Ihmisiä töissä ulkomailla, Barona

Töihin ulkomaille – usein kysytyt kysymykset

Mistä asunnon voi löytää uudesta maasta? Saanko apua asunnon etsimiseen?

Espanjassa asuntojen kysyntä on suurta, joten niitä kannattaa etsiä aktiivisesti. Vinkkaamme sinulla useita hyviä sivustoja ja yhteystietoja, joiden kautta sinun on helppo lähteä etsimään asuntoa. Asunnon hankkiminen on kuitenkin sinun vastuullasi. Puolassa työsuhteen ensimmäiset kuukaudet voit asua järjestämässämme kalustetussa asunnossa Katowicessa. Sinun ei siis tarvitse etsiä asuntoa etukäteen Suomesta käsin, mutta oman asunnon hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, kun olet asettautunut Katowiceen.

Mitä eläminen ulkomailla maksaa?

Lähtökohtaisesti elämisen kustannukset ovat sekä Espanjassa että Puolassa edullisemmat kuin Suomessa. Esimerkiksi asumisen kustannukset riippuvat paljon siitä, asutko yksin vai kimppakämpässä sekä sijaitseeko asunto keskustassa vai vähän sen ulkopuolella. Voit katsoa alla olevista linkeistä kohdemaan kustannustasoja ja selailla vuokra-asuntoja.

Saanko apua paikallisten viranomaisten kanssa toimimiseen?

Espanjasssa saat kauttamme suomen kieltä puhuvien asianhoitajien yhteystiedot, joiden kanssa viranomaisasioiden hoitaminen on helpompaa ja suositeltavaa. Palvelu on maksullinen, mutta myös vaivaton ja helpoin tapa sinulle saada asiat kerralla kuntoon. Puolassa Baronan henkilökunta hoitaa kanssasi maahan muuttoon liittyvien asiakirjojen hoitamisen. Palvelu on osa työsuhteen aloitusta eikä maksa sinulle erikseen.

Onko minulla käytössä työterveys?

Espanjassa Baronalla ei ole yksityistä työterveyshuoltoa, vaan siirryt paikallisen julkisen terveydenhuollon piiriin. Terveydenhuolto on Espanjassa maksutonta. Puolassa Baronalla on käytössä yksityinen työterveyshuolto, johon kuuluu mm. hammashuolto.

Millaiset työajat ovat?

Espanjassa työvuorosi sijoittuvat arkisin klo 6–16 välille paikallista aikaa. Puolassa työvuorosi sijoittuvat pääsääntöisesti arkisin klo 6–16 välillä paikallista aikaa. Sinulla on mahdollisuus työskennellä myös ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroissa.

Minkälainen osaamistausta minulla pitäisi olla IT-alalta?

Työt alkavat aina kattavalla perehdytyksellä. Koulutamme ja tuemme sinua koko työsuhteesi ajan. Tarjoamme sinulle myös mahdollisuuden suorittaa erilaisia kursseja.

Miten viihdyn vapaa-ajalla?

Meillä on erittäin hyvä tiimihenki, ja työyhteisö viettää aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla. Järjestämme myös erilaisia tapahtumia, tiimi-iltoja ja aktiviteettejä mm. keilausta, beach volleyta, laskettelureissuja ja patikointia. Näissä tapahtumissa pääset verkostoitumaan ja viettämään aikaa rennosti työyhteisön kanssa myös vapaa-ajalla.

Kiinnostuitko ulkomailla työskentelystä?

Jätä meille avoin hakemus alla olevan botin kautta tai tsekkaa avoimet työpaikkamme 👇

Kiinnostavimmat IT-alan avoimet työpaikat ulkomailla