastaaviin tehtäviin Suomessa.

Onnistunut kansainvälinen rekrytointi vaatii sitoutumista 

Olemme huomanneet, että joillain yrityksillä saattaa olla kynnys ensimmäisen ulkomaalaisen asiantuntijan palkkaamiseen tai osaajamarkkinan laajentamiseen Suomen rajojen taakse - tämän vuoksi Barona järjestää tulevan Nordic Talent Shortage -tilaisuuden.

”Tehtävämme on antaa näkemystä ja esittää ratkaisuja osaajapulan taklaamiseksi. Tässä tilaisuudessa jaamme kokemuksiamme ja oppejamme asiantuntijoiden kansainvälisestä rekrytoinnista yhdessä muiden onnistujien kanssa”, sanoo Martikainen

Vaikka kansainväliseen rekrytointiin oltaisiin valmiita, ei se silti takaa onnistumista. Osaajien rekrytoinnista tulee usein este, mikäli organisaatio ei ole täysin sitoutunut. On tärkeä varmistaa, että johtajat ja esimiehet saavat oikeita työkaluja kansainvälisten tiimien johtamiseen sekä osaajien perehdytykseen.

”Kansainväliset huippuasiantuntijat eivät sitoudu mikäli heillä tai heidän perheellään ei ole tervetullut olo SuomeenTämä vaatii työnantajalta erilaista investointia, joka voi olla ratkaisevaa kokonaisinvestoinnin takaisinmaksuun”, kertoo Baronan Relocation palveluista vastaava johtaja Marina Velikova.

Tilaisuudessa omia kokemuksiaan ovat jakamassa Supercell, Maas Global, Integrify, Smartly.io, Outotec, Nordic Investment Bank ja City of Helsinki. Nordic Talent Shortage -tilaisuus järjestetään Oodin Kino Reginassa 11.12.2019.

Vuonna 1999 perustettu Barona on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys ja työllistämme vuosittain yli 30 000 ihmistä. Rakennamme parempaa työelämää ja yhteiskuntaa auttamalla ihmisiä ja yrityksiä kasvamaan. Palveluihimme kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut sekä hakijamarkkinoinnin palvelut. Toimintaamme ohjaa vapaus, vastuullisuus, rohkeus ja yhdessä tekeminen. Toimimme Suomessa yli 30 paikkakunnalla ja kansainvälisesti 10 maassa. Baronan liikevaihto oli vuonna 2018 noin 364 M€.